• Wed 10 Jul 2019 09:44
    482 visningar
    12 svar
    12
    482

    Vilka "sexuella" spelregler skall gälla på en arbetsplats?

    Anonym (Undrar) skrev 2019-07-09 00:23:29 följande:

    Nu pratar jag inte om att ha sex på jobbet eller liknande utan mer om gränsdragning om vad som skall vara tillåtet i samspelet mellan man och kvinna på arbetsplatsen. Det är en glidande skala där en kram el liknande kan leda till en sexuell kräkning. Om man helt avhåller sig från "det sexuella spelet" alltså allt från oskyldigare flirtar till mer uttalade saker så kan man förhindra att det uppstår "metoo"-situationer.

    Är det rätt eller fel? Skall vi helt avhålla oss från den typen av relationer el försök till relationer på arbetsplatsen? Skall arbetet vara en fristad?


    Man ska alltid vara professionell och respektfull mot sina kollegor. Precis som alla andra ställen man går till i andra syften än att möta partners får man utgå ifrån att människor är där av just det tilltänkta syftet. Så ja arbetsplatsen ska vara en fristad på det sättet. Samtidigt är människor (majoriteten) socialt kompetenta varelser som kan kommunicera på många nivåer och över längre tid. Alltså kan likasinnade hitta varandra och kommunicera att de vill krama varandra utan att röra varandra fören båda är säkra på att den andra vill. Om man saknar den kompetensen ska man absolut avhålla sig själv från "det sexuella spelet".
    Korrekturläser som en kratta
Svar på tråden Vilka "sexuella" spelregler skall gälla på en arbetsplats?