• Sat 13 Jul 2019 11:47
    2095 visningar
    33 svar
    33
    2095

    Barn idag leker inte som förr?

    Fantasin har blivit starkt begränsad idag mot när jag var barn. (70-80-tal) Idag ska allt vara så oerhört pedagogiskt, allt ska ha ett syfte/mening annars är det skräp.

    Sett många gånger när barn stått vid såna här 10-kronors lådor på affärer och marknadsstånd och jag riktigt ser hur det lyser i ögonen på dem när fantasin kickar igång av suddgummi, klistermärken, färgat papper och annat smått - men det slocknar lika fort när föräldrarna säger "usch, skräp" och sen drar bort barnen därifrån...

    Så barns fantasi är alltså skräp? Inte ens gamla hederliga lekar med kottar och pinnar uppmuntras utan blir nedvärderat och utdömt till "usch, tänk på vem som kan ha kissat på det där, tvätta händerna och lämna skräpet"....

    Föräldrar idag behöver i sin uppfostran lära sina barn hur man leker. Det känns för jävligt faktiskt.. När inlägg efter inlägg här på Familjeliv handlar om uttråkade barn och noll fantasi känner jag mig bedrövad.. Vad är vi rädda för? Varför är fantasi och eget initiativ så farligt?

    Lilla prinsessan Leonore som är kreativ och fantasifull och leker tittut under ett pågående dop blir uppläxat av allmänheten och det sägs att hon är ouppfostrad, skitunge, troligen har adhd etc etc... Fast hon bara är ett helt vanligt barn som också får vara ett barn..

    .

Svar på tråden Barn idag leker inte som förr?