• SofiaJak

    Har jag blivit gravid och i så fall när?

    Hej!

    Jag behöver kloka råd och hjälp att reda ut vad som hänt.

    Hade äl i juli, runt 3-4:e. Bim den 19:e. Mensen kom inte den dagen, och jag tog ett grav test som var negativt. Dagen efter kom mensen, och varade precis som vanligt. Började då ta rosenrot.

    I onsdags börja jag känna mig öm i magen och börja då ta äl test, då jag tänkte att det var på g igen. Det gav positivt utslag. Fortsatte testa och fick positivt utslag ända fram till lördag mitt på dagen. Anledningen var att jag kände att ägget nog inte släppt, och att jag inte fått äl flytningar som jag brukar. Gjorde då ett grav test. Tog ytterligare ett i morse. Lägger in en bild på dem.

    Är jag gravid redan, och när har detta hänt i så fall, jag begriper inte riktigt!

    Tacksam för andras tankar kring detta..

  • Svar på tråden Har jag blivit gravid och i så fall när?
  • Anonym (Emmsa)

    Du kan boka in dig på privatklinik för att göra viabilitets-ultraljud kostar runt femhundringen lätt värt det om man är orolig, i Malmö-trakten görs det enklast på emmakliniken. Jag gjorde det när jag var gravid, de är såååå bra där!

  • Delilah2001
    SofiaJak skrev 2019-08-08 09:11:29 följande:

    Vet inte hur pass tidigt man kan se något via ett vul?

    Men visst måste man väl ha rätt att få göra ett om man är orolig?


    De brukar inte vilja göra före vecka 8, eftersom det är så pass osäkert innan.

    Det beror på vilken bbm man har, en del kliniker är det lätt att få ett tidigt ultraljud, men inte alla.

    Jag fick ett tidigt ultraljud pga två missfall tidigare.

    Annars kan man boka in ett privat, brukar kosta ca 500 kr.
  • SofiaJak

    Okej. Närmast här är Uppsala eller Gävle. Får avvakta någon vecka då kanske och sen höra mig för och kolla runt.

  • SofiaJak

    Att hcg halten ökar genom blodprov är väl inte heller en garanti på att allt är ok, eller? Snacka om att jag kan lite om sånt här. Jag har inte haft några komplicerade graviditeter innan..

  • Anonym (Förvirrad)

    Har tänkt skriva i din tråd ett tag men inte kommit mig för. Vi har osannolikt lika ?problem?. vi planerar barn och denna äl skulle vara försök 11. Jag hade äl (enligt kalendern) 5 juli. 19 juli kommer mensen på utsatt dag. Vi börjar båda två äta bisolvon när mensen var slut 22 juli. Nästa äl skulle vara 31 juli. 30 juli börjar jag få rosa blödningar som kom o gick. Jag kontaktar därför läkare och får en tid inbokad (igår). Får ett infall och tar ett gravtest i tisdags som var tokstarkt. Tar två till av olika märken varav ett med veckoindikator som visar 2-3 veckor! Var hos bm och läkaren igår och båda säger att allt pekar på att jag är gravid, men vill att jag ringer kvinnokliniken för ett ultraljud. Dom vägrar, så nu ska vi boka ett privat. Så sjukt förvirrad. Känner mig gravid men min förra graviditet var inte så här konstig i början....

  • swallow the big moon

    Ring mödravården och säg att du inte har en aning om ägglossning och mens, så kollar de med vul.

    Säg att du kanske hade mens den 19 men att de var så lite så du inte vet.... bla bla bla

    Dom måste ju veta vecka för att kunna ge dig vård.

  • SofiaJak

    Åh vad skönt att höra att jag inte är ensam om att ha det här problemet!

    Mina test ser fortfarande ut att bli starkare med tiden. Och vissa graviditetssymtom har jag. Men försöker också tänka att det ju fortfarande är rätt tidigt så att allt inte hunnit komma än. Jag är så nojig varje dag pga blödningen jag hade bara. Jag har haft 5 graviditeter innan, och ingen har varit såhär!

    Ska försöka bygga upp stake till att prata till mig någon undersökning. Eller boka privat då.. Om det inte händer något annat innan dess. Tänker absolut inte gå med denna oro ända till ett ev rul.

Svar på tråden Har jag blivit gravid och i så fall när?