• Anonym (kärle­k)
    Wed 17 Jul 2019 12:17
    3395 visningar
    100 svar
    +1
    100
    3395

    Porr och lättkläddhet - vårt sexbesatta samhälle gör mig deprimerad

    Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det här, känslan jag har, kortfattat, men jag ska försöka.

    Förstår att det här kanske låter konstigt för många, men porr är något som inte existerat i min värld. Jag har vetat att det existerar, men det är inget jag kommit i kontakt med förns nu, 21 år gammal. För att jag kom på min pojkvän med att kolla på det. Jag ska inte dra hela min livshistoria, men kan kort och snabbt säga att jag blev förkrossad. Jag tycker porr är otrohet. Jag har inte kollat på det själv förutom i samband med när jag kom på honom i försök att förstå. Jag visste inte att det är något som typ _ALLA_ kollar på och är vanligt och normaliserat. Men jag förstår verkligen inte. Jag förstår att man kan bli tänd av det. Men jag förstår inte hur man kan kolla på det när man ingår i ett monogamt förhållande. Som sagt är det otrohet enligt mig. Jag tycker det är otrohet att se en annan människa naken och hetsa upp sig sexuellt på det, komma till det. Oavsätt om människan är i rummet eller på film. Det är fortfarande en verklig naken människa. Hur som helst, detta fick nästan vårt förhållande att gå i kras. Min självkänsla att gå i backen och min tillit till honom att i princip försvinna. Jag kände mig lurad. Lurad och förudmjukad. Jag tycker sex är något väldigt intimt som man delar med någon. Att visa sig naken för sin partner är intimt och lite "läskigt" - (trots att jag ser enligt rådande norm "bra" ut, kanske jag ska tillägga så folk inte tror jag är "ful" och avundsjuk) Och att då få veta att man inte är den enda han ser naken i veckan, efter över ett års förhållande, det gör ont. Jag kände mig som ingenting. Värd 0. Att vårt sex var så ospeciellt. Att jag bara var en kropp och ett hål i princip. Nåja, det är inte vad jag vill diskutera i tråden. Han blev ledsen när han insåg hur mycket det skadade mig och vårt förhållande, och han har lovat att inte fortsätta kolla och bett om ursäkt. Vi ser på det olika men efter många diskussioner och tårar förstår han mig iallafall delvis. Jag har "förlåtit" honom men mår fortfarande dåligt över det och har svårt att lita på honom, men det blir bättre för varje dag som går. 

    Men till saken: Jag känner mig i princip deprimerad över att porr är så normaliserat. Att inget är heligt längre. Avklädda tjejer i instaflödet tillhör vardagen. Min kille har kollat på porr hela sitt liv, utan att reflektera över det. Och som jag förstått det är det inget ovanligt utan snarare så har de flesta killar kollat på det sen tonåren. De har sätt så många olika nakna kroppar, miljarder miljoners. Finare än min, fulare än min. Det får mig att känna att sex (och nästan relationer överhuvudtaget) känns så värdelöst. Det får mig att känna att min kropp är ingenting. Inget fint som man "ger" varann utan bara en kropp. Precis som ett ansikte, en hand eller vad som helst. Man måste ju bli så himla avtrubbad för både sex och nakenhet? Spänningen måste ju dö totalt? Jag tappade iallafall totalt sexlusten efter detta. Den sexuella spänningen dog helt. Innan detta hände kunde jag dagdrömma om att tex köpa fina nya underkläder och överraska min partner med. Nu känns det totalt meningslöst, för han har sett ALLT. Ingenting sexuellt kommer vara speciellt. 

    Och jag stör mig på att det är så normaliserat? Att nakenhet, eller halvnakenhet är så himla vardagligt. Känns som samhället är så sexfixerat. Vet att jag var kär i en kille för några år sedan. Kollade på hans instagram vilka han följde som en gör. Och han följde flertalet konton med tjejer som vek ut sig. Det var liksom kontonas syfte. Kolla in tex _paige.renee 
    Jag tappade känslorna direkt. Jag fattar verkligen inte varför man håller på såhär? 

    Tycker det är en sån svår grej också? För tänker att många tjejer tar lättklädda bilder på sig själv som ett sätt att "boosta" sig själv och sitt självförtroende. Och det är klart att alla ska få göra som de vill. Men jag fattar verkligen att majoriteten av alla tjejer är så utseendesfixerade, osäkra och att konkuransen mellan kvinnor är så stor. Istället för att känna systerskap. Känns som vi är fångande i någon slags "knullbarhetshets". Det är det värdet hos en kvinna som är det viktigaste. 

