Inlägg från: Anonym (Anonym 666) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym 666)

    Tips mot negativa människor?

    Det första du kan göra är att gå därifrån. Om ni är ett större sällskap så kan du bara smyga iväg, eller nämna att du måste göra något annat.

    I enskilda samtal är det inte lika lätt. Du kan t ex testa att vända på steken till något positivt, och sedan snegla in på något helt annat, ta över diskussionen och styr den dit du vill.

    Ibland måste man faktiskt säga ifrån, även om man är obekväm. På julfest för några år sedan satt jag vid ett bord med riktiga skvallertackor, de satt och spekulerade en kollegas skilsmässa vitt och brett, var han kanske till o med homosexuell osv osv. Då sa jag helt lugnt att jag tror nog inte att X skulle uppskatta om han hörde den här diskussionen. De blev rätt spaka, och tysta.

    Väldigt många gillar att snacka "skit", eller om andra rättare sagt. Det är en del av det sociala livet och faktiskt av att bygga relationer. Däremot kan man göra det snyggare, man måste inte hålla på med smaskiga detaljer och du kan markera genom att säga att ja, det där är ju hens ensak (live and let live ungefär) och prata om något annat. Till exempel.

Svar på tråden Tips mot negativa människor?