• Marie7
    Tue 16 Jul 2019 15:45
    3627 visningar
    112 svar
    112
    3627

    Barn som aldrig är ledigt, förälder lever livet!

    Håller med skrivare ovan "barn har rätt till ledighet". Läs barnkonventionen. Jag hade oxå reagerat STARKT på detta. Stackars barn. Och ja jag säger stackars barn. Jag arbetar på förskola sedan 25 år tillbaka och vet vad sommarförskola menas. Förvaring. Förr i tiden kunde man åka till någon poolanläggning eller sjö, men sådant existerar inte i dag. Ett barn har rätt till ledighet oavsett om föräldern är ledig eller sjukskriven. Du gör rätt i som reagerar. Sen om mamman är olämplig som förälder kanske det finns någon närstående som kan ta hand om barnet en tid? Säger inte att man ska ta barnet från mamman utan mer hjälpa henne OCH barnet.

  • Marie7
    Tue 16 Jul 2019 15:47
    #62

    Ett tillägg: såg att du var "släkt" till barnen. Finns inte möjligheten att barnet kan vara hos din sambo och dig ett tag nu på sommaren? Din sambo är ju trots allt barnets morbror...

  • Marie7
    Tue 16 Jul 2019 16:32
    #66

    Då bor du knappast i stor Stockholm!

    Alla har vi rätt till olika åsikter. Min är att det är sjukt att låta sitt barn gå på förskolan året om utan ledighet. LÄS BARNKONVENTIONEN!

  • Marie7
    Tue 16 Jul 2019 21:11
    #73
    Anonym (Man 48) skrev 2019-07-16 19:23:39 följande:

    Min fru har jobbat på dagis sen hon var 19 och hon är 46 idag. Klart att barn behöver ledig tid med sina föräldrar och andra barn.

    Tycker att de som inte sätter sina barn högre än så missar någonting viktigt här i livet.

    Och jag är helt övertygad av att barnen behöver lugn å ro att bara åka å bada ex med sina föräldrar ...eller annat som att leka , gå på stan , sitta i en park å fika , åka å fiska ..ut å cykla ...spela boll spel ....mmm

    Att prioritera bort sina barn är lågt om man har möjligheten att ta några veckors ledighet.

    Har man pengar på kontot ...då kan man tamefan ...ge tid åt sina barn. För att de ska få lära känna siba föräldra utan stress och vice versa ....att skylla å ha ursäkter till annat köper inte jag ..... barnen kommer att ifråga sätta när dom blir vuxna ...varför gjorde du så här ?


    Precis!!
  • Marie7
    Tue 16 Jul 2019 21:17
    #74
    sextiotalist skrev 2019-07-16 16:40:13 följande:

    Att ha åsikter om hur folk lägger upp sitt liv, det får man absolut ha, men att orosanmälan om för att man har olika åsikter.

    Jag kan absolut se det olämpliga i att ha barnen, året runt 50 timmar i veckan på fritids och dagis är absolut inte bra.

    För många är det kanske en verklighet för att få livet att gå runt. Tänk den ensamstående mamman som pluggar för att få ett arbete och är tvungen att arbeta under sommaren för att få ekonomin att gå runt, saknar kanske ett nätverk som kan avlasta, skulle du orosanmäla henne?

    Barnkonventionen säger att har rätt till lek, vila och fritid (artikel 31). Även om barnet är på fritids/dagis så upprätts barnkonventionen detta. Barnet få leka, får vila och har faktiskt även fritid. Den artikeln är ju för att hindra barnarbete.


    Vila på förskolan är inte vila i den meningen. I 5 års åldern läses en bok eller två och sen är det fullt ös igen. Med vila menas att bara vara. Att ha möjlighet att göra lite som man vill. Att sova länge. Ligga på en gräsmatta och titta på molnen utan att någon stör osv. Den här tråden spårar ut. Blir 2 läger. De som tycker barn ska få vara lediga från sitt "jobb" och de som inte verkar tycka det är av betydelse. Är det en klass fråga tro...
  • Marie7
    Wed 17 Jul 2019 09:52
    #89
    +1

    Tycker den här tråden spårar ur. Alla har rätt till sin åsikt ja. Strunt samma vad barnkonventionen säger som en person här hänger upp sig på att jag nämt. BARN BEHÖVER VARA LEDIGA FRÅN FÖRSKOLAN! Jag skulle fortsätta göra orosanmälan tills socialen verkligen gör något. Det är skamligt att läsa hur mamman beter sig. Anmäl henne till försäkringskassan! Adhd kan man fungera normalt med. Det finns mediciner! Om pojken nu kommer till er för att få mat är det ett stort skäl till anmälan! Hon försummar honom. ANMÄL FÖR BARNETS SKULL.

  • Marie7
    Wed 17 Jul 2019 10:06
    #91
    sextiotalist skrev 2019-07-17 09:55:59 följande:

    Far barnet illa, så ska man absolut orosanmälan. Men ett barn behöver inte med automatik fara illa för att det inte får längre sammanhängande ledighet från förskolan.


    Det är inte bara därför jag tycker de ska anmäla. Det är helheten!
  • Marie7
    Wed 17 Jul 2019 12:50
    #98

    Jag menar att mamman försummar honom.

Svar på tråden Barn som aldrig är ledigt, förälder lever livet!