Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Frun tyckte att jag var för snygg

  Mån 8 jul 22:13 Läst 0 gånger Totalt 105 svar
  Anonym (TS)
  Visa endast
  Mån 8 jul 22:13 -1

  För ett år sedan ungefär träffade jag en man på mitt jobb. Vi blev ganska snabbt nära vänner, pratade om sådant som vi inte pratade med andra om. Kunde öppna upp oss för varandra på ett sätt som jag nästan inte känt förut.
  Jag bytte jobb men vänskapen bestod. Luncher, promenader, krogkvällar. Vi har helt enkelt otroligt roligt tillsammans och förstår varandra. Jag skulle nog kunna säga att han är min närmsta vän just nu.

  Han är gift och har barn. Jag är singel med barn på halvtid. Han är mycket snygg och även jag ser bra ut. Hade han varit singel när vi träffades hade jag definitivt kunnat se mig själv dejta honom. I läget som var så var jag inte intresserad av drama, men vi blev, som sagt, nära vänner. Jag har under tiden vi känt varandra dejtat och haft fysiska relationer med andra, men inget seriöst.

  Under denna tid som varit har jag inte träffat hans fru någon gång, men han har inte verkat som att han försökt hålla mig hemlig på något sätt. Jag har inte funderat på det så mycket. Tills förra veckan, då vi av en slump sprang på henne på stan när vi var ute och åt lunch. Vi pratade alla tre och var trevliga mot varandra.
  Dagen efter ställde han med mycket kort varsel in en träff med mig av någon anledning som var mycket vag. Efter att jag surnat till och frågat vad det handlade om egentligen kröp det fram att hans fru tyckt att jag var för snygg och att hon inte var bekväm med att han umgicks med mig på tu man hand.

  Att han bara verkar acceptera detta krav utan motstånd gjorde mig otroligt ledsen.  Han ville inte ha problem hemma sa han. Jag känner mig bortvald och nedprioriterad. En del av mig tänker att den här behandlingen kan jag inte acceptera, att jag borde ta bort honom ur mitt liv, och en annan del tänker att hans familjeliv är hans ensak och att jag inte borde blanda mig i det, att han får sköta sitt efter bästa förmåga.

  Missar jag något? Någon synvinkel? Just nu känner jag mig bara sårad och skulle behöva lite perspektiv eller åsikter från andra. Vad hade ni gjort? Hur tänker en man i en sådan situation?

 • Mån 8 jul 22:22 #2 +4

  Tror der var en bortförklaring från hans sida. Kanske såg hon ett intresse från din sida som störde henne. Att du skulle vara för snygg tror jag inte det minsta på att hon sagt. Men han drog till med det för att smickra dig istället för att säga sanningen.

  Vad du ska göra? Lämna honom ifred såklart. Vill han inte umgås mer med dig så kan du ju inte tvinga honom. Det är bara att acceptera.

 • Anonym (TS) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 8 jul 22:28 #3 -2
  smulpaj01 skrev 2019-07-08 22:22:31 följande:

  Tror der var en bortförklaring från hans sida. Kanske såg hon ett intresse från din sida som störde henne. Att du skulle vara för snygg tror jag inte det minsta på att hon sagt. Men han drog till med det för att smickra dig istället för att säga sanningen.

  Vad du ska göra? Lämna honom ifred såklart. Vill han inte umgås mer med dig så kan du ju inte tvinga honom. Det är bara att acceptera.


  Han säger att han verkligen vill fortsätta träffa mig. Att han måste "bearbeta" frun för att det ska funka.
  Det hela börjar kännas ganska vidrigt, som att vi har en mycket intimare relation än vi har. Och värre blir det ju mer jag tänker på det. Ska nog följa ditt råd och lämna honom ifred. Och be honom lämna mig ifred.
 • Anonym (TS) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 8 jul 22:32 #5 -1
  Anthonybreyer skrev 2019-07-08 22:30:01 följande:
  Bra lämna stackars mannen ifred. Han har en som funkar utmärkt i köket. Du kan leta efter pengar från annat håll
  Jag förstår faktiskt inte riktigt vad du pratar om. När vi är ute bjuder vi varandra lika ofta. Jag tjänar dessutom betydligt mer än han.

