• Anonym (ellis­)
    Tue 9 Jul 2019 16:57
    1164 visningar
    20 svar
    20
    1164

    Högsby i Småland, hur är det?

    Invaderat så till den milda grad och även eftersatt på många andra områden. Det enda alternativet idag om man inte vill drabbas av...sånt.... är att flytta ut i ödemarken och skaffa stora hundar och jaktlicens och att inte äga något stöldbegärligt .

  • Anonym (ellis­)
    Tue 9 Jul 2019 18:38
    #8
    Don3 skrev 2019-07-09 17:14:32 följande:

    Själva tätorten är väll ok. Finns inget att göra (om du inte gillar du att fiska finns det stora möjligheter) men den lider inte lika mycket som de mindre byarna i kommunen.

    Så hade klart valt högsby i den prisklassen på hus jämfört med andra byar i området.

    De har tagit mycket invandrare men de är mest i kring byarna. De flesta invandrarna i själv högsby är från tidigare Jugoslavien och de är lugna då de är 20-30 år sen de kom och har familj och barn idag.

    Men visst hade alla dagar i veckan siktat mot oskarshamn eller mönsterås istället. Mönsterås är ca 30 min till Kalmar vilket gör att utbudet att göra saker stiger rätt kraftigt.


    Mönsterås där man känt sig tvungen att skylta på arabiska om att man inte får plåga djur i Sverige....? Och dör den kända barnbruden kommer ifrån? Eller hon kommer inte därifrån, men du fattar...
  • Anonym (ellis­)
    Tue 9 Jul 2019 20:39
    #11
    Don3 skrev 2019-07-09 20:32:21 följande:

    Nu skyltade de inte på arabiska utan skickade ut information till boende hos lokala bostadsbolaget. Då detta fick ta stora delar av flyktingarna som kom så är det väll bra att ge dem information på ett språk de förstår? För vad är meningen med att skicka information på ett språk de inte förstår när de nyligen kommit till landet.

    Den kända. Men långt från den enda. Detta är ett lagproblem och faktiskt inget kommunen kunde göra något åt. Så att de råkade vara just denna kommunen är rätt irrelevant.

    Om du vill hitta problem med flyktingvågen så kommer du hitta det överallt. Så välja bort orter med förhållandevis små problem som dessa är bara löjligt.


    Men flygblad då. Är det en förmildrande omständighet?

    Mönsterås är riktigt illa och det har gått fort. Dessutom förekommer även en utbrett drogproblematik och handel bland svenska ungdomar. Även i pluttbyarna runt omkring går det utför. I lilla Tålebo har en hord nyanlända flyttat in och börjat hota lokalbefolkningen. Det är ofattbart.

    m.facebook.com/kod291/posts/865659890465396
  • Anonym (ellis­)
    Tue 9 Jul 2019 21:36
    #14
    Don3 skrev 2019-07-09 20:52:42 följande:

    Vad är det som behöver förmildras? Jag ser inte problemet. Ska man informera någon är det ju smartast på ett sätt de in förstå. Annars kommer ju ändå inte informationens fram.

    Droger har sålts runt mönsterås sen jag var ung. Då hade inte dagens flyktingvåg varit. Om du inte viste det har det sålts droger på så gott som varje ort i evigheter. Att du tror det är ett nytt problem är bara för du hittat någon att skylla på.


    Jag mear att bara för att det var ett flygblad och inte en skylt så är det ingen förmildrande omständighet kring vad som pågår. Alla orter har absolut inte varit drogbelastade. I Mönsterås har det eskalerat något fruktansvärt de senaste tio åren. Jag har icke påstått att det i sig är ett nytt problem eller att just det är invandrarrelaterat.
Svar på tråden Högsby i Småland, hur är det?