• Anonym (Oroli­g)
    Thu 11 Jul 2019 16:04
    1868 visningar
    87 svar
    87
    1868

    Jag är miljonär,vad gör jag nu för att....?

    Det tog 18 år att spara ihop min miljon.
    De sista 12 åren har jag varit sjukskriven, genomgått trauman, sjukdomar, olyckor...detta har lett till att jag nu söker sjukersättning för jag kan inte jobba.
    Dock ser det svart ut då jag nu hoppas på rättshjälp från facket o de lät inte hoppfulla. Jag har fått avslag efter avslag.
    Jag hoppas annars att jag kommer att bli beviljad fortsatt sjukpenning men även där låter det stopp,finns säkert dem som vet hur kämpigt det är när det gäller fk.
    Trots att man har flera intyg o genomgått krävda utredningar...

    Nu hoppas jag på råd för hur jag ska göra för att få dessa pengarna att öka o räcka livet ut. Jag vet att det inte finns några garantier men mottar iaf tips som är ärliga o väl menade. Har precis nått 40 år o hoppas på många år, trygg o med mat på bordet o tak över huvudet o en chokladkaka som guldkant på lördagskvällen.


    Vad hade du gjort i min situation?
    Är skuldfri o vill så förbli.

     

  • Svar på tråden Jag är miljonär,vad gör jag nu för att....?
  • Anonym (Oroli­g) Trådstartaren
    Thu 11 Jul 2019 20:50
    #11
    +1

    Flytta utomlands är inget alternativ.

    Jag har fått 50´ resp 125´ från försäkringar pga sjukdom o olycka.
    Började jobba som 15-åring medan jag gick i skolan för att hjälpa till hemma, röker inte, dricker inte, köper inte massa prylar, handlar med kuponger, köper mat nära bäst före datum som med kuponger ibland kan bli gratis,har mycket möbler som jag fått eller vunnit, byteshandel med grannar, semestrar hemma o har någon gång bytt boende någon vecka med någon annan på annan ort.

    Letar billigare boende vilket inte är lätt då det är svårt att hitta bostad o de billiga försvinner fort. Bor i hyreslägenhet där hyran tar nästan hela min ersättning.

  • Anonym (Oroli­g) Trådstartaren
    Sat 20 Jul 2019 00:25
    #87

    Tack för svar, förslag, åsikter osv.
    Nu vet jag att jag inte kommer långt med dessa pengarna därför denna tråd.
    Jag är helt skuldfri o vill så förbli.
    Här kostar en 2:a bostadsrätt lika mycket som en mindre villa o det finns inga objekt till salu. När det väl finns, så är det många som vill köpa.
    Sen är problemet att jag vill inte bo kvar här men eftersom jag har ett barn i skolåldern kan/vill jag inte flytta. Skulle ju aldrig lämna mitt barn.
    Jag får vara tacksam för att jag har lägenheten för sen flyktingvågen kom så finns det inga lediga hyreslägenheter heller.

    Har börjat försöka sätta mig in i sparande, aktier, värdepapper men vilken djungel. Har inkomst 2 månader till sen vet jag inte så till dess hoppas jag att jag har hittat en väg.

Svar på tråden Jag är miljonär,vad gör jag nu för att....?