    Men som sagt gör detta mig riktigt nedstämd. Förut älskade jag tex att shoppa, köpa fina kläder för att känna mig snygg i, och fixa mig på annat sätt för att känna mig fin och kanske tex. "imponera" (i brist på bättre ord) på min partner eller andra killar om jag är singel. Nu känns det meningslöst. De ser flertalet nakna tjejer i veckan, varför skulle jag vara intressant?  Min syn på relationer, kärlek med mera har blivit så mörk. Visst, man bli förälskad, och det är en mysig period. Men sen då? Förstår ju rationellt att samma person inte är lika spännande när man varit tillsammans i hundra år, kanske är gifta sen länge osv. Men saknar bara känslan av genuin kärlek? Autenticitet? Tillgivenhet? De enda nakna männen jag sett är det jag varit kär i och haft ett förhållande med. Det är en sån stor kontrast till det här lättillgängliga. Hade min partner enbart sätt de kvinnor han haft förhållande med nakna så är det lättare att kunna känna sig speciell för honom och att han verkligen tycker att jag är vacker. Då rör det sig om kanske 3-4 st att "konkurrera med". Nu ser (eller, såg) han antagligen kvinnor han tycker är betydligt snyggare och vackrare än mig nakna flera gånger i veckan. Jag vet att jag kommer få kommentarer om att jag har dåligt självförtroende- men är det så konstigt? Är det så konstigt att kvinnor är osäkra kring sitt utseende? När man inte ens kan få vara den enda för en person- sin partner? Jag kände mig så föremdjukad. Jag trodde jag var sexig och snygg naken. Men tydligen har han kollat på snyggare och sexigare tjejer nakna hela tiden. Då blir jag ju automatiskt fulare. Jag blir tråkig vardag. Mellanmjölk. Den trista verkligheten.

    Förstår att den här trådstarten kanske är förvirrande och rörig men jag kände att jag behövde skriva av mig och är nyfiken på hur andra ser på detta. 

    Kan tillägga att:

    -Jag har inte något emot onani

    -Jag har inte något emot fantasi under onani. Dvs. något som sker inuti huvudet. Det jag är emot är att se på verkliga nakna människor under tiden när man är i ett förhållande.

    -Jag förstår att alla är olika och inte tycker som jag

    -JAG tycker det är otrohet, DU behöver inte tycka det och du behöver heller inte argumentera för hur fel du tycker jag har och hur dum i huvudet du tycker jag är, så som de flesta trådar om porr slutar i.

  • Svar på tråden Porr och lättkläddhet - vårt sexbesatta samhälle gör mig deprimerad
  • Anonym (Hålle­r med)
    Thu 18 Jul 2019 23:02
    #51
    Anonym (Fri) skrev 2019-07-17 22:35:08 följande:

    Jag vill leva i ett fritt samhälle där alla får välja vad de vill göra med sina liv. Att hålla på att förbjuda saker hit och dit hör inte hemma i Sverige. Vill du att din och din killes kropp är enbart till varandra och ingen porr, flytta till ett land som inte tillåter lättklätt och porr då. Mmmmm, låter verkligen som frihet det där.


    Jag håller med. Det som jag reagerade mest av trådstaren var att TS fick hennes kille att be om ursäkt o lova att inte titta på porr framöver ... wtf! Var är jämställdheten och friheten ??!
  • Anonym (Hålle­r med)
    Thu 18 Jul 2019 23:13
    #52

    Klarar du inte av att han tittar på porr gör slut! Men börja inte ställa upp regler för andra; din kille (antar jag) är en vuxen människa som kan avgöra själv om han vill titta på porr eller inte !

    Hoppas han gör som han vill och låter inte dig lägga dig i saker du har inget att göra med!

    (En tjej)

  • Fri 19 Jul 2019 00:39
    #53

    Jag tycker att det är så underligt att porr verkar ha blivit till någon slags rättighet bland folk som försvarar den med näbbar och klor.

    Vissa verkar tycka att det är liberalt med porr och att så fort man har en åsikt som går emot strömmen så är man emot frihet. 

    Alltså porrindustrin är inte liberal och för jämställdhet eller frihet. Den är fylld med trasiga själar, missbrukare, våldtäkter, folk som lever på ruinens brant och som  gör porr för att de har ekonomiska problem. Kvinnor utnyttjas som fan i den industrin och många gånger är dem redan psykiskt förstörda från början. Det är lättare att intala sig om "den lyckliga porrstjärnan" för att döva samvetet. På en "lycklig porrstjärna" tror jag nog att vi kan hitta 100 olyckliga tjejer som har lurats in i porrens värld. Eftersom porr är så normaliserat och hyllat idag tror jag att många börjar arbeta i branschen på ett naivt sätt. Efteråt är det inte lika roligt.

