Inlägg från: Anonym (Väninna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Väninna)

    Att "göra nåt" på semestern...

    Jag hade en diskussion med en gammal kompis gällande semestern och upptäckte ett fenomen som jag undrar om nån annan reflekterat över...

    Efter en massa jobb och annat så gillar jag att ta igen mig på semestern och jag har inga problem att göra det hemmavid för då blir det minst jobb. Här hemma kan jag påta i trädgården, sola, gå till badet med barnen, spela kubb, ut och springa/cykla mm. Min kompis åker ut på landet eller drar utomlands men gör på dom platserna egentligen samma saker som jag. Hon är egentligen mindre aktiv än jag rent fysiskt däremot är det så klart mer allmänt jobb på hennes lantställe med disk/matlagning/tvätt.

    När vi diskuterar kommer det fram att hon ser det som att min familj inte gör nåt på semestern fastän vi i princip gör samma saker bara att hon inte gör det hemmavid. Är det så ni andra också ser det dvs på semester räknas det bara som att man "gör nåt" om man inte gör det hemma?

  • Svar på tråden Att "göra nåt" på semestern...
  • Anonym (Väninna)

    Bland det stressigaste jag varit med om är semester i skärgården. Allt är ett projekt upplever jag när det ska fixas mat, diskas, sova i dåliga sängar, mygg/knott. Och man kan inte ens gå och köpa saker så har man glömt nåt är det kört och för att fly fältet krävs båt och dessutom rätt väder så det inte blåser för mycket. Är nog det närmaste jag kommit till fängelse och straffarbete. : )

Svar på tråden Att "göra nåt" på semestern...