• Anonym (T)
    Thu 11 Jul 2019 08:41
    1304 visningar
    42 svar
    42
    1304

    Jag lever på antibiotika pga sex och viljan att få barn- hjälp

    Hej!

    Jag vill väldigt gärna ha barn och är 36 år. Tyvärr är det så att jag har kronisk svamp (allergi mot starkare mediciner för svamp och blir bara tillfälligt frisk av cannesten och paveryl) Utöver det får jag baktriell vaginos i princip varje månad. (Dalacin funkar tillfälligt med BV kommer tillbaka, snällare metoder som självläkning funkar inte alls) Jag får också urinvägsinfektion ovanligt ofta av sex, ca 2 ggr per år.

    Gynekologen har förklarat att det inte finns något att göra under tiden jag vill ha barn. Detta känns väldigt frustrerande.

    Vad hade ni gjort i min sits? Jag känner att jag inte är snäll emot mig själv. Bara i år har jag tagit 6 antibiotikakurer...

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Jag lever på antibiotika pga sex och viljan att få barn- hjälp
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 08:56
    #1

    *Puff*

  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 09:03
    #4
    Anonym (Stina) skrev 2019-07-11 08:58:44 följande:

    Jag fattar inte riktigt! Vad är det som inte är något att göra åt medan du försöker få barn? Kan du inte ta antibiotika eller är det undvika sex du menar?


    Gynekologen menade att det inte finns någon lösning på mitt problem just nu medan jag försöker skaffa barn. Men andra ord- Hon menade att jag får fortsätta ta antibiotika om jag inte väljer att avstå från sex eller leva med infektioner. Jag kan såklart ta antibiotika men det blir moment 22- ökar risk för missfall och bryter ner mitt immunförsvar. Min fråga är hur andra hade resonerat i min situation? Vad är värt för att försöka få ett barn?
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 09:06
    #5
    Anonym (Hej) skrev 2019-07-11 08:58:58 följande:

    Kolla upp Mia Lundin och Jenny Koos, dvs alternativa metoder för kvinnohälsa. Det där låter inte bra alls.


    Tusen tack! Jag ska kolla upp. Tar Dalacin just nu trots att jag försökt att bli gravid denba månad. Så deprimerande.. Håller med om att detta inte är bra alls.
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 09:16
    #7
    Anonym (Stina) skrev 2019-07-11 09:10:07 följande:

    Ok! Då fattar jag. Men vad får du antibiotikan för? Man ger väl inte antibiotika vare sig för svamp eller bakteriell vaginos? Är det urinvägsinfektioner som du behövt behandla 6 ggr redan i år?


    De skriver ut Dalacin (antibiotika) till mig för baktriell vaginos. Jag har testat medicinen som inte var antibiotika (Doxy... något sådant, mins inte namnet) men då kommer BV tillbaka direkt. Men iof så kommer min BV tillbaka av Dalacin också så Doxy... kanske är ett bättre alternativ ändå. Jag vet inte längre, så förvirrad och låg tilltro till gynekologer. Får BV i princip varje månad efter sex.
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 09:23
    #10
    mamaleona skrev 2019-07-11 09:20:32 följande:

    Testat naturell gefilus yougort? Kleta in blygdläppar o sätt en binda 3-4 nätter. För vissa hjälper detta bra mot svamp i underlivet. Tillfälligt visst, funderar om detta kunde upprepas ex varannan vecka?! Hälsn en bm, lycka till.


    Tack för tipset! Tycker du som bm att det är värt att försöka få barn på naturlig väg om man varje månad får BV som vägrar försvinna trots upprepade behandlingar? Vad skulle du ge för tips?
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 09:38
    #12
    Anonym (Stina) skrev 2019-07-11 09:21:03 följande:

    Ah, det visste jag inte. Ok då förstår jag.

    Vad svårt! Hur är det med din partners hygien? Tvättar han sig precis före sex (händer och kön)? Duschar du själv direkt efter? När jag var ung hade jag återkommande svampinfektioner som delvis försvann när jag började kissa och duscha (utan tvål) direkt efter sex.


    Tack! Ska testa att kissa direkt efter men ska man inte ligga med sperma i sig i ca 15 min för att öka chanserna att bli gravid? Jag brukar sova med sperma haha
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 10:13
    #17
    mamaleona skrev 2019-07-11 09:29:20 följande:

    BV i sig är inget hinder att bli gravid. Sedan är det ju mycket annat som bör utredas om ni prövat länge. Är inte mitt genre med barnlöshet, tyvärr. Har ni träffat nån gynekolog specialiserad inom fertilitet/barnlöshet? Vore kanske en ide att boka ett besök?! Menade nån gynekolog att dom inte kan hjälpa er med barnlösheten pga bv eller med bv pga att ni försöker få barn?


    BV har jag läst kan öka risken för att föda premrturt och missfall men jag tror att det är om man går med det obehandlat under en längre tid. Dalacin som jag äter har jag läst att det inte finns studiet på men det finns studier på att viss antibiotika kan öka missfallsrisken med 50% och ge fosterskador. De månaderna som jag använder Dalacin räknar jag därför inte som riktiga försök. Tänker jag rätt eller fel? Vi ska utredas för ofrivillig barnlöshet i oktober. Jag ska göra HSSG och man testar hans spermakvalité i ett första skede.
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 10:16
    #18
    Anonym (D) skrev 2019-07-11 09:42:35 följande:

    Nej, nej. Det spelar ingen roll


    Skönt att höra! Ska testa om det blir skillnad om jag kissar direkt.
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 10:19
    #19
    Anonym (Stina) skrev 2019-07-11 09:45:05 följande:

    Sådant testar ju en del men alltså...de spermier som inte tagit sig in i livmodern är ju redan körda. Jag skulle absolut inte sovit utan att tvätta mig om jag var du. Sperma ger iaf på mig enorm klåda om jag ligger kvar med den i mig.