    Porr kan även vara en karikatyr av kvinnans sexualitet som enbart ses från en mans perspektiv. Det är inte rimligt att porr ska vara så hyllat och normaliserat som det är idag. 

    Att helt förneka att porren har en baksida, att det kan förstöra förhållanden, bidra till mer kvinnohat och att branschen är hemsk är ju bara dumt. Den dagen som kvinnor började tro att porren var acceptabel var den dagen som feminismen dog. Porrbranschen har lyckats lura i kvinnor att de står för frigörelse, men egentligen står dem bara för objektifiering och sexualisering av kvinnor. Porrbranshen vill ha pengar, men försvaras som ingen annan bransch trots att deras handel är människor. Personligen vill jag att min partner ska vara smartare än att bli upphetsad av något som egentligen är så jävla fult.

    Män som har kidnappat/våldtagit/mördat kvinnor med sexuella inslag har berättat om hur de var influerade av porr. Ted Bundy till exempel. Våldtäkterna i Kambodja har blivit många fler sedan porr blev mer tillgängligt. Porr blir mer och mer våldsamt, vilket i sin tur leder till mer våld mot kvinnor. Liberalt, jämställt, en produkt som är helt ofarlig? Tror inte det va. 


    ">

  • Anonym (Gg)
    Fri 19 Jul 2019 00:46
    #54

    Jag förstår dig till stor del ts, även om jag inte blir så förkrossad som du blir.

    Samhället idag är helt jävla sjukt.

  • Anonym (Porrä­rgött)
    Fri 19 Jul 2019 00:59
    #55
    sillen skrev 2019-07-19 00:39:15 följande:

    Jag tycker att det är så underligt att porr verkar ha blivit till någon slags rättighet bland folk som försvarar den med näbbar och klor.

    Vissa verkar tycka att det är liberalt med porr och att så fort man har en åsikt som går emot strömmen så är man emot frihet. 

    Alltså porrindustrin är inte liberal och för jämställdhet eller frihet. Den är fylld med trasiga själar, missbrukare, våldtäkter, folk som lever på ruinens brant och som  gör porr för att de har ekonomiska problem. Kvinnor utnyttjas som fan i den industrin och många gånger är dem redan psykiskt förstörda från början. Det är lättare att intala sig om "den lyckliga porrstjärnan" för att döva samvetet. På en "lycklig porrstjärna" tror jag nog att vi kan hitta 100 olyckliga tjejer som har lurats in i porrens värld. Eftersom porr är så normaliserat och hyllat idag tror jag att många börjar arbeta i branschen på ett naivt sätt. Efteråt är det inte lika roligt.

    Porr kan även vara en karikatyr av kvinnans sexualitet som enbart ses från en mans perspektiv. Det är inte rimligt att porr ska vara så hyllat och normaliserat som det är idag. 

    Att helt förneka att porren har en baksida, att det kan förstöra förhållanden, bidra till mer kvinnohat och att branschen är hemsk är ju bara dumt. Den dagen som kvinnor började tro att porren var acceptabel var den dagen som feminismen dog. Porrbranschen har lyckats lura i kvinnor att de står för frigörelse, men egentligen står dem bara för objektifiering och sexualisering av kvinnor. Porrbranshen vill ha pengar, men försvaras som ingen annan bransch trots att deras handel är människor. Personligen vill jag att min partner ska vara smartare än att bli upphetsad av något som egentligen är så jävla fult.

    Män som har kidnappat/våldtagit/mördat kvinnor med sexuella inslag har berättat om hur de var influerade av porr. Ted Bundy till exempel. Våldtäkterna i Kambodja har blivit många fler sedan porr blev mer tillgängligt. Porr blir mer och mer våldsamt, vilket i sin tur leder till mer våld mot kvinnor. Liberalt, jämställt, en produkt som är helt ofarlig? Tror inte det va. 




    Tror inte ett skit på att porr leder till fler våldtäkter (mer än i specifika fall), på samma sätt som att dataspel inte leder till mördande och våldsdåd. Finns ingen seriös forskning som har visat några sådana samband.

    Det finns bra porr, och mindre bra, men det går inte bara fastställa att 99% av alla som syssar med porr är nerknarkade psykiska vrak. Det är direkt fördomsfullt och respektlöst med dem som väljer det yrket.

    På vilket sätt är porr hyllat? Tycker mest det är snack om hur avskyvärt det är, och hur alla blir utnyttjade.

    Kolla lite dokumentärer istället för att häva ur dig fördomar. After porn ends är bra, alla 3 delarna.

