• Mon 15 Jul 2019 20:38
    246 visningar
    5 svar
    5
    246

    Alkoholist?hjälp

    Vi har två barn o jag är orolig över min mans drickande. Hans mamma dog av alkoholism o hennes släkt har alltid druckit mycket. Nu är det semester o han dricker varje dag o vi har diskussioner varje dag. Hade jag vetat att ha inte dricker efter semestern hade jag tyckt det var ok men jag har upptäckt honom på vardagar. Han har smusslat in rom som han plastat in i nån plastförslutare han har på jobbet o lagt i stumporna o stannar på en parkering nedanför oss och dricker innan han kommer hem. För mig är det inte ok art drick vardagar särskilt inte när jag sett hon hans mamma led och hur mycket lidande hon gav barnen. Nu är jag en kärring som styr honom och det är antingen jobbet eller mig eller att hand föräldrar gått bort han dricker för och nu är det semester o då dricker han för det. Vi är just nu osams om detta varje dag . Jag har bett honom att bara dricka på helger men det går inte. Jag vill bara väl jag vill att barnen ska vara trygga. Han har slutar borsta tänderna o byter knappt kläder. Va ska jag göra

  • Svar på tråden Alkoholist?hjälp
  • Mon 15 Jul 2019 21:09
    #1

    Puffar

  • Anonym (Bästa tipset­!)
    Mon 15 Jul 2019 21:38
    #2

    Ta han till ett land där det är lagligt.
    Skriv lappar med frågor om t ex; vad är viktigast, vad han saknar, vad som behövs för att vara en bättre familjefar, vilka är hans riktiga prioriteringar, även lika så värmande ord där han får veta vad han betyder för er.. Sätt dessa lappar så att han inte kan se vad som står när han luras in i det mörka rummet med ett ljus, och bjud han på en haschkaka, lura in honom och lås dörren. 
    Glöm inte choklad och vatten och lugn musk, anteckningsblock o penna. O något att göra sina behov i. Och släpp inte ut honom försen han sovit ut dagen efter!


    Lovar dig bättre tips kan du inte få! 

  • Anonym (Harva­ritdär­med)
    Mon 15 Jul 2019 22:00
    #3

    Dricka i smyg så där, då har det gått ganska långt. Helt ärligt tror jag att du måste lämna och se till att barnen får bo hus dig. Ta hjälp av soc. De har säkert någon enhet som finns som stöd för familjer och anhöriga till missbrukare.

    Jag har varit där själv och jag var rädd för att lämna eftersom jag inte ville låta barnen vara själva med honom varannan helg.

    Jag lämnade till sist och det har varit och är fortfarande tufft trots att 8 år har gått. Men jag är säker på att det var det bästa för barnen och mig och jag har inte ångrat mig en sekund!

  • Mon 15 Jul 2019 22:27
    #4

    Det där låter illavarslande. Jadu. Fråga nogon som är expert på sådant

  • Anonym (Anony­m)
    Tue 16 Jul 2019 08:05
    #5

    Sök professionell hjälp. Det är det enda sättet. Hur mycket än han skulle vilja lösa det själv, eller hur mycket än du skulle vilja hjälpa honom går det inte. Det behövs professionell hjälp utifrån. Kommer han och även du få den hjälpen kan mycket lösas, allt behöver inte få i kras. Men det behövs mycket hårt arbete och vägen till tillit igen är lång, men vilken förändring som kan ske. Det har jag sett med egna ögon.

    Mitt tips är du ringer till sjukvården eller kommunen och förklara situationen och se vilken hjälp de kan erbjuda. Problemet där att vården bygger på frivillighet och där verkar din man inte vara riktigt ännu. Nästa steg är egentligen att kontakta hans chef, arbetsgivare är skyldiga att sätta in åtgärder dvs behandling om så krävs, ett enkelt blodprov kan visa om så är fallet ovh då bygger det hela inte längre på frivillighet. Men det är den största gåvan du kan ge och det bästa som kan händs er alla inblandade. Stort lycka till!

Svar på tråden Alkoholist?hjälp