Inlägg från: Anonym (Ge upp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ge upp)

    Hur få ihop det som bonusfamilj???

    Alexa55 skrev 2019-08-13 02:41:00 följande:

    När vi planerade och fick vår gemensamma, hade jag aldrig tänkt att vi skulle separera eller att vårat barn skulle bo i två olika boenden! Aldrig! Och det är absolut inget jag vill. Men jag vill heller inte vara i detta!

    I somras var de borta nästan hela sommaren hos sin andre förälder. Alltså jag skämtar inte, det tog typ 2 veckor att återhämta sig och 3 veckor tills vi hittade tillbaka till sexlivet igen! Jag var så jäkla glad! Kändes bra! Sen kom de hem igen. Jag tänkte att "nu ska jag försöka vara positivt inställd istället" ändra min apporach lite. Det höll i knappt 1 vecka. Känns som jag är fast. Det sorgliga är att jag tycker så mkt om min bonus dotter, henne är det inga problem med. Hon kunde vara min egna dotter. Jag tycker hela grejen är svinjobbig. Kommer jag vara tvungen att gå? Pga att mitt mående försämras?


    Han kommer självklart vara lika dålig pappa till ert nya barn som han har varit till sina originalbarn. Det kommer bli tydligare ju äldre ditt barn är. Ditt barn kommer se upp till sina syskon och ta efter deras beteende. Om ni har olika regler för hans barn och ditt barn så blir allt bara värre.

    Troligtvis så kommer hans barn favoriseras och skämmas bort mer än ditt barn eftersom att hans barn är hos er mer sällan.

    Du visste väl att han var en dålig pappa innan du blev gravid? Du måste också förstått att risken för separation var väldigt hög redan från början. Bonusfamiljer har en statistiskt väldigt låg chans att överleva mer än 10 år.

    Tror tyvärr att ni har 0 chans att hålla ihop. Frågan är bara hur länge ditt barn ska behöva leva i en familj med dåliga relationer innan du lämnar.

    Förhoppningsvis så får ditt barn en bonusmamma som tycker om att ha hen hos sig och som tar väl hand om ditt barn när hen är hos sin pappa.
  • Anonym (Ge upp)
    Alexa55 skrev 2019-08-13 13:54:46 följande:

    Låter som att det här har hänt dig??

    Riktigt så här mörkt är det inte för oss. Det finns problem men inte av den graden du skriver. Och min sambo är absolut ingen "dålig pappa". En dålig pappa skiter i sina barn och dyker upp när det passar han eller aldrig och har inte sitt ansvar. En dålig förälder är en som sätter allt och alla andra framför sina barn, en som slår sina barn psykisk eller/fysiskt, som kränker, missunnar och begränsar sina barn. Det är det absolut SISTA min sambo är!

    Sen precis, som med alla föräldrar kan man brista inom vissa saker (även jag kan göra det) för jag är inte heller perfekt! Bara för att jag kan bli arg, besviken på honom för de väl han gör förutsätter detta absolut inte att han är en dålig förälder. Det var det dummaste jag har hört på ett bra tag.


    Nej jag lever i kärnfamilj med min man. Men jag har sett så många trådar med kvinnor som har samma problem som du har. Dom kämpar och kämpar och gå miste om chansen att få ett lyckligt och harmoniskt liv. Det är så tragiskt. Varför plåga sig och sina barn på detta sättet bara för att få leva med någon?

    Jag tycker man kan vara en dålig pappa av fler anledningar än dom du nämner. Du själv skriver ju att du inte vill att han är likadan mot ert barn som han är mot sina första barn. Om han är en bra pappa så borde du väl inte ha något emot att han fostrar ert barn på samma sätt som sina orgnialbarn? (men alla har iofs olika krav på vad som behövs för att vara en bra pappa)

    Enligt statistiken så har ni små chanser att hålla ihop. Lägg till era problem och det ser dystert ut. Du verkar inte lycklig. Familjen fungerar inte, samlivet fungerar inte...
  • Anonym (Ge upp)
    Alexa55 skrev 2019-08-14 02:17:21 följande:

    Folk verkar tro att vara för att man har problem i ett förhållande eller i sin familj så innebär det direkt att män bara ska gå, lämna och skiljas. Men alla kanske inte vill det , eller hur. Man kanske vill kämpa lite också. Inte bara (som många gör nuförtiden) direkt lägger svansen mellan benen och sticker då minsta tecken på svårigheter blir synlig. Även om saker är slut och asjobbigt i relationen så kanske man älskar varandra ändå. Man vill vara tsm och rädda sitt kärleksliv.

    Bonusmammor/pappor behöver också ett forum eller ett utrymme att kunna få uttrycka sig på utan att folk bara kastar fram ord som "stick, gå., varför skaffa barn med honom" etc. Vissa av oss vill försöka reparera skadorna innan vi kastar det i soporna. Miljötänk ;)


    Fast i bonusfamilj är saker annorlunda mot en kärnfamilj. Har finns fler lojaliteten och barn som tvingas leva med en vuxen som dom inte har band till och inte valt. Dessa barn ska få känna sig älskade och välkomna i sitt hem alltid och deras välmående måste komma först. Dom har inte valt detta livet. Ni har valt det åt dom.

    När det gäller er relation och ert liv ihop så verkar ni sakna grundläggande förutsättningar. Du känner dig inte trygg och avslappnad i ditt eget hem. Du mår opsykist dåligt av den familj du lever i.

    I relationen så saknar ni viktiga grunder. Ni kan inte kommunicera och har inget fungerande sexliv.

    Har man en kärnfamilj så kommer mycket gratis. Då finns det inte heller andra barn vars bästa kommer först från början
Svar på tråden Hur få ihop det som bonusfamilj???