• Sun 4 Aug 2019 22:51
    334 visningar
    9 svar
    9
    334

    Skygga 6.5 -7 v kattungar, hjälp :(

    Vad snällt av er att ta in de stackars krakarna.

    Jag tog in fyra stycken skygga hemlösa kattungar som var runt fem veckor och det tog tid och jag fick jobba med dem en hel del för att få dem tama. Men det blev riktiga klängrankor av dem sen som aldrig lämnade min sida. Hjärta

    Ge dem tid och jobba med dem mycket. Leksaker på fiskespö är bra t ex för då kommer de nära och lär sig att du inte är farlig men har ett säkerhetsavstånd som de känner sig trygga med. Klappa dem när du ska ge dem mat t ex för då är de ofta så distraherade av maten och tänker inte så mycket på att du tar i dem och så vänjer de sig samtidigt. Att borsta dem kan också vara ett knep. Locka dem med godsaker i handen.

    Om du ger dem tid och inte ger upp så är jag säker på att du kommer att ha världens mest tillgivna katter sen. Jag vill minnas att det tog 1-2 månader innan de ville klänga på mig mest hela tiden. Så hang in there!

  • Sun 4 Aug 2019 23:09
    #5
    Mymlan82 skrev 2019-08-04 22:53:43 följande:
    Tack för bra tips! Ska absolut testa fiskespögrejen o klappa vid matning. Torkade dem med fuktig handduk (de kan inte tvätta sig så bra) o det verkade de gilla mkt, kanske som när mamman slickade pälsen.
    Jag kommer ihåg när en av mina som var "livsfarlig" blev tvungen att bada när han var ganska ny. Vi hade tjocka handskar för att skydda oss men han blev så go och nöjd när vi svepte in honom i handduken efteråt och efter badet så var han mycket gosigare och han blev senare en riktig love bug. Så det var säkert något liknande med dina och att det känns lite som när mamman tar hand dom dem. Små framsteg är även det framsteg. Allt som de associerar med något positivt och dig är bra så tänk ut så mycket sånt som du kan och hantera dem mycket som Viserversa skrev.


Svar på tråden Skygga 6.5 -7 v kattungar, hjälp :(