Inlägg från: Anonym (Trött mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trött mamma)

    Semester utan barnen

    Vi har valt att ta en veckas semester för att vila, fixa i hemmet, handla och umgås lite med varandra. Killarna är 6 h varje dag på förskolan och är 4 och 6 år gamla. Vi har lite dåligt samvete för att dom ej får sommarlov än då det inte är så många barn där men samtidigt så behöver vi det här. De ska få 5 veckors ledigt efter den här veckan och då ska vi till fullo ägna oss åt dom och göra massor av aktiviteter tillsammans. Men antagligen tycker alla nu att vi är vidriga föräldrar :(

  • Svar på tråden Semester utan barnen
  • Anonym (Trött mamma)

    Tror det är ganska vanligt. Fick idén då en annan mamma sa förra sommaren att hon och hennes man skulle åka utomlands en vecka på sommarsemester och deras dotter skulle gå i fsk och släktingar passa övrig tid

  • Anonym (Trött mamma)

    Ja vi bor i Stockholm

    Vet inte vad förskolan tror. Det är väldigt lite barn där nu och massor av personal då många hade anmält att deras barn skulle vara där men sen skitit i att komma.

    Nej jag tror inte att vi har några problem. Många har ju avlastning av mor-och farföräldrar.

  • Anonym (Trött mamma)
    Anonym (Stina) skrev 2019-07-11 09:34:36 följande:

    Nej det är väl inte vidrigt alls. Ni hade kunnat lämna barnen hos morföräldrar t ex och ingen hade höjt på ögonbrynen för det. Men får ni verkligen lämna dem på förskola när ni är hemma?


    Jag tänkte att det verkar vara många galningar som tror att man inte älskar sina barn om man inte är med som varje ledig sekund. Många som är helt slut på somrarna verkar det som för att barnen är hemma många veckor. Så vi tänkte ta en vecka ensamma och 5 tillsammans. Ja vi bor i Stockholm och då var det tydligen ok att lämna dom.
  • Anonym (Trött mamma)
    Anonym (Risk...) skrev 2019-07-11 10:47:07 följande:

    Jag arbetar i förskolan å ser nackdelen på det som du beskriver. Vi har måååånga barn anmälda över sommaren där vi vet en del del föräldrar som tänker som ni. VI behöver vara lediga från VÅRA barn å vila upp oss... Problemet i andra ändan för oss blir att många pedagoger som skulle behövt sin semester inte kunde få sin ledighet eftersom vi behöver täcka upp för barnen som ska komma hela sommaren (endel som era barn en vecka, eller två.)... jag är oxå trött rätt slutkörd faktiskt men pga föräldrar som ni måste jag vänta med mun semester. Den får jag i augusti men pga inskolningar ksn jag å flera kollegor bara ta tre veckor.... Det leder oxå till att mina barn behöver sin förskola å kan inte få ledigt med sina kompisar... eftersom jag får semester som släpad efter tar jag ut den i höst viket gör att bemanningen blir sämre (vi är flera kollegor som måste lösa det så) å vi har ont om vikarier. Så då kommer det även gå ut över hela barngruppen allt pga att föräldrar ?fuskar? med de regler som finns... så jag säger som övriga är ert vardagspussel så tufft att nu måste ta semester från era barn behöver ni nog ta er en funderare över vardagen först å främst...


    Men har ni inte enligt lag rätt att ta ut 4 veckors sammanhängande semester på somrarna? Låter som ett arbetsplats problem. Vår förskola kommer vara stängd fr o m nästa vecka och 4 veckor framåt och då ska alla våra pedagoger vara lediga inkl våra barn såklart.

    I övrigt förstår jag att du och dina kollegor är trötta. Förskolelärare verkar vara ett så otroligt tufft jobb särskilt om man själv har barn
  • Anonym (Trött mamma)
    Anonym (Stina) skrev 2019-07-11 10:36:31 följande:

    Äsch, folk är hysteriska. Särskilt på detta forum. Man kan åka på semester utan sina barn, man kan lämna barnen hos släktingar, en del har barnen varannan vecka och är alltid lediga från barnen en vecka i taget - det är inte det minsta konstigt. Särskilt inte som barnen kommer få 5 v ledighet sedan. Inte heller märkligt att man är lite trött ibland som barnfamilj och vill ha tid att komma ikapp hemma och med relationen. Barnen kommer vara på förskola 5 dagar. 6 timmar om dagen. Big deal.


