• Curran­t
    Wed 10 Jul 2019 22:41
    718 visningar
    15 svar
    15
    718

    Min dotter gråter inte

    Det låter skönt. Mitt barn gråter för minsta lilla:)

    Nä men skämt å sido. Kontakta en psykolog om du har möjlighet till det. Psykologerna kan sådant, de kan se om det finns risker, följder och konsekvenser om ett barn ter sig på ett sådant sätt. Eller så tycker psykologen att hon bara är en egen individ

  • Curran­t
    Wed 10 Jul 2019 23:14
    #7
    +1
    Sussie78 skrev 2019-07-10 22:49:09 följande:

    Det är svårt att peppa henne, hennes svar är ?det är ju klart du säger så, du är ju min mamma? ;)

    I det stora hela är hon fullt fungerande, vi älskar henne precis som hon är! Att jag funderar på det beror på att hon själv tar upp det som ett problem. Just denna sommaren har hon knappt lekt med någon, hon vill inte.. det känns som att det beror på att hon känner sig annorlunda... hon är inte som sina kompisar och då undviker hon dem. Sen är ju sommaren svår, man vet inte riktigt vilka som är hemma, det är jobbigt att höra av sig till massor och bara få ?nej, vi är inte hemma?. Men hon har inte hört av sig till någon och vill absolut inte ha hjälp!!


    Nä men det kanske är hjälp hon behöver ha. Om hon själv känner sig annorlunda?! Då kan det vara bra att sätta fingret på vad det är. Detta kanske är början på något som hon behöver ha stöd i?

    Jag råder dogm att kontakta psykolog. Till en början kanske du får samtala med psykologen och berätta om hur det loger till. Bra att ha en uppföljning i detta, detta är väldigt viktigt sen när hon kommer in i tonåren och blir vuxen!

    Du som mamma har en magkänsla om att något inte stämmer. Tycke du ska gå på den känslan. Du hade inte tagit upp det här om du inte tyckt att det var ett problem?

    Jag jobbar själv inom psykiatrin. Det är oftast så problematik för barn börjar. Får hon hjälp nu kan det underlätta mycket senare i livet.

    Ska även tillägga att det inte behöver vara något. Din dotter kanske är intelligentare än vad andra barn är, kanske till den grad att hon inte känner att hon har något gemensamt med några andra barn?
Svar på tråden Min dotter gråter inte