• Thu 11 Jul 2019 19:45
    1166 visningar
    73 svar
    +2
    73
    1166

    Svärmor lyssnar ej!?!

    Hon får alltså frukt och grönsaker hos farmor...

    Det är inte heroin svärmor ger barnet?

    Och ni har gratis barnvakt när du jobbar så ungen slipper börja för tidigt i stökig dagismiljö....

    Well... gäsp...

  • Thu 11 Jul 2019 19:47
    #2

    Sen kan man ju fråga sig varför ditt ord ska väga tyngre än din mans?

    Varför motarbetar du när pappan vill att hans barn ska få nyttiga smoothies?

    Chilla människa...


    S
  • Thu 11 Jul 2019 22:40
    #18
    -2
    Dalaamama skrev 2019-07-11 21:36:08 följande:

    Tack för att du kommer in och håller med. Verkar ju vara svårt för vissa mammor att förstå att de är mitt barn och inte svärmors. Och att barn rekommenderas att dricka vatten till måltider och mellan mål och inget annat..

    Tummen upp till dig?

    Vi ställer oss i kö för förskola på direkten! Ska bara få mannen att förstå att vi kommer behöva det!


    Toppen. Stökig förskola med för lite pedagogisk personal och för mycket barn skadar nog din ettåring mycket mindre än några hälsosmoothisar,

    Snacka om felprioriteringar. Men vad gör man inte för att få viss att man bestämmer själv.
  • Thu 11 Jul 2019 22:49
    #21
    -1 +1
    Dalaamama skrev 2019-07-11 22:42:40 följande:

    Anonym & Becka91:

    Skönt att ni på något sätt förstår mig! Jag känner med er också!

    Även fast det inte innehåller massa vitt socker i hennes smoothies så är jag rädd att det ska bli det efter att hon blivit äldre också, och att svärmor inte kommer lyssna på mig då heller och bara mata i henne sånt som hon inte får äta.

    Häromdagen så berättade även hon att hon läst i någon gammal barnbok att barn ska ha leksaker sorterat i olika lådor och att hon skulle göra så hemma hos dem men ändå ha alla leksaker framme samtidigt. Och jag sa emot och sa att de jättegärna får sortera leksakerna men att de inte ska ha allt framme samtidigt. Och då blev svärmor tvär och vela inte lyssna nå mer på mig, hon vände på klacken och bara gick.

    Jag har sagt till mannen från start att jag inte känner mig så lugn med att hon är hos svärmor då jag inte litar på henne. Så ska absolut söka plats hos förskola eller daghem så jag kan slappna av på dagarna! Jag själv som jobbat inom förskolan vet att man kan säga en sak och personalen lyssnar på en och håller ens ord iaf!

    GO MAMMOR, som törs säga till och inte låter barnvakten/farföräldrarna/morföräldrarna ha egna regler. För barn klarar inte av att ha olika rutiner!

    BARN SKA HA EN RUTIN SOM DEM FÖLJER!


    Helt fel faktiskt. Undersökningar visar att barn väldigt bra klarar av att förstå konceptet att det funkar olika hos olika personer, och att detta kan vara utvecklande. Att hellre sätt sin ettåring i förskola än låta barnet dricka 4-5 smoothies (nyttiga) i veckan är en fullständig absurditet och felprioritering. Ett så litet barn mår mycket bättre i hemmets lugna vrå än på dagis. Du offrar ditt barms bästa för att du prompt vill vinna över svärmor. Omoget. Såna barnsliga fasoner behöver du lägga av med nu mör du är mamma.
  • Fri 12 Jul 2019 06:14
    #47
    Dalaamama skrev 2019-07-11 23:43:07 följande:

    Så, om de visar sig att de kört 5 minuters metoden på min dottern när hon sovit över där så ska jag vara okej med det? Och bara "respekterar" hennes val och regler som de har där hemma? Gå och skriv på något annat forum istället.


    Nej eftersom 5 minutersmetoden skadar. Ingen här säger att du ska tolerera att farmor skadar ditt barn. Det vi försöker förklara för dig är att nån smoothie i veckan och rutiner som inte är exakt som hemma på inget vis är skadligt för ditt barn. Tvärtom så är det otroligt gynnande för ditt barn att få en nära relation med farmor och framförallt SLIPPA den stökiga dagismiljöm där småttingar ska förvandlas till små robotar dör de ska lära sig, äta, skita och sova exakt samtidigt som alla andra barn utan utrymme för individuella anpassningar. Den inbillade skada som dessa smoothies eventuellt kan tänkas orsaka är små löjliga petitesser i jämförelse med de fördelar ditt barn får genom att vara hos farmor. Du vill välja ett sämre alternativ för ditt barn av ren prestige och ett rätt osunt kontrollbehov på micronivå.
  • Fri 12 Jul 2019 11:53
    #54
    Anonym (-) skrev 2019-07-12 10:15:49 följande:

    Men snälla SMOOTHIE är ingen jävla måltidsdryck - smoothie är ett mellanmål! Inte konstigt att alla ungar är feta som små grisar och föräldrarna blinda inför deras barns hälsoproblem.

    I den här tråden verkar i princip alla vara överens om att smoothie går bra att dricka till maten- samt mellan måltiderna istället för att dricka det rekommenderade vanliga VATTNET!


    Det de flesta är överens om är att det inte är en jättestor grej att ungen ett par ggr i veckan får sin broccoli till middagen i smoothieform. Att TS ilska och planer på att istället skriva in ungen på dagis inte står i proportion till aktuell situation och de positiva vinster som barnet får genom att kunna vara hos farmor istället.
Svar på tråden Svärmor lyssnar ej!?!