Inlägg från: Anonym (Njeh) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Njeh)

    Högsby i Småland, hur är det?

    Jag har arbetat en del Högsby och har svårt att se någon charm där. Litet utbud av saker och aktiviteter och det tar en stund att åka till någon större stad - typ Oskarshamn. Ocharmigt, om man ska vara rak. Gatubilden är märkbart präglad av alla nyanlända. Ganska mycket social misär finns också enligt min erfarenhet. Många av de som bor i krokarna är folk som inte har medel nog för att ta sig därifrån.

    Vård och skola har jag inte så positiva erfarenheter av. Om jag vore du skulle jag undvika det. Det finns betydligt trevligare orter i regionen.

  • Anonym (Njeh)
    Anonym (Herregud!) skrev 2019-07-09 17:58:36 följande:
    Det tar 30 min till Oskarshamn - större stad. 60 min till Kalmar/Västervik & ca 90 min till Borgholm på Öland.

    Det finns ingen jävla social misär & det är inte många nyanlända flyktingar heller. Skolan är helt säker även för "svenska" barn! Wtf!

    "Inte någon annanstans har andelen utrikes födda ökat lika snabbt som i Högsby. Nu närmar sig kommunen den ?tipping point?, som enligt forskningen inträffar när en välbärgad, vit medelklass flyr?"

    https://www.svd.se/hogsby-toppar-ligan-tagit-emot-flest-invandrare


    "Till exempel sjuksköterskan som oroar sig över att hälften av barnen i skolan av Ruda talar arabiska, utan att lärarna blir fler eller tvåspråkiga."


    http://www.barometern.se/kalmar/stor-oro-over-utflyttning-i-hogsby/


    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/stort-underskott-for-socialforvaltningen-i-hogsby


    "Många lyfter problemen i skolan, det är svårt att planera och att hitta personal. Lokalbristen är stor. Socialtjänsten är mycket hårt belastad på grund av de många ensamkommande. "


     


    "Högsby toppar listan över kommunmottagande per invånare. När regeringen i förra veckan delade ut nära 10 miljarder kronor till kommunerna för flyktingmottagandet fick Högsby 29,3 miljoner kronor. "


    https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/graensen-aer-snart-nadd-20212


    http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/01/27/11510849-katastrofen-vantar-om-hornet-i-hogsby/


     


    Högst andel kommunmottagna i hela landet, sett till invånarantalet. Inte många? Är du allvarlig? Jag har bott och arbetat i mindre orter i olika delar av landet, och kan med handen på hjärtat säga att det är få platser som har känts lika deppiga som Högsby.

Svar på tråden Högsby i Småland, hur är det?