• Anonym (Undra­r)
    Thu 11 Jul 2019 19:11
    373 visningar
    92 svar
    -1
    92
    373

    Donald Trump eller George Bush?

    Vem av USAs presidenter tycker ni har varit bäst, Donald Trump eller George Bush och varför?

  • Svar på tråden Donald Trump eller George Bush?
  • Fri 12 Jul 2019 18:58
    #55
    Anonym (*) skrev 2019-07-12 14:02:40 följande:
    Så vanlig denna åsikt är. Gillar man inte dina åsikter, så hatar man.
    Vilket hat ser du i mitt inlägg? Jag drar en lans för nyanserad och saklig journalistik, vilket jag finner svårt att hitta i svensk media.
    Du har något svårt att uttrycka din åsikt på ett begripligt sätt. Är du månne en tocken  däringa folkhögskoleutbildad s k ettårsjournalist?
  • Fri 12 Jul 2019 19:01
    #56
    Anonym (Bor i usa) skrev 2019-07-12 18:16:14 följande:
    Du har fel :)
    SÅ enbart FOX då, för du har missat massor.
    hur många meter var det?
  • Fri 12 Jul 2019 20:10
    #57
    Anonym (Bor i usa) skrev 2019-07-12 18:16:14 följande:

    Du har fel :)


    Klybanen har ofta fel ;)
  • Anonym (ånger­manlän­ning)
    Fri 12 Jul 2019 23:11
    #58
    Konservativ skrev 2019-07-12 11:06:35 följande:
    Tror knappast att du och jag kan enas i denna sak men jag vill ändå göra en reflektion om ekonomi som vi kan fundera på. Lite av problemet när man jämför två regeringar (eller presidenter) när det handlar om ekonomi är detta:

    1. Det tar tid innan ekonomiska åtgärder börjar verka. Hur länge ska man tycka att det är Obamas ekonomi och när kan man säga att detta är Trumps ekonomi? En vecka? knappast. Ett år? Antagligen.

    2. Ekonomin går i cykler. En president som tar vid när ekonomin har kraschat behöver förmodligen inte göra så mycket så kommer det att automatiskt bli bra om ett tag ändå. Jämför med den inkompetente Roosevelt som ärvde 1929 års börskrasch. Med sina vansinniga tilltag lyckades han förlänga den mer än tio år.
    1. Visst det är inte bara Obamas åtgärder. Men Trump har inte gjort något riktigt som skapat bättre ekonomi eller jobb. Han har sagt att han ska satsa på infrastruktur vilket fått marknaden att tro på det och det har ökat arbetena. Men som jag skrev skulle Trump få igenom den politik som han vill och sagt sig vilja då skulle USA´s ekonomi krascha och även världsekonomin. Det är ren tur att hans stab håller tillbaka honom och att USA har den tredelade makten så HD och kongressen kan hålla tillbaka honom.

    2. Och skulle Trump genomföra det han vill då skulle världsekonomin krascha, Ta bara att han vill slänga ut en väldigt stor del av den arbetande befolkningen och därigenom skapa enorm brist på arbetskraft. Eller att han vill lägga pengar på idiotprojekt som kostar multum. Mannen är en idiot och det har han bevisat massor av ggr.-
  • Anonym (ånger­manlän­ning)
    Fri 12 Jul 2019 23:15
    #59
    Alessia skrev 2019-07-12 13:30:13 följande:

    Svensk media  -  i synnerhet DN - drivs av ett hysteriskt trumphat och är inget att förlita sig på för en journalistiskt vettig objektiv rapportering av den politiska situationen i USA. Svenska journalister har glömt eller aldrig fått lära sig hur man rapporterar sakligt. De är politiska aktivister.  Man får gå  till andra europeiska och utrikiska media i stället om man vill få en någorlunda nyanserad bild. 


    Du menar som Ungersk media som till största del är kontrollerad av Orban. Eller Polsk som också är kontrollerad av det regerande partiet. Saken är den att det som svensk media skriver om Trump kan man själv källgranska och se att det stämmer. Det är lätt att kolla och se att Trump är en idiot.
  • Anonym (ånger­manlän­ning)
    Fri 12 Jul 2019 23:22
    #60
    Anonym (TrumpTrumpTrump) skrev 2019-07-12 18:18:34 följande:
    Trump eftersom han är en president i tiden. Som dokusåpakändis och twittermästare är han den ultimata influeraren som skakat om hela etablissemanget. Han är den förändring människor drömde om när de hyllade Obama.

