Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Orkar inte med mitt barn?

    Men...ni är två? Kan ni inte dela upp tiden med barnet så kan ni vila en i taget? Socialtjänsten kommer inte göra någonting när ni är två som kan dela på ansvaret.

    Sen kan jag tänka mig att barnet söker så mycket uppmärksamhet som en följd av en ond cirkel ni hamnat i. Han vill ha er föräldrar hela tiden, ni är trötta och vill fly undan. Det märker barn av och då är de på ännu mer osv. Om ni verkligen planerar in tid var och en av er då ni aktivt GÖR saker med barnet, en och en så är den andre sedan utvilad och kan ta över. Sitt tillsammans framför tv:n på kvällarna. Sov ihop. Bara ös på med det ni alla behöver: återhämtning, vila, uppmärksamhet. Såna här perioder går över, jag lovar.

  • Anonym (Stina)

    Sedan bör du kanske fundera lite över din egen fadersroll också. Du är knäckt över din pappas död. Och lastar lite din 4-åring för att du inte får vila upp dig. Ser du en koppling? Du vill inte helt se att du är den vuxne nu utan låter upprörd på ett ganska barnsligt sätt över ett barns uppenbara sätt att söka trygghet hos föräldrar som inte klarat föräldraskapet helt just nu. Försök och tänk lite över relationen med din pappa och vilken pappa du vill vara så kan även där vissa knutar lösas upp.

Svar på tråden Orkar inte med mitt barn?