• Anonym (41)
    Tue 13 Aug 2019 02:55
    1212 visningar
    30 svar
    30
    1212

    Hur få ihop det som bonusfamilj???

    Hej, så jobbigt det låter, har själv varit bonusmamma i mitt förra förhållande så lite erfarenhet har jag.

    Det känns känns lite svårt att trolla fram en lösning, men skönt att du fick ett" break" i somras.

    Ni skulle inte kunna tänka er att prata med någon familjeterapeut tillsammans? Innan det blir ännu värre.

    Känns som att det finns risk att det spricker annars.

  • Anonym (41)
    Thu 15 Aug 2019 00:49
    #25
    Alexa55 skrev 2019-08-13 12:07:55 följande:

    Ja det är jättejobbigt! Jag mår ärligt talat skit just Idag! Min sambo och jag hade kommit överens om att, eftersom skolan börjar snart så ska inte tonåringarna sova över mer (de är 13 och 15) eller åka bort över helgerna eller veckorna mer utan förbereda sig inför skolstart nästa vecka. Min sambo berättar då för mig att bonussonens kusin och deras familj (som dessutom vi var jättedålig kontakt med då de har varit jätteotrevliga emot Min sambo för att han skiljde sig och de är kristna & ansåg att han syndar trots att hans ex varit otrogen och skitit i barnen och spårat ur religiöst) så fick han all skit från de. Sen var de emot att vi träffades och har även uttryckt fördomar mot HBTQ person som jag har MÅNGA vänner som är.) De har aldrig ringt och gratulerar vårat gemensamma barn heller. Hur som helst så säger sambon att bonusen vill nu åka med de till Sthlm för att bonussonem ska få träffa sin flickvän qom han har träffat 1 ggr tidigare. Jag fattade ingenting och frågade min sambo varför de ska ta med hans son för att han ska träffa sin flickvän som min sambo aldrig har träffat och har aldrig ens pratat med hennes föräldrar. Min sambo sa då att han tackade mig för att han fick bolla detta med mig och vi kom överens att ungarna inte ska som vi kom överens om tidigare sova över eller resa mer. Dessutom höll han mee att allt detta lär skumt. Dessutom är denna nya flickvän 14 år gammal och tydligen (kristen och har super stränga föräldrar. Att hon inte får använda sociala medier etc) detta förvånade mig över hur då hennes föräldrar kan låta henne då få träffa en kille som är snart 16 och som hon bara träffat 1 ggr. Jag frågade min sambo om bonusens kusiner föräldrar frågat min sambo om han kan tänka sig följa med eller ens berättat om detta tidigt? Vidare ville de vet fort för de skulle boka en stuga.??? Jag frågade då min sambo om han ens HÄR hur detta låter?? Han sa då ja. Och sa då att han ska säga absolut nej till sin son.

    När jag väl är på jobbet hör mkn sambo av sig och säger att han har ångest att bonusen vill så gärna träffa sin flickvän etc. Vi har hursomhelst en diskussion kring detta och jag säger då kort ich gott att han inte ka hålla på så här. Säga nej sen så fort ungen argumenterar eller visar sura miner så ändrar han sitt beslut frön ett nej till ett ja. Och så blev det. Jag fick veta att bonus ska få åka ändå. Jag blev helt paff. Frågade om han har fått telefon nummer till flickvännens föräldrar och pratat med de först. Nej det hade han inte.. Jag jag tappade hakan. Jag känner mig just nu helt.. finner inga ord! Jag tappar ju alla min respekt för honom som person och som förälder. Så här är det hela tiden! Och så har jag ett barn med honom.. å jag kan inte låta bli att vara orolig.. mår skit. Vi har fått hos fam-rådgivning men detta funkar sådär. Vi har haft em pause från detta nu under sommaren.

    Förlåt flr långt svar. Vet bara inte vem jag ska vända mig till. Känns lättare att prata/skriva med ngn som man inte känner :)


  • Anonym (41)
    Thu 15 Aug 2019 00:51
    #26
    +1

    [quote=79832526][quote-nick]Anonym (41) skrev 2019-08-15 00:49:10 följande:[/quote-nick][/quote]

    Ja ni är ju inte inne på samma linje riktigt, och när han inte ändrar sig fast ni pratar om det vet jag faktiskt inte om jag kommer på något bra svar.

    Men jag hoppas det löser sig i slutändan och du får andra bra tips här.

Svar på tråden Hur få ihop det som bonusfamilj???