• Jemp

    Hur lång föräldraledighet?

    korngryn skrev 2019-07-17 13:07:59 följande:

    Det beror ju helt på hur din ekonomi ser ut! Hur mycket pengar du har sparat. Första året måste man inte ta någon fp, sgi är skyddad ändå.

    Sen beror det ju på hur mycket ni delar. Är båda hemma omlott så kan man ju vara hemma bra länge!

    Själv fick jag slita som ett djur för att få mina dagar att räcka tills förskolestarten vid 12 mån, och då hade jag ändå en hel del sparat sen innan. Dåvarande maken ville inte ta ut en enda dag så jag kunde bara ta 3-4 dagar i veckan. Fick hålla på och tramsa med såna där garantidagar som på den tiden gav 60 kr före skatt. Förhoppningsvis är din situation bättre än så.


    Vad var det för idiot som varken förde över dagar till dig eller var hemma med sitt barn?

    Dagarna räcker ju lugnt att vara hemma ett drygt år.
  • Jemp
    Anonym (123) skrev 2019-07-17 12:40:20 följande:

    Hur länge valde ni att vara föräldralediga med era barn?

    Funderar på hur jag ska lägga upp föräldraledigheten med kommande bebisen. Vill inte börja jobba direkt vid 1 år. Funderar på att ta ut 1,5 år men kan min arbetsgivare neka mig det eller har jag rätt till det?

    Om jag skulle ångra mig och vilja börja någon månad tidigare av någon anledning så går inte detta att ändra på antar jag?


    Reglerna har du fått svar på.

    Båda barnen kommer ha börjat vid 16-18 mån hos dagmamma, vilket har känts lagom för oss. Med första barnet var jag hemma 9 mån på heltid, sen 2 dagar i veckan vid 14-15 mån. Andra barnet hemma ett år innan vi byttes av då det funkade bättre jobbmässigt.

    Optimala hade varit 8-9 mån heltid, sen deltid några månader innan pappan gick hem på heltid.
Svar på tråden Hur lång föräldraledighet?