Inlägg från: Anonym (Swing for fun) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Swing for fun)

    hur få ett öppet förhållande att funka när den ene inte egentligen vill?

    Det är i grunden mycket enkelt. Vill man inte så vill man inte. Inget man kan kompromissa om.

    Som alltid är den som inte vill ha gruppsex, patynerbyten, öppna förhållanden med mera som sätter ribban.

    Vill man olika så planterar man ett frö hos sin älskling och ser om det gror. Det vill säga var öppen och ärlig runt drömmar, fantasier och önskemål men tjata inte och skuldbelägg aldrig någon som inte vill.

    Det måste bygga på ett samtycke och det måste vara ett samtycke som kommer från hjärtat och inte ett samtycke av ställa upp typ för att man är rädd att förlora den man älskar eller för att man är i någon form av beroende ställning.

    Nu har TS planterat sitt frö. Bara att avvakta och se om det gror på sikt för folk kan faktiskt ändra sig men som sagt låt det i så fall växa fram utan tjat och tjafs.

    Är det väldigt viktigt för TS med en öppen relation får TS helt enkelt gå vidare och säka lyckan på annat håll.

  • Anonym (Swing for fun)
    Anonym (Olustig) skrev 2019-08-08 09:25:26 följande:

    Precis så.Nä, det är väl så antar jag... Tror du det? Har du erfarenhet av att det har blivit så? Att nån som faktiskt genuint är monogam har kunnat ändra inställning?

    Tack för ditt respektfulla svar!


    Ser det faktisk rätt ofta att man går från att vara övertygad monogam till att öppna för olika grader av öppenhet i relationer.

    Inte alls ovanlig att par som levt tillsammans en tid söker sig till swingersvärlden och öppnar upp i olika grad. Allt från att ha sex i samma rum, till att ha helt öppna relationer.

    Efter en tid tillsamman finner man en ökad trygghet och kärleken kan ofta gå in i en annan fas där det är lättare att skilja på sex och kärlek.

    Är man båda öppna för det kan ett besök på en klubb där man träffar andra par för sociala aktiviteter vara ett sätt att bygga förtroende och i början bara ha sex med varandra och sedan bygga förtroende i små steg och se vart det slutar. Men självklar med regeln att det är den som vill minst som sätter ribban.

    Personer förändras och relationer är en dynamisk process så det är fullständigt omöjligt att veta vart man hamnar i framtiden.

    Rådet kvarstår att det är bättre att plantera frön som sedan förhoppningsvis får växa och gro än att tjata sönder diskussionen där man oftast bara hamnar i låsta lägen.
  • Anonym (Swing for fun)
    Anonym (Olustig) skrev 2019-08-08 11:58:03 följande:

    Tack igen!! Verkligen skönt att det faktiskt är två i tråden som tror att det kan gå :)


    Säker som sagt inte att det kommer att gå. Men självklart finns det förutsättsningar om man låter det gro. Alltid trevligare att fatta egna beslut när saker fått gro och man känner att det finns en grundtrygghet och en respekt för varandra än att känna sig tvingad eller som något ultimatum där man egentligen inte vill något av valen.

    Bara att gå till sig själv jag är inte idag exakt samma person som jag var igår och i morgon har jag ännu mera erfarenhet och förhoppningsvis en ännu större trygghet i mig själv och den relation jag lever i
  • Anonym (Swing for fun)

    Gör som Örjan och spånar lite fritt.

    Är det för TS livsviktigt att gå från strikt monogamt till ett helt öppet förhållande på en gång eller går det att tänka sig att ta det i steg.

    Lite samma sak som jag gör med BDSM. Man har ett klart definierat mål men man börjar lungt och jobbar sig fram mot målet i den takt som fungerar.

    Jag har alltid som mål att bygga sådant förtroende att man kan plocka bort Stoppord och liknande men på vägen dit har tar man det försiktig och tar ett steg, utvärderar, tar nästa steg och utvärdera, anpassar och så vidare.

    Min tanke är att kanske börja med att träffa ett par och ha sex i samma rum, sedan byta partner och sedan byta partner i olika rum och till sist nå slutmålet med en helt öppen relation.

    På resans gång har man skaffat kontakter och erfarenheter som underlättar för båda parter att hitta likasinnade sexkamrater att leka med.

Svar på tråden hur få ett öppet förhållande att funka när den ene inte egentligen vill?