• Anonym (Anna)
    Mon 8 Jul 2019 22:52
    94776 visningar
    935 svar
    935
    94776

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

    Anonym (G) skrev 2019-07-08 22:51:27 följande:
    Finns gott om villiga adoptivföräldrar...
    Visst. Källa på det?
  • Anonym (Anna)
    Mon 8 Jul 2019 23:01
    #7
    Anonym (Varför?) skrev 2019-07-08 22:44:39 följande:

     


    Anonym (Ebba) skrev 2019-07-08 22:56:17 följande:

    Konstig frågeställning, eftersom det väl inte är någon som förnekar någon annan sex?

    Det är ju bara när en vill involvera någon annan i sexakten som en inte alltid får som en vill, eftersom övergrepp inte är lagligt.

    Du kan ha hur mycket sex med dig själv som du vill, den rättigheten förnekas dig inte.

    Något som däremot inte är en rättighet är att tex äga en bil. Tycker du, TS, att personer som skadas i bilolyckor därför inte skall ha rätt till vård?



  • Anonym (Anna)
    Wed 10 Jul 2019 15:23
    #99
    +1
    Anonym (R) skrev 2019-07-10 12:59:44 följande:
    Att döda ett barn borde bli kännbart, det ska inte vara någon Quick fix.
    Fast då pratar du inte om abort. För det är inte mord och det är inget barn.

    Varför kan du inte diskutera sakligt, istället för att dra till med lögner, vill du bara provocera?


  • Anonym (Anna)
    Wed 10 Jul 2019 22:51
    Anonym (M) skrev 2019-07-10 20:15:30 följande:
    Ok, förklara. Hur är ett mänskligt embryo inte en människa? Är det för att den inte är fullt utvecklad ännu? För varje cell består i alla fall av mänskligt DNA, dvs detta embryo kan inte utvecklas till en apa eller en frukt. Bara till en människa. Denne är även levande eftersom cellerna förökas, delas och växer. Vilket är ett kriterium för liv.

    Om det är utvecklingsstadiet/beroendet av en annan människa för att hållas vid liv så är ju nyfödda bebisar lika beroende. Samma med gravt handikappade människor. Är det ok att mörda dem också ifall de inte passar in i ens livsstil längre? En 5 åring är också lika beroende av föräldern/arna. Går det bra att mörda denne med ifall det blir för jobbigt?

    Så vi ska värna om kvinnors kroppar, men inte om kvinnliga ofödda barns kroppar? Ofödda barn ska mördas ifall deras fäder begår våldtäkt men fäderna själva ska få leva vidare och riskera att fortsätta att våldta. Mmmmååååkejjjj, mycket, mycket bra logik där.
    Mördas? Vilken låg nivå du håller. Svårt att argumentera på ett vuxet och sanningsenligt sätt?
  • Anonym (Anna)
    Wed 10 Jul 2019 22:55
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-10 20:34:34 följande:

    I o f s är det väl mera landstingen, men frågan är bra. Som skattebetalare vill jag inte att mina skattepengar går till att döda foster, utom i extremfall. Ett medicinskt nödfall, där inte 2 liv går att rädda, räknar jag som ett extremfall.


    Jag betalar gärna skatt till sjukvård, men graviditet i normalfallet är inte en sjukdom. Jag ser det inte som skattebetalarens uppgift att bidra till aborter generellt.


    Sedan vad gäller abortfrågan tycker jag att det är synd att den etiska debatten aldrig hörs, utan bara den juridiska  - om regler och lagar. Jag vill bidra till ett klimat med sådana värderingar hos enskilda män o kvinnor så att de i sin tur bidrar till att aborter helt enkelt inte efterfrågas även om de är lagliga, alltså helt oberoende av lagstiftning.


    Och privat finansiering av aborter skulle jag föredra framför i huvudsak offentligt finansierade - även om jag allra helst inte ser några aborter alls. Dit kommer vi i o för sig inte över en natt, men på sikt är det en vision inom denna sektorn.


