• Wed 31 Jul 2019 11:46
    531 visningar
    1 svar
    1
    531

    Krystar inte när han bajsar

    Vi har en treåring här hemma som har problem med bajset. Han bajsar sällan och blir ofta förstoppad. Vanligtvis tar vi på en blöja när han ska bajsa men vi har försökt att Sätta honom på toan. Då hittar han bara där och efter en stund säger han att det inte kommer bajs. Vi har då sagt att han måste trycka lite och då trycker han med händerna på magen och säger än en gång att det kommer inget bajs. När han bajsar i blöjan kan han bajsa en hel dag. Småkluttar hela tiden. Aldrig ett rejält lass. Det är som att han väntar tills att bajset trillar ut av sig självt.

    Hur ska vi kunna lära honom att krysta? Kan det vara något som gör att han inte känner hur man gör eller sakna något så att han helt enkelt inte kan?

  • Svar på tråden Krystar inte när han bajsar
  • Wed 31 Jul 2019 16:26
    #1

    Ett sätt att lära sig krysta är att blåsa upp en ballong, eller i alla fall blåsa i en ballong. Sätt bra ord på det och visa med era egna kroppsrörelser. 

    Se också till att han har en pall att sätta fötterna på när han sitter på toaletten. Ju mer det ser ut som att han sitter på huk desto lättare är det att bajsa.

    Jobba på att få bajsandet att vara riktigt positivt. En liten fest varje gång, oavsett var det sker. Abbas Super Pooper är ett bra soundtrackSkrattande.

    Sist men inte minst försök att se till att han inte ens är lite förstoppad. Katrinplommon och päron är naturligt laxerande men tala med BVC om att testa movicol eller något annat. Ju bättre konsistens bajset har desto mindre risk att det kommer att göra ont och därmed göra det svårare.

Svar på tråden Krystar inte när han bajsar