Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Har vi inte råd?!

    Mamma? Varför har din mamma insyn i er ekonomi? Är ni väldigt unga och beroende av henne på något sätt?

  • Pope Joan II
    Anonym (M) skrev 2019-07-12 09:14:50 följande:

    Man behöver inte ha någon särskild insyn i någons ekonomi för att förstå att de inte kommer att ha råd att köpa hus. TS kanske beklagar sig varje månad att pengarna inte räcker, eller de kanske handlar en massa skit hela tiden, berättar att de inte har råd att spara osv.

    Eller så tror mamman bara en massa, och är allmänt orolig eller missunsam.


    Det är bara om man har insyn i andras ekonomi som man med säkerhet kan veta något sådant. Om ts beklagar sig eller som du skriver berättar att de inte har råd så ger det också en bild över, insyn i, deras privatekonomi.

    Jag skrev för övrigt inget om någon särskild insyn i. Jag skrev insyn i. Men du kanske tycker att det är viktigare att argumentera emot mig än det är att av ts få veta hur det ligger till.
  • Pope Joan II
    Anonym (M) skrev 2019-07-12 09:29:13 följande:

    Nej, jag borde veta bättra än att svara på dina inlägg. Tack för att du påminde mig.


    Förr all del.
  • Pope Joan II
    Anonym (Mira) skrev 2019-07-12 09:35:04 följande:

    Jag står min mamma väldigt nära och för mig är det således väldigt naturligt att diskutera olika livshändelser som denna med henne. Vi är 32 respektive 26 år inte beroende av henne på något ekonomiskt vis.

    För övrigt var det inte det denna fråga gällde, men det förstod du säkert!


    Ja, den som vill ha det så ska förstås ha det så. Uppskattar din sambo att din närhet i relationen till din mamma kan innebära att hon har en stor påverkan på saker som rör era livsval som par?

    Jag håller för övrigt med din kära mor och de i tråden som anser att ni förefaller ha en alldeles för knapp ekonomi för att dra på er ett renoveringsobjekt. Vad ska ni använda för medel till renoveringarna?
  • Pope Joan II
    Anonym (Mira) skrev 2019-07-12 09:57:27 följande:

    Till renoveringskostnader har vi tänkt att sälja en liten sommarstuga vi har uppe i landet för runt 100 000 kr, så långt har vi dock inte kommit ännu, men vi har tänkt sälja den då den inte används så mycket.


    100 000 att renovera för är småpengar.
  • Pope Joan II
    Anonym (Tinna) skrev 2019-07-12 09:58:59 följande:

    Hej. Om han har 30 rent och du 24 rent och ni bara har ett billån på 3000, och huset kostar 1,5..

    Jag kan inte förstå varför ni inte skulle klara det. En del lånar till både topplån och bottenlån. Det bästa är ju förstås om ni sparar till topplånet.

    Om jag ska va ärlig och om det hade varit jag så hade jag absolut räknat på det. Ring banken och be dom hjälpa er att räkna på det. Mäklarfirman som har huset gör nog också sånt.


    Det står att det är deras bruttoinkomster?
  • Pope Joan II
    Anonym (Mira) skrev 2019-07-12 10:08:00 följande:

    Ja han är väldigt tacksam för det då han förlorat sina båda föräldrar.


    Hoppas att det fortsätter kännas bra. Det brukar finnas en risk för att dylikt till slut blir en belastning. Men varje regel har givetvis sina undantag.
  • Pope Joan II
    Anonym (Mira) skrev 2019-07-12 10:13:46 följande:

    Jo men en början iallafall, sen får man väl spara under årens gång tänker jag?


    Det beror väl på omfattningen av renoveringsbehovet och lusten att leva i något som bara delvis är i ordning/funktionellt/snyggt. Sådant kan bara ni bedöma.
Svar på tråden Har vi inte råd?!