• shift

    Är det för sent för mig att byta program?

    Det är definitivt inte för sent för dig att byta program. Både med tanke på din ålder och med tanke på att du redan nu verkar vantrivas med ditt val. Vad var det som drog dig till socionomprogrammet till att börja med? 

    Mitt tips är att inte stressa fram ditt val. Du är ung. Det du pluggar till kommer du jobba med en lååång tid framöver, och även om pengarna är en viktig faktor för dig kommer du vilja ha ett jobb du är i alla fall måttligt intresserad av. 

    Har också varit väldigt osäker på vad jag ville plugga, och slutade tillslut med att jag pluggade kandidatexamen inom ekonomi med inriktning på redovisning. Anledningen till att jag valde just ekonomi var för att det var det mest praktiska valet; finns jobb i staden jag vill bo i, vill gärna arbeta administrativt/kontorsjobb, lönen har stor potential att bli bra (dock väldigt låg ingångslön inom redovisning) osv. Jag tycker ekonomi är delvis intressant, men absolut inte lika intressant som vissa andra ämnen kan vara (men där jag valde bort passande yrken för att de var dåligt betalda eller mindre praktiska), och kan känna att jag delvis ångrar att jag stressade fram mitt studieval bara för att jag ville bli klar och tjäna pengar. Är 25 nu och kommer jobba med detta ett tag framöver, men kommer troligtvis skola om mig om x antal år eftersom jag redan som nyexad känner att jag hellre skulle vilja ägna hela dagarna åt något jag faktiskt brinner lite mer för. På den positiva sidan kan jag nu släppa stressen över att jag känner att jag "måste" ha en utbildning för att röra mig framåt i livet, även om det bästa hade varit att jag insåg detta innan jag pluggade.

Svar på tråden Är det för sent för mig att byta program?