  Trampade jag på en öm tå?
 • Mån 8 jul 22:32 #6 +3

  Du har missat en hel del. Din vän gör helt rätt när han prioriterar sin fru framför dig. En relation handlar om lojalitet, omtanke och kärlek, om frun mår dåligt av hans kontakt måste han ta hänsyn till det. En partner går alltid före en vän. Förhoppningsvis lugnar hon sig och ni kan ta upp er kontakt igen, fast kanske på ett rent verbalt sätt utan att träffas på tu man hand. Att gå på krogen med en vän av motsatt kön är inte direkt vanligt och jag kan förstå att hon reagerade. 
  Om du är en riktig vän borde du förstå och acceptera hans agerande och ta några kliv tillbaka. Uppriktigt sagt låter du väldigt egoistisk i dina funderingar, försök sätta dig in i hans och hans frus känslor.
  Jag har varit i en liknande situation min vänskap med en kvinna gjorde att hennes sambo reagerade och givetvis drog jag mig tillbaka. Men det löste sig och vi är fortfarande vänner, hoppas att det blir så för er också.  

 • Anonym (Vänme­dfrun?­)
  Visa endast
  Mån 8 jul 22:35 #7

  Kan du inte försöka bli vän med frun också? Om Det bara är vänskap så borde det väl inte vara några större problem om ni kan umgås allihop.

  Jag skulle nog också tycka det var obehagligt och jobbigt om min man umgicks så mycket med en kvinna, speciellt på krogen. Du måste bevisa för frun att du inte är ute efter mer än vanlig vänskap. Och om inte det går vilket vore synd så får du gå vidare utan vän. Man måst kunna få ha vänner oavsett kön, men det gäller att sköta det bra.

 • Anonym (j)
  Visa endast
  Mån 8 jul 22:36 #8 +1

  Vad larvig du är TS.
  Du låter som en treåring som börjar gråta när leksaken försvinner.

 • Anonym (Julia­)
  Visa endast
  Mån 8 jul 22:41 #9 +5

  Du känner dig bortprioriterad när din vän prioriterar sin fru och sitt äktenskap över er vänskap? Öh, blev du förvånad eller? Han har gift sig med henne. Självklart står hon högre på hans lista än vad du gör.

 • Mån 8 jul 22:42 #10 +3

  Det är klart man blir sårad men det är bara att låta det vara. Han har prioriterat sin partners känslor, vilket är det vanligaste valet för den som sätter relationen till partnern främst. Det finns massor med folk som inte gör den prioriteringen förstås, men hade själv känt mig väldigt obekväm att fortsätta träffa någon när frun ogillar det.


  Alla hästar hemma
 • Anonym (hmm)
  Visa endast
  Mån 8 jul 22:53 #11 +6

  Ni har varit vänner i ett år, om ni kommit så otroligt nära varandra att det blir både luncher, promenader, krogkvällar, prata om allt, öppna upp sig ha jätteroligt ihop, du hade kunnat tänka dig att dejta honom om han var singel...

  Det är ju inte konstigt om frun ser dig som ett hot mot deras förhållande eftersom det låter som att det kommer bli det om ni fortsätter. Kanske insåg mannen det också och bestämde sig för att backa? Det är inte konstigt att man någon gång blir intresserad och/eller attraherad av någon annan än den man har ett förhållande med, men det betyder inte att alla agerar på det. Utan helt enkelt avslutar istället.

  Frågan är ju också, om ni är så himla bra vänner, och bara vänner, hur kommer det sig att du träffade frun för första gången efter ett år pga att ni råkade springa på varandra på stan? Varför har du inte varit hembjuden, eller varför har du inte bjudit hem dem som par? Varför har inte frun varit med på krogkvällar, promenader och luncher? Uppenbarligen skulle hon kunna möta upp er och luncha med er med tanke på hur ni möttes.
  Om man är så bra vän med någon att man ser personen som bäste vän och inte vill något annat än vänskap, så borde man ju också vilja träffa personens äkta hälft och barn..?

 • Anonym (Omg)
  Visa endast
  Mån 8 jul 22:53 #12 +1

  Han väljer sin fru före dig. Och du surar och gråter. Jösses jag förstår frugan. Sluta springa efter upptagna män. Jösses

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll