• Anonym (Gunna­r)
    Fri 19 Jul 2019 09:54
    5176 visningar
    275 svar
    275
    5176

    Sverige på väg att bli Nordkorea eller nåt!

    Översten har rätt. Finns inget statligt beslut om att censurera Janouch är varje liknelse med Nordkorea på sandlådenivå och saknar precis all förankring med verkligheten. Vissa vill dock av politiska skäl gärna få det att framstå som om Sverige skulle likna Nordkorea men man ska närmast vara skapt som en SD:are för att gå på sådant. Vad resp bokhandel och bibliotek fattar beslut om har nada med statligt beslut att göra.

  • Anonym (Gunna­r)
    Fri 19 Jul 2019 16:35
    #82
    Anonym (.) skrev 2019-07-19 16:29:03 följande:

    Censur är ettvidare begrepp än vad staten gör.


    Hur menar du då? En utgivare kan på eget bevåg censurera (men riskerar sin framtid då) utan att staten ligger bakom men då är all liknelse med Nordkorea irrelevant eftersom staten inte har något med det att göra. Vad menar du det är för censur som staten ligger bakom? Och tag i beaktande att Janouchs böcker ej censurerats av staten utan tillåts säljs utan vidare. Med det i beaktande kan väl du ge din version av statlig censur?
  • Anonym (Gunna­r)
    Fri 19 Jul 2019 17:26
    #84
    Anonym (.) skrev 2019-07-19 17:00:04 följande:

    Jag har inte nämnt Nordkorea.

    Hennes böcker censurerades eftersom de plockade bort från hyllorna i flera bibliotek och bokhandlar efter att snackat i Tjeckisk TV.

    Flera av böckerna handlar alls inte om det hon sa där, en del är ju barnböcker.

    Så kan vi naturligtvis inte ha det, vi vill ha ett fritt samhälle med högt i tak, och det som hände där är ren skit. Inte ens du kan försvara att sånt här skulle vara bra på något sätt.

    Censuren i biblioteken drabbade även Tino, något som togs upp GP och SVD, bland annat. Samma sak där, vi kan inte ha ett samhälle där vi censurer böcker för att vi inte gillar deras slutsatser.

    www.svd.se/bibliotek-ska-inte-censurera

    www.gp.se/ledare/teodorescu-censur-h%C3%B6r-inte-hemma-p%C3%A5-biblioteken-1.4165434

    I Janouchs fall blir det extra absurt eftersom hon inte censureras på grund av sina böcker eller vad som står i dem, utan för att hon ogillas som person.


    För det första går tråden ut på att Sverige skulle närma sug Nordkorea med sin censur. Det syftar på att vi skulle ha någon sorts statlig censur i landet. Det låter lite som om du håller med om att en sådan statlig censur inte existerar i Sverige. Kan du bekräfta det?

    Man kan säkert diskutera hur biblioteken väljer vilken litteratur de väljer att tillhandahålla men det finns bibliotek där hennes böcker är tillgängliga och man kan köpa hennes böcker på nätet eller i en välsorterad bokhandel. Därmed är det svårt att påstå att hennes alster censureras i Sverige trots att många bibliotek väljer att inte ta in hennes böcker i sitt sortiment.
  • Anonym (Gunna­r)
    Fri 19 Jul 2019 17:39
    #86
    Anonym (.) skrev 2019-07-19 17:36:08 följande:

    De togs bort på ett sånt sätt att det är uppenbart att det rör sig om censur, gör dig inte dum.

    Vi har och har haft statlig censur i Sverige.

    Ett tag var den nästan lite overklig, när man trodde att kommersiell TV var djävulens påfund som skulle förstöra oss, men så gick debatten.


    Visa mig på vilken punkt jag har fel i mitt senaste inlägg.

    Samt hur kommer det sig att henens böcker finns tillgängliga om staten censurerat dem?
  • Anonym (Gunna­r)
    Sat 20 Jul 2019 13:37
    -1 +1
    Anonym (.) skrev 2019-07-20 02:34:51 följande:

    Det är ett tråkigt sätt att debattera att leta fel.

    Men visst, TS skriver att Sverige närmar sig Nordkorea vad gäller censur, och eftersom vissa typer av censur ökar i Sverige så går det att säga att han har rätt och att du har fel där, om du nu menar att han har fel, det är svårt att veta det.

    Du förstår inte vad censur är, vilket framgår av din fråga. 


    Du är alltså inkapabel att argumentera för din sak och förklara hur du tänker?
  • Anonym (Gunna­r)
    Sat 27 Jul 2019 21:47
    Anonym (.) skrev 2019-07-27 20:49:55 följande:

    Den bilden säger exakt precis allt om HMF, allt, från tillkomsten till dess genomförande.


    Det visar bara på att du stödjer alternativa fakta såsom att jorden är platt eller att förintelsen ej ägt rum trots alla överväldigande bevis som finns. Man kan inte argumentera med människor som hänvisar till Gud som bevis och lika lite med konspiratoriskt lagda liksom du som med en dåres envishet forrtsätter hävda att jorden är platt. Förmodligen för att den käre ledaren Jimmie sagt så vilket skulle vara bevis nog.
  • Anonym (Gunna­r)
    Sun 28 Jul 2019 09:38
    misil skrev 2019-07-28 02:33:41 följande:

    Host host,det är nog du som inte förstår om man säger jag anser att araber är kriminella så är det en åsikt,hur fel den än är så ska den få sägas.

    Men om man anklagar en person för att vara kriminell som inte är det så är det förtal,vilket man självklart ska straffas för.


    Att säga att en person är kriminell är också en åsikt på samma sätt som att hävda att alla araber är kriminella.
Svar på tråden Sverige på väg att bli Nordkorea eller nåt!