    Ja men precis! Tack för din förståelse :)
  • Anonym (Trött mamma)
    Anonym (Risk...) skrev 2019-07-11 10:59:22 följande:

    Jo men om jag inte kan vara ledig när övrig familj är ledig å mina barns vänner är lediga å det dessutom fyller till ofantligt mycket problem att inte vara på plats för att ta emot inskolningar pga att gamla barns föräldrar gör som dina så har flera av oss ansett att de värdefulla semesterdagarna är värda mer i oktober än i total stress när 10 barn ska inskolas av en ensam pedagog. Det blir omöjligt för mig att fokusera på min semester å lika mycket av ett arbetsplatproblem om inte större än att jag bara tar tre veckor i augusti istället för fyra...


    Jo men det är ju ett problemet för din arbetsgivare /politiskt. Trodde att inskolningarna låg i slutet av augusti? Iaf på de fsk vi haft startar dessa fr o m den 20/8 på ett ungefär.
  • Anonym (Trött mamma)
    Anonym (Men...) skrev 2019-07-11 12:27:13 följande:

    Men vad tycker barnen om att ni har semester utan dem? Kanske de också är "slutkörda" och behöver vara hemma från förskolan?!

    Sen kan jag ju inte förstå att vissa kommuner tillåter detta...


    De är trötta och vill helst vara hemma nu. Därför jag har lite dåligt samvete. Men fr o m nästa vecka har vi 5 veckors semester tillsammans så då hinner de vila sig och göra alla klassiska saker ?som man ska? göra på sommaren
  • Anonym (Trött mamma)
    modsey skrev 2019-07-11 12:40:35 följande:

    Lägger ingen personlig värdering i detta, har själv haft barn på förskola/ fritids då vi rest utan barn någon gång under deras uppväxt. En annan sak hade varit om er "egen" tid påverkat att barnen fått lite sommarledigt, men ni får ju till 5 veckor ändå till dem.


    Nej verkligen inte! Öser vår tid, engagemang och pengar över barnen och kommande 5 veckorna ska vi göra allt i vår makt för att de ska få en så bra semester som möjligt :)
  • Anonym (Trött mamma)
    Lilla Gs mamma skrev 2019-07-11 14:32:50 följande:

    Jag tycker bara att fem veckors sommarlov låter lite för så små barn? De är ju ofta långa dagar på förskolan och behöver återhämta sig på samma sätt som vi vuxna - sovmorgnar utan väckarklocka, gott om tid för frukost och egenstyrd lek.

    Jag förstår att ni är trötta. Men jag skulle aldrig göra så själv.


    Nä, de går endast 9-15 annars och särskilt på vinterhalvåret då jag inte vill att de går ute på förskolan i snö och mörker. Vi slår knut på oss själva för att lyckas ha de så korta tider och ja, nu vilar vi en vecka innan det blir 5 veckor helt ledigt. Vi är även lediga alla högtider i minst 1 vecka.
  • Anonym (Trött mamma)
    Anonym (HHH) skrev 2019-07-11 16:21:53 följande:

    Jo, nog har ni problem.

    Jag är ensamstående utan möjlighet till avlastning med barn på heltid o jag tar hand om mina barn.

    Denna sommaren hade jag en ensam semestervecka då de åkte på träningsläger, första på 14 år. Fattar inte hur man kan behöva tid borta från barnen när man är två o sen tar varje tillfälle man kan för att lämna bort barnen till släkt.


    Ja förstår att det måste vara jättejobbigt att vara ensamstående och förmodligen hinner du inte så mycket annat då. Tänkte sociala grejer.

    Nä vi lämnar inte våra barn till någon släkt. Vi vilar oss och umgås som par lite grann i 5 dagar. Inget illa menat, men jag tror att det är väldigt bra för relationen så kanske risken för skiljsmässa, utbrändhet osv minskar. Det är ju både dåligt för barnen och dyrt samhällsekonomiskt
Svar på tråden Semester utan barnen