    Kissa efter samlag är ett bra skydd mot urinvägsinfektion. Vad konstigt att din gynekolog inte sagt det till dig!


    Håller med om att det är konstigt att man inte får mer information från sin gyn. Ska testa att sluta sova med det i mig. Får inte klåda men det kanske ger de andra besvären, värt att undersöka.
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 10:22
    #20
    Anonym (.-.) skrev 2019-07-11 10:04:05 följande:

    Lactal balans funkar väldig bra för mig, vilket påverkar miljön i slidan, men ej är antibiotika. Receptfritt. Har du provat många sådana preparat?


    Jag har bara använt vatten men kan vara värt att testa Lactal. Tack för tipset! Jag är extremt basisk, inte sur alls, vilket kan vara en orsak till mina problem.
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 10:29
    #21
    Anonym (Hej) skrev 2019-07-11 10:06:26 följande:

    Hur äter du? Hur sover du? Tar du några kosttillskott eller andra mediciner? Antibiotika slår ju ut hela ditt mat-tarmsystem och sabbar ditt immunförsvar. Det låter som om du hamnat i en ond cirkel. En graviditet är ju dessutom verkligen en tid i livet då man kan få svampinfektioner. Jag tycker att du ska lägga lite pengar på privat vård för detta, gynekologer gör inte så mycket mer än skriver ut recept tyvärr...Hercare är ett bra ställe, experter på underlivsbesvär, fertilitetsbesvär, etc. Även Jenny Koos som sagt, hon är jättebra och man kan söka sig till henne privat. Det kostar lite men kan verkligen vara värt för dig. Jag hade återkommande svamp under några år och mitt sätt att komma ur det var att helt lägga av med svampmedicin, helt lägga av med penetrerande sex under flera månader...samt ha luftiga kläder, ta det lugnt och äta bra kost (inte nåt socker eller vete eller skräpmat eller alkohol). Obalans i underlivet kan ju verkligen bero på obalans i livet, har du dessutom medicinerat länge kan det ha förvärrat svampen.


    Tack för tipsen! Jag ska testa Hercare och läsa på mer om Jenny Koos. Håller med om att antibiotika slår ut hela systemet.. Så sorgligt att de bara skriver ut. Jag är mycket hälsomedveten. Tränar hårt på gym, äter relativt nyttigt, sover bra men lider av nedstämdhet i perioder. Bland annat på grund av det här... Jag kan inte riktigt förstå varför jag är så hårt drabbad. Vad härligt att höra att du blev av med svampen bara genom din livsstil. Jag tror på sådant. Jag älskar sex och vill så gärna ha barn så det är nog lättare sagt än gjort för mig att pausa men skulle nog behöva.
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 12:38
    #24
    Anonym (Hej) skrev 2019-07-11 12:31:05 följande:

    Du fixar det här ska du se! Önskar dig lite pepp och styrka här från Skåne. Vet hur det är att ha svamp jämt och inte kunna ha sex osv. Jag tror att mycket beror på livsstil, och att man har kommit in i en negativ spiral gällande medicinering.


    Tusen tack! Jag tror också att det handlar om att jag kommit in i en ond spiral med medicinering och livsstil. Kanske att jag rent av blivit resistent pga all antibiotika som så lättvindigt har skrivit ut åt mig. Ibland skriver hon ut över telefonen utan att träffas.

    Så tacksam för alla svar! Känner att jag hittat ny kraft
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 12:41
    #25
    Anonym (.-.) skrev 2019-07-11 10:34:58 följande:

    Jag tror du tänker på tvålen Lactal? Den har jag inte provat. Lactal Balans är vagitorier som ändrar slidmiljön.


    Jag menade det. Tack för tipset! Det är värt att prova allt som inte är antibiotika
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Tue 16 Jul 2019 15:51
    #35

    Tack för alla svar! Jag har inte svarat för jag har mått dåligt.

    Jag har av all antibiotika utvecklat antibiotikaresistens. Jag har fortfarande kvar de illaluktande flygningarna efter tre dagars antibiotikakur med Dalacin. Detta skedde en gång förut också men då var jag på spa och inbillade mig att allt vatten gjorde att effekten inte blev som den skulle.

    Känner mig så rädd nu... Vill ha barn men det finns risk för missfall och premetur födsel med BV. Om inte antibiotika biter vad ska då bita? Funderar faktiskt på att anmäla den läkare som skrev ut antibiotika så lättvindigt. Jag ifrågasatte henne men hon fnös bara och trodde inget annat skulle hjälpa mig än antibiotika. Hon skriver ut antibiotika över telefonen för att hon inte har tid att träffas.

  • Anonym (T) Trådstartaren
    Tue 16 Jul 2019 16:06
    #37
    Anonym (.-.) skrev 2019-07-16 15:59:20 följande:

    Har du provat en längre tids tablettbehandling mot svamp?


    Nej der har jag inte. Vilka tabletter är det och går dom att använda om man är gravid?
  • Anonym (T) Trådstartaren
    Tue 16 Jul 2019 16:16
    #38
    Anonym (T) skrev 2019-07-16 16:06:04 följande:

    Nej der har jag inte. Vilka tabletter är det och går dom att använda om man är gravid?


    Hej igen! Förlåt nu såg jag att du skrivit om Lactal vagitorier. Visst är det dom du menar?
Svar på tråden Jag lever på antibiotika pga sex och viljan att få barn- hjälp