• Anonym (Y)

    Tvångskonfiskera de rikas pengar!

    Skatten för dem är 60 procent. 60 procent av det de tjänar går tillbaka till oss alltså. För dig är skatten bara 30 procent. Alla tjänar alltså på de rika eftersom de bidrar mer till sammhällets välfärd och du hade inte haft ett jobb om ingen hade varit din arbetsgivare. Anta att din arbetsgivare har de resurser som krävs för att anställa dig och 40 andra och betala er så att ni har mat på ert bord och försörjning varje månad och om allt går väldigt bra måste dessutom arbetsgivaren betala 60 procent av sin egen inkomst i skatt plus försörja dig och de andra. Hade hen inte funnits hade ni antagligen inte haft jobb och inkomst på egen hand. Du hade alltså gått arbetslös. Sluta vara avundsjuk.

  • Anonym (Y)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 13:27:08 följande:

    Det handlar i första hand om en känsla för rättvisa. Själv lever jag ett relativt behagligt arbetsliv. Mitt liv är tillräckligt behagligt för att jag skulle kunna blunda. Vi lever för behagligt för att orka bry oss om att vi blir utsugna. Vi har tillit till ett system som är skapat för att tämja och bedra oss så att vi ska orka lyfta blicken till orättvisorna.


    Ja om du känner det så, inte vill vara rik så fårdu gärna jobba och skänka pengarna till mig. Jag kan hjälpa dig genom detta. Du blir mer rättvis om du skänker pengarna till mig så slipperdu kännaskuld att få för mycket pengar. Då ändrar du systemet. Systemet blir iställdt att slippa skuld att ha det gott ställt genom att ge allt man äger och har till mig. Du är välkommen att börja med detta nya, förbättrade, genialiska system. Överskott skänks till mig och då slippdr du bördan av för mycket pengar. Istället får jag, en som kan hantera det utan att få skuld, pengarna. Det är bra.
  • Anonym (Y)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 13:44:03 följande:

    Jag har en bild framför mig. Det sitter två herrar på en veranda och läppjar på varsin drink och tittar på de hårt arbetande männen ute i solen på bomullsfältet. Vid kvällens slut plockar männen på sig det bomull arbetarna plockat under dagen. De ger var och en männen en liten slant som arbetarna stoppar i fickan och tackar för. Fy fan. Nej tack.


    Och de männen äger ju bomullsfältet där plockarna jobbar. Vad skulle jobbarna få sin peng ifrån om de inte fick den ifrån att de får jobba på bomullsfältet? Utan bomullsfältet hade jobbarna inte kunnat tjäna sin peng därifrån utan kanske fått söka sig till något värre för att skaffa mat på sitt bord.
  • Anonym (Y)
    LuciferIV skrev 2019-08-05 14:06:18 följande:

    Men pengarna är ju redan ihopjobbade, och troligen välförtjänt också.


    Håller med Lucifer den fjärde i det han skriver! Lucifer den fjärde skriver bäst! Ts kan tvångsta sina egna pengar, föregå med exempel på den förändringen genom att själv skänka bort allt sitt varje månad och ge allt till mig och Lucifer den fjärde för att vi inte har problem med att förvalta pengarna.
  • Anonym (Y)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 14:08:10 följande:

    God dag herr yxskaft! Jag pratade inte om mig själv eller antal semesterdagar. Det där med två veckors husvagnssemester var en gissning från min sida gällande vad medelsvensson har råd med. Vissa har ju råd med sommarställe eller en resa till Grekland medans andra inte har råd med annat än att stanna hemma du vet.


    Va!!!?? Du äger alltså en husvagn!!? Fy fan vad orättvist! Jag äger ingen husvagn! Husvagnen är bäst att tvångskonfiskeras och ges bort till någon som inte ens äger en husvagn! Det är alldeles för orättvist att du har en husvagn i din ägo! Tvångskonfiskeras ska den nu! Den ska fördelas ut för det är för stor skillnad att någon äger en hel husvang som kan åkas på senester med medan någon annan tvingas leva utan och på ett sjukbidrag. Det är bättre att t ex någon som inte ens äger en lägenhet och inte kan jobba alls tvingar till sig din husvagn för rättvisans skull så att det inte blir för stor skillnad på att du äger något och en annan inte!
  • Anonym (Y)

    Du kan också gå ut i märmaste grönområde, hitta timmer och bygga dig ditt eget hus. Problemet är att det inte fungerar. Det får du nämligen köpa dig lov att göra och behöver x antal miljoner kronor för att förvärkliga. Du får inte pengarna eftersom du enbart får grödor för ditt jobb på marken och dessutom måste du dela grödorna med dina kompisar som också planterat fröna på den mark ni inte heller äger... Vattnet ni dricker är inte renat eftersom ni hämtar orenat vatten från bäcken eftersom ingen betalar skatt i din värld utan man får endast de grödor man själv planterat i din värld. Ingen annan har heller pengar eftersom ingen äger någon mark så ingen odling kan ske och ingen betalning av tjänster, varor eller annan mat än den man själv odlat på mark som man inte äger... osv. Du verkar vara väldigt ung Ts.

  • Anonym (Y)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-06 11:04:56 följande:

    Jag är på allvar.

    Jag kan inte starta ett företag i ett kapitalistiskt system då jag saknar kapital.


    Om du börjar jobba så får du kaptital.
  • Anonym (Y)

    Vilka är "de rika"? Vid vilken summa räknas man till "de rika"? I jämförelse med rästen av världen i stort räknas alla i detta land till "de rika". Beror på vem man jämför med. I jämförelse med slottsägare i Storbrittannien så är ingen i Sverige att räknas till "de rika"... Många ägare av saker saknar kontanta medel och pengarna är låsta i ägodelar t ex en fastighet. Då är de "rika" men kan inte gå och köpa sig en falukorv till lunch ändå... eftersom pengarna är en byggnad och finns inte kontant.

Svar på tråden Tvångskonfiskera de rikas pengar!