• Guapa

    Hur kan löneskillnaden mellan män och kvinnor försvinna?

    Sveriges ingenjörer tog fram intressant statistik för ett par år sedan som visade att det största hindret för kvinnors karriärer var familjebildning. Gifta kvinnor med barn hade betydligt sämre löneutveckling än deras jämnåriga ogifta kollegor utan barn.

    För männen var det precis tvärt om! Män med familj hade betydligt bättre löneutveckling och positioner än jämnåriga manliga kollegor utan fru och barn.

    Statistiken visar alltså att familjebildning är ett hinder för kvinnors karriärer men en boost för männens. Hur kan det komma sig? Förmodligen för att kvinnor fortfarande tar ett större ansvar för hemmet, blir mer stressade av att barnen går långa dagar på förskolan, tar större delen av vab och föräldraledighet. Män har betydligt lättare att koppla bort hem- och barnansvar när de väl är på jobbet.

  • Guapa
    Anonym (M) skrev 2019-08-01 12:11:59 följande:

    För att kvinnor är hemma mer. Då får de också ta att de inte är lika mycket värda på arbetsmarknaden.


    Frågan är väl snarare den motsatta- varför är inte familjefäderna hemma mer? Varför jobbar de hårdare och på högre positioner än sina jämnåriga singelkollegor utan barn?

    Statistiken förbryllar. Eller är det samma män som attraherar kvinnor som också attraherar chefer? Motsvarande samband finns kanske inte för kvinnor?
  • Guapa
    Anonym (Esso) skrev 2019-08-01 13:09:21 följande:

    Ja antaligen för att kvinnor i regel inte löneförhandlar lika "bra" som män i genomsnitt gör.


    Män tenderar att överdriva sina förmågor medan kvinnor förminskar sina. Rätt nylig publicerad forskning visar att pojkar med rika föräldrar ljuger om sina kunskaper i mycket högre grad än samtliga tjejer samt killar från fattigare familjer. Värst var tydligen kanadensarna men det finns säkert liknande tendenser även i sverige :)
  • Guapa
    Anonym (M) skrev 2019-08-01 13:23:08 följande:

    En annan fråga: Varför ställer kvinnor upp på det? Och varför vill de ens ha barn med de här männen?


    Jag tror att det är väldigt starkt kulturellt betingat. Kanske delvis även biologiskt. Kvinnor förväntas ta ett större ansvar för barn och hem medan männen förväntas jobba. Det kan kan vara svårt för en man inom ett mansdominerat yrke att vara föräldraledig en längre tid. I kvinnodominerade yrken kan även toppcheferna vara lediga utan större problem, där är det allmänt accepterat.

    Jag minns hur mycket skit Jessica Almenäs fick när hon skulle lämna sin bebis i 3 veckor för att jobba med os. Hennes manliga kolleger med lika små bebisar fick inte alls samma negativa respons. Den allmänna åsikten är fortfarande att kvinnor är viktigare för sina små barn än vad män är.
Svar på tråden Hur kan löneskillnaden mellan män och kvinnor försvinna?