    Min fru brukar skicka länkar till mig med dominanssex och riktigt djupa munknull för att ge mig lite inspiration, och visa vilken nivå som är lagom. Porr är ett bra komplement till vårt sexliv, både när vi är ensamma och ibland tillsammans.
  • Anonym (Först­år dig)
    Fri 19 Jul 2019 01:06
    #56

    Förstår vad du menar..

    Jag kan tycka det är normalt o fint med nakra kroppar men jag spyr över brudar med op pattar o läppar o pinnsmala midjor som är "normaliserat" idag. Känns som att porr var mer naturligt förr alltså utseendemässigt ..nu känns mkt fejk.

    Jag var helt anti porr i början av vår relation. Är snart uppe i 3år o vi kan se en film tsm som vi tkr e bra ..

  • Fri 19 Jul 2019 01:28
    #57
    -1
    Anonym (Porrärgött) skrev 2019-07-19 00:59:24 följande:
    Tror inte ett skit på att porr leder till fler våldtäkter (mer än i specifika fall), på samma sätt som att dataspel inte leder till mördande och våldsdåd. Finns ingen seriös forskning som har visat några sådana samband.

    Det finns bra porr, och mindre bra, men det går inte bara fastställa att 99% av alla som syssar med porr är nerknarkade psykiska vrak. Det är direkt fördomsfullt och respektlöst med dem som väljer det yrket.

    På vilket sätt är porr hyllat? Tycker mest det är snack om hur avskyvärt det är, och hur alla blir utnyttjade.

    Kolla lite dokumentärer istället för att häva ur dig fördomar. After porn ends är bra, alla 3 delarna.

    Min fru brukar skicka länkar till mig med dominanssex och riktigt djupa munknull för att ge mig lite inspiration, och visa vilken nivå som är lagom. Porr är ett bra komplement till vårt sexliv, både när vi är ensamma och ibland tillsammans.
    Men du är respektlös som vägrar att inse att porren har en baksida och att industrin lever på att konsumera allt yngre tjejer som de vill visa upp för kameran. För övrigt kan du också kolla på lite dokumentärer som visar den andra sidan av porren - inte bara After porn ends. Finns mycket mer material som du kan ta del av, om du vågar. 

    Förresten stämmer det inte vad du säger att porr inte leder till mer våld och våldtäkter. Det är omdiskuterat, men det finns flera studier som visar på att det faktiskt är så. Flera manliga förövare har dessutom sagt själva att porr har varit en direkt orsak till att brotten begicks. Nu senast Giannis Paraskakis som mördade Suzanne Eaton på Kreta. 

    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1460-2466.1995.tb00711.x
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11351835

    https://www.varldenidag.se/nyheter/gw-persson-porr-kan-leda-till-brott/repqkv!WL9duTKWsA6bsZ41JGAA/

    Alltså vad trevligt med din fru, men du framstår som en patetisk tonåring som pratar sådär "I have sex höhö". 
  • Anonym (Porrä­rgött)
    Fri 19 Jul 2019 01:51
    #58
    sillen skrev 2019-07-19 01:28:48 följande:

    Men du är respektlös som vägrar att inse att porren har en baksida och att industrin lever på att konsumera allt yngre tjejer som de vill visa upp för kameran. För övrigt kan du också kolla på lite dokumentärer som visar den andra sidan av porren - inte bara After porn ends. Finns mycket mer material som du kan ta del av, om du vågar. 

    Förresten stämmer det inte vad du säger att porr inte leder till mer våld och våldtäkter. Det är omdiskuterat, men det finns flera studier som visar på att det faktiskt är så. Flera manliga förövare har dessutom sagt själva att porr har varit en direkt orsak till att brotten begicks. Nu senast Giannis Paraskakis som mördade Suzanne Eaton på Kreta. 

    onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1460-2466.1995.tb00711.x

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11351835

    www.varldenidag.se/nyheter/gw-persson-porr-kan-leda-till-brott/repqkv!WL9duTKWsA6bsZ41JGAA/

    Alltså vad trevligt med din fru, men du framstår som en patetisk tonåring som pratar sådär "I have sex höhö". 


    Jag skrev mindre bra porr, det var underförstått att det finns problem inom porren. Men det är inte genomgående för all porr, långt ifrån.

    Jag har sett alla dokumentärer jag kommit över, som är seriösa, och din bild stämmer helt enkelt inte.

    Och återigen, du anger enskilda fall som tecken på att något är vanligt förekommande. Det håller inte.

    Det finns betydligt fler sinnessjuka mördare som INTE fått inspiration ifrån porr. Då kan ju jag argumentera för att det leder till mord att inte kolla på porr...

