Inlägg från: Giftskåneman |Visa alla inlägg
  • Giftskåneman

    Pappa i vårdnadstvist

    Vad vill du höra? Jag och barnens mamma låg i tvist mellan 2004-2011 med många förhandlingar i tingsrätten

  • Giftskåneman

    Jag har hela tiden varit boendeförälder, och vi hade gemensam vårde men gick inte i längden så 2011 bestämde tingsrätten att jag skulle ha ensam vårdnad om barnen.

  • Giftskåneman

    Har man delad vårdnad måste alla beslut ta gemensamt, hon vägrade att jag skaffade betalkort till barnen, hon tyckte barnen skulle gå på fritids fast de var 12, fick inte skaffa pass eller ID kort till dem så de kunde följa med på klassresa, osv i all oändlighet

  • Giftskåneman
    Drottningen1970 skrev 2019-07-14 15:24:28 följande:

    Tycker inte att det stämmer längre att papporna är i underläge vid en tvist. Förut var det absolut så men de senaste 5 åren har läget drastiskt förändrats. Det finns snarare än enorm ängslighet hos rätten nuförtiden att deras beslut eventuellt kan komma att tolkas som att man ger kvinnan ett försprång så att det gått till överdrift åt andra håller iställe.

    Om båda föräldrarna i grunden är normalfungerande vid en tvist skulle jag våga påstå att det är pappan som har en fördel i dagens läge just för att rätten är såååå mån om att bevisa att mammor inte har en fördel.


    Om föräldrarna är lika bra fäller barnens vilja utslag.
  • Giftskåneman
    Drottningen1970 skrev 2019-07-14 15:50:46 följande:

    Nej så funkar det inte. Det är alltid barnens BÄSTA som ska vara avgörande inte barns VILJA. Stor skillnad. Och stor skillnad på om barnet är 3 eller 14.

    Hänsyn tas till barns önskan beroende på ålder och mognad.

    De flesta barn varken vill kan eller bör tvingas att välja mellan mamma och pappa.


    Jag skrev om båda föräldrarna är lika bra
Svar på tråden Pappa i vårdnadstvist