Inlägg från: Anonym (Mira) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mira)

    Hur kan löneskillnaden mellan män och kvinnor försvinna?

    AlinaM34 skrev 2019-08-01 01:54:27 följande:

    Hur tror ni att löneskillnaden mellan män och kvinnor kan försvinna? Har ni några förslag? Tror ni det är möjligt?


    Det är svårt när det finns överskott av människor på arbetsmarknaden. Kvinnan som tackar nej till jobb med dålig lön ratas till förmån för någon annan.

    Det som behövs är stark solidaritet där ingen kvinna arbetar för löner som inte går att leva på. Detta gäller i de kvinnodominerade och lågavlönade yrkena främst, som barnskötare, vårdbiträde, städare, cafébiträde.

    När jag var ensamstående med mina två barn och jobbade heltid som vårdbiträde fick jag ut mindre än en vän som fick ekonomiskt bistånd (socialbidrag) av kommunen. Så illa är det. De kvinnodominerade yrkena är den störta fällan! Kvinnor måste börja söka sig till andra branscher så att det blir en rejäl personalbrist. Och det gör de... Tyvärr så kan det kompenseras med att man tar in ensamkommande flyktingar istället. Det är JÄTTEBILLIGT!

    När det gäller lön på bättre arbetsplatser så måste kvinnor bli modigare och faktiskt förklara att de tänker byta jobb om de inte får rimliga löneförhöjningar som står i proportion med arbetsinsatsen!

    Att arbeta deltid för att kunna ta allt ansvar hemma är kanske den största fällan. Jag vet många familjer som gör så. Kvinnorna förlorar väldigt mycket pengar och pension. Där behöver kvinnor också ställa högre krav, både på sina män och på sina löner.

    Ingen kommer att höja lönerna för att vara snäll. Det är något man måste kräva och man måste vara beredd att faktiskt sanktionera arbetsgivaren om man inte blir rättvist behandlad!
Svar på tråden Hur kan löneskillnaden mellan män och kvinnor försvinna?