    Mitt exempel med frugan var ett motargument till ditt påstående att porr förstör förhållande. Det kan det visserligen göra, men de allra flesta kan kolla porr utan att det påverkar förhållandet negativt, och för många är det bara positivt.

    Men fint försök till härskarteknik...
  • Anonym (Porrä­rgött)
    Fri 19 Jul 2019 02:01
    #59
    sillen skrev 2019-07-19 01:28:48 följande:

    Men du är respektlös som vägrar att inse att porren har en baksida och att industrin lever på att konsumera allt yngre tjejer som de vill visa upp för kameran. För övrigt kan du också kolla på lite dokumentärer som visar den andra sidan av porren - inte bara After porn ends. Finns mycket mer material som du kan ta del av, om du vågar. 

    Förresten stämmer det inte vad du säger att porr inte leder till mer våld och våldtäkter. Det är omdiskuterat, men det finns flera studier som visar på att det faktiskt är så. Flera manliga förövare har dessutom sagt själva att porr har varit en direkt orsak till att brotten begicks. Nu senast Giannis Paraskakis som mördade Suzanne Eaton på Kreta. 

    onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1460-2466.1995.tb00711.x

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11351835

    www.varldenidag.se/nyheter/gw-persson-porr-kan-leda-till-brott/repqkv!WL9duTKWsA6bsZ41JGAA/

    Alltså vad trevligt med din fru, men du framstår som en patetisk tonåring som pratar sådär "I have sex höhö". 


    Världen idag är en religiös tidskrift som har en genomgående negativ syn på porr och sexualitet. De är knappast objektiva, och drar rätt höga växlar på uttalanden som "kan ha negativ påverkan på svaga själar"...

    Det är väldigt vagt och långt ifrån något fastställt samband. I artikeln anges ju också andra som har helt annan uppfattning.

    Jag har kollat porr sen jag var liten, är inte det minsta sexuellt aggressiv.

    Hur kan det vara att jag inte går ut och våldtar kvinnor när jag nu tittar på så mycket porr?

    Jo, för jag har en moral som gör att det inte finns i min sinnevärld att kunna utsetta en människa för.

    De som begår denna typen av brott har inte de spärrarna, och det är inte porren som gör att de våldtar, utan just den här bristen på mentala spärrar mot att begå övergrepp.
  • Fri 19 Jul 2019 02:10
    #60
    Anonym (Porrärgött) skrev 2019-07-19 01:51:56 följande:
    Jag skrev mindre bra porr, det var underförstått att det finns problem inom porren. Men det är inte genomgående för all porr, långt ifrån.

    Jag har sett alla dokumentärer jag kommit över, som är seriösa, och din bild stämmer helt enkelt inte.

    Och återigen, du anger enskilda fall som tecken på att något är vanligt förekommande. Det håller inte.

    Det finns betydligt fler sinnessjuka mördare som INTE fått inspiration ifrån porr. Då kan ju jag argumentera för att det leder till mord att inte kolla på porr...

    Mitt exempel med frugan var ett motargument till ditt påstående att porr förstör förhållande. Det kan det visserligen göra, men de allra flesta kan kolla porr utan att det påverkar förhållandet negativt, och för många är det bara positivt.

    Men fint försök till härskarteknik...
    Läser du ens det jag länkar till? Den sista länken i mitt förra inlägg går till exempel till en artikel som citerar vad Leif GW Persson anser om sambandet mellan porr och våld. Eftersom han är en kriminolog med stor erfarenhet kanske hans ord väger lite tyngre än en porrfantasts önskningar om att ett samband inte existerar. Ja, det finns mindre bra porr, men problemet är porrindustrin och inte individuella filmer eller bilder. Det översexualiserade och pornifierade samhället samt normaliseringen av det är också ett stort problem i allmänhet.

    Alla dokumentärer om porrindustrin lär du nog knappast ha sett, det finns en hel del inklusive Ted-talks. Och ja, det är vanligt förekommande med våld mot kvinnor där porren har inspirerat till våldet eller gjort våldet grövre. Ytterligare ett exempel är Elizabeth Smart-fallet. 

    Du verkar inte förstå vad härskarteknik är heller. "Min fru brukar skicka länkar till mig med dominanssex och riktigt djupa munknull.." skrev du och jag anser att din frus sexuella preferenser eller vad ni gör i sängen är helt irrelevanta i sammanhanget, men det visar ju att du har ett sexliv och det är du säkert nöjd med. 

Svar på tråden Porr och lättkläddhet - vårt sexbesatta samhälle gör mig deprimerad