    Trump är den som vågar göra det ingen annan vågar göra och oavsett vad Trumphatarna vräker ur sig kommer han att gå till historien som en av de största presidenterna genom USA:s historia. En president som inte startar krig, som sätter folket före eliten och som öppnat upp för samtal med Nordkorea.

    Inte startar krig skojar du? Han har ju fått hela världen att bli osams. Han håller på att dra igång ett krig i Iran. Han har misslyckats i Nordkorea. Han har skapat instabilitet i sydamerika. Han har skapat konflikt mer Kina, Europa och afrika. Han har lyckats förvärra konflikten i Israel. Kort sagt han har lyckats att få fart på massor av konflikter som hade lugnat sig. Och sätter folket före eliten? Han drar in sjukvård för vanliga arbetare och fattiga. Han är öppet rasistisk och kvinnohatare. Han sänker skatten för dom rika och försämrar för dom fattiga. 


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     

  • Anonym (orka)
    Sat 13 Jul 2019 00:13
    #61

    Förstår inte varför folk är så brydda om amerikansk politik, även nyhetsinslag och så där de diskuterar amerikansk inrikespolitik hela tiden som man inte kan relatera till. Tycker mest det är kul när USA har presidenter som gör bort sig och beter sig underligt, vilket ju Trump gör, så  det är väl bra idag. Fast egentligen vet vi ju att det i grunden är samma politik oavsett vem som är ansiktet utåt, så vad spelar det för roll.

  • Kverul­ant67
    Sat 13 Jul 2019 01:03
    #62

    Vad gjorde Bush för fel????
    I mina ögon är Trump en stor jävla clown....

  • Sat 13 Jul 2019 02:06
    #63

    För självklart.

    Varför undrade du inte vem som är att föredra: Hitler eller Trump. Jag tror de flesta skulle svara Trump eftersom vi ännu inte har facit på vad han kommer ställa till med, men vem vet vad vi svarar om 20 år (om det finns någon kvar som kan grubbla över det då)...

    Att låta en lögnare och manipulativ psykopat få ett stort inflytande i ett samhälle är alltid riskabelt. Världens framtid hänger på en skör tråd i och med miljöhotet, och då väljer lantlollorna i USA att sätta jordens framtid på spel genom att välja fram en Hitler II.

    Vilket dör vi först av? Att Trump startar ett kärnvapenkrig efter att ha blivit provocerad på twitter eller av klimatkatastrofen efter att ha ignorerat miljöproblemen? 

  • Anonym (Trump­TrumpT­rump)
    Sat 13 Jul 2019 02:32
    #64
    Anonym (ångermanlänning) skrev 2019-07-12 23:22:14 följande:

    Inte startar krig skojar du? Han har ju fått hela världen att bli osams. Han håller på att dra igång ett krig i Iran. Han har misslyckats i Nordkorea. Han har skapat instabilitet i sydamerika. Han har skapat konflikt mer Kina, Europa och afrika. Han har lyckats förvärra konflikten i Israel. Kort sagt han har lyckats att få fart på massor av konflikter som hade lugnat sig. Och sätter folket före eliten? Han drar in sjukvård för vanliga arbetare och fattiga. Han är öppet rasistisk och kvinnohatare. Han sänker skatten för dom rika och försämrar för dom fattiga.


    De som är satta eller har satt sig själv att styra har ett eget ansvar för sina egna konflikter. Att många gärna skulle vilja se president Trump som inte bara USA:s utan hela världens landsfader som likt en messiasfigur kommer från himlen i sitt airforce one för att lösa alla konflikter är naturligt men världens övriga ledare måste lära sig att de inte alltid kan springa till pappa Trump för att han skall lösa deras problem. Trump är president i USA och hans främsta prioritet är att tillvarata det amerikanska folkets intressen. Vilket naturligtvis skrämmer slag på etablissemanget och leder till de hatkampanjer som Trump tvingas utstå.
Svar på tråden Donald Trump eller George Bush?