    Men du är beredd att dina skattepengar går till följderna av illegala aborter? Eller till att försörja alla de barn som kommer att födas när abort inte längre är tillåtet?

    Alla gatubarn som finns i världen, för att kvinnor måste föda barn fast de är fattiga, missbrukare, prostituerade osv. Vem ska ta hand om dessa barn, eller ska de, som idag, bara finnas till?
  • Anonym (Anna)
    Wed 10 Jul 2019 22:57
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-10 21:16:55 följande:

    Ja, men jag  hade tyckt samma om jag varit kvinna. Många kvinnor gör också det. Jag betalar gärna skatt, men visst skulle jag hellre se att inte ett öre av mina skattepengar går till att döda foster.


    Det finns många kvinnor som också är för sådana värderingar hos män och kvinnor att aborter inte efterfrågas, oavsett lag. Både män och kvinnor har ansvar. I en hel del fall utövar mannen mer eller mindre påtryckning på kvinnan då han vill att hon gör abort. Jag är för sådana värderingar hos män och kvinnor att det inte sker.


    Hur många oönskade barn är du själv beredd att ta hand om?
  • Anonym (Anna)
    Wed 10 Jul 2019 23:00
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-10 22:32:08 följande:
    Läs mina inlägg så ser du vad de handlar om, för som sagt svarar du på något annat än det jag skrev. Du slår liksom in öppna dörrar.
    Du är alltså emot abort, men duckar för frågan om illegala aborter och oönskade barns tillvaro?

    Kan du inte tänka hela vägen, eller är det för jobbigt att redogöra för konsekvenserna, eftersom dina argument inte håller?

    För jag förmodar att det är pga barnen du är emot abort, inte för att du vill inskränka kvinnors rättigheter. Så berätta vad som ska hända med barnen.
  • Anonym (Anna)
    Thu 11 Jul 2019 14:49
    +1
    Anonym (M) skrev 2019-07-11 01:01:36 följande:
    Jag tycker det är såna som dig som har en låg nivå och noll moral som anser att det är ok med selektivt mord.

    Att avsiktligt avstanna ett hjärtslag är mord. Punkt och slut. Sen kan du kalla det abort för att det låter bättre och rumsrenare, det är ändå mord. Klart du blir arg när du blir konfronterad med den nakna sanningen, den som sticker dig i ögonen.
    Enligt vem är det mord? Jo enligt dig. Ingen som gjort abort är dömd för mord i Sverige. Så det är du som har fel för dig.

    Har man inga argument kommer alltid "det är mord" upp. Slår aldrig fel.
  • Anonym (Anna)
    Thu 11 Jul 2019 18:31
    +1
    Anonym (M) skrev 2019-07-11 18:08:04 följande:
    Inte än, nej, men lagar kan ändras. Vi lever i en demokrati och fler och fler inser att abort är mord.

    Det kom rätt nära när en man fick skärpt straff i Sverige när han ströp en gravid kvinna till döds för att han -släckte även ett liv i tillblivelse-. När man gör abort så släcker man också ett liv i tillblivelse. Skulle inte förvåna mig att om 10 år så är den svenska lagen så mycket mer restriktiv mot alla de lösa och slappa aborter som begås idag pga lättja och bekvämlighet och om 20 år är det helt förbjudet. Vänta bara ska du få se. Trögfattade idioter utan moral behöver bara lite längre tid på sig att vakna upp.

    www.nt.se/bloggar/juristbloggen/han-slackte-ocksa-ett-liv-i-tillblivelse/&entry=12507675
    Dream on.

    Hur många övergivna barn tar du hand om?
  • Anonym (Anna)
    Thu 11 Jul 2019 18:32
    Anonym (M) skrev 2019-07-11 18:24:13 följande:
    Nej så är det inte.
    Då kan du ju via en källa på det.
Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?