• Wed 10 Jul 2019 22:38
    707 visningar
    15 svar
    15
    707

    Min dotter gråter inte

    Sussie78 skrev 2019-07-10 22:22:17 följande:

    Vi har en dotter som är 11 år och aldrig gråter. Hon har egentligen aldrig gjort det. Hon säger att hon blir inte ledsen, det är inte så att hon håller det inom sig, hon blir helt enkelt inte ledsen. Nu börjar hon själv tycka det är ett problem. Andra säger att ?du gråter ju aldrig? och hon känner att andra inte tar henne på allvar, att dom inte tror på henne att något hänt för hon blir ju inte ledsen.

    När vi tänker tillbaka på henne som liten så blev hon sällan ledsen då heller, inte heller arg. Hon var och är glad. Tycker om skämt, skrattar, blir irriterad, men sällan eller aldrig arg eller ledsen. Hon får slå sig bra hårt för att gråta.

    Hon är lite ?annorlunda?. Skolan märker inget om vi inte berättar. Då blir det ?jaha,men då förstår jag? (har bytt skola pga olika omständigheter).

    Vi har varit i kontakt med barnmottagningen tidigare för att hjälpa henne. Ska man ta hjälp pga detta? Vet inte riktigt vad man ska svara henne.. hon är lite ?för klok?, hon vet vad jag ska svara på hennes frågor. Hon är fullt medveten om sig själv och att hon inte är som alla andra. Ska vi ta hjälp?


    Jag tänker såhär, att sålänge din dotter mår bra, så är det inget problem. Av det du skriver låter det som att hon är en välfungerande individ, som bara inte blir ledsen. Och varför ska hon behöva bli det egentligen, om hon nu verkligen inte håller känslor inom sig? Hon själv har börjat tycka att det är ett problem att andra inte tar henne på allvar för att hon inte gråter och blir ledsen om något hänt, men det är ju faktiskt så att alla människor inte reagerar på det viset.

    Jag tycker att din dotter ska få vara som hon är, och att du/ni föräldrar får jobba med att peppa henne och stötta henne i att hon duger precis som hon är. Hennes känslor och sätt att visa dem och hantera dem är precis lika bra som någon annans. Varför ska alla människor tvingas in i en mall? Sålänge hon mår bra så är det bra! Prata mycket med henne om att hon duger precis som hon är, att alla människor är olika och att det är något positivt. Man behöver inte alltid vara som alla andra. Alla människor har sina sätt att reagera, och det är både bra och ok.

    Jag lever ihop med en man som mycket sällan är ledsen eller upprörd. Han är bara väldigt tillfreds med livet, på ungefär 20

    år tillsammans har han kanske gråtit sex gånger. Och då har vi fått tre barn så tre gånger har varit när de har fötts :) Jag önskar ofta att jag var som honom. Så fantastiskt att vara så välbalanserad och tillfreds. Han håller inte inne några känslor utan han är bara så väldigt lugn och inte ledsen av sig. Jag skulle aldrig vilja ändra honom, och han är väldigt nöjd med att vara sån känns det som. Tycker att det låter ganska likt din dotter!
Svar på tråden Min dotter gråter inte