• Anonym (eo)

    Måste man bjuda hem bonus-barnbarnen?

    Hej, har ett vuxet barn som skaffat ny partner. Nya partnern har också barn.
    Jag har inget emot nya partnern eller barnen.
    När barn kommer och hälsar på är det fullt blås, spring, riv, ta i allt man ser. Jag har fullt upp med de två barnbarn jag har när det är besök.
    Jag orkar helt enkelt inte fler barn på besök.
    Är jag en idiot om jag säger att endast "mina" barnbarn får komma på besök?
    När jag hälsar på dottern beter jag mig likadant mot alla barnen. Så det har jag inga problem med.

  • Svar på tråden Måste man bjuda hem bonus-barnbarnen?
  • Anonym (eo)
    CitronTulo skrev 2019-08-13 12:45:11 följande:
    Tack och lov så tänker ju inte alla lika då!
    nu har jag ju två barnbarn så jag tänker inte på om jag skulle orka fyra barnbarn. Jag tä¨nker på den situation som är just nu, inte vilka som kanske finns i framtiden
  • Anonym (eo)
    Anonym (Styvmorsan) skrev 2019-08-13 12:45:18 följande:

    Nej det måste du inte MEN du tjänar på att välja dina strider. Ifall det är en snabbvisit där alla vill komma över på en snabb fika är ett sånt tillfälle där jag tycker att du borde knipa mun, le och vara trevlig emot alla. Om du börjar käbbla så är risken stor att du hamnar i en onödig konflikt med din son eller dotter, tänk som så att du säkert vill att dina barnbarn tas emot på ett hövligt sätt av ditt barns partners föräldrar också.

    Sedan förstår jag om du blir trött och irriterad ifall det begärs att du ska barnpassa alla barnen men det verkar inte som att det ens kommit på tal. Och är det helt outhärdligt för dig så är det bättre att du bjuder över barnbarnen de veckor som inte de andra barnen närvarar.

    Jag är själv bonusmamma och vet mycket väl att blod är tjockare än vatten men man måste agera på ett vuxet och sofistikerat sätt, om inte annat så för husfridens skull.


    Tack för råd
  • Anonym (eo)
    Anonym (A) skrev 2019-08-13 12:48:17 följande:
    Vilken klok bonusmamma du är.
    Inte lätt med relationer
  • Anonym (eo)
    Anonym (Styvmorsan) skrev 2019-08-13 12:55:34 följande:
    Njae, jag kan bli sjukt irriterad också ibland men det är när det finns fog för det.

    Men jag tycker att man ska vara schysst och kanske lite mer från en mor eller farförälder som inte behöver tampas med alla vardagliga problem. Där tycker jag faktiskt att man ska bjuda till, om inte annat så för sina barn och barnbarns skull, de mår inte heller bra av att bonusarna blir sämre bemötta.
    Jag tycker absolut inte man ska bemöta dem dåligt
  • Anonym (eo)
    Anonym (Det räcker) skrev 2019-08-13 13:01:45 följande:
    Ja, tack och lov så förutsätter inte alla att man ska älska andras ungar som sina egna.
    Nejdå
  • Anonym (eo)
    Anonym (Styvmorsan) skrev 2019-08-13 13:10:42 följande:
    Det förutsätter väldigt få människor men det handlar kanske lite om att göra ?PR? för sitt barn som faktiskt har valt denna partner som har barn sedan tidigare? Det är många människor som du träffar över en fika som du beter dig trevligt och hövligt mot utan att för den skull fullkomligt ÄLSKA dom.

    Min mamma älskar inte min sambos dotter men hon är gullig och trevlig mot henne få gånger de ses, hon är ändå vår gemensamma sons syster. Så himla svårt är det inte!
    Göra "PR" ?
  • Anonym (eo)
    Anonym (Det räcker) skrev 2019-08-13 13:33:29 följande:
    Jodå, så svårt är det faktiskt när man inte orkar! Jag träffar många människor över en fika men de suger inte musten ur mig.
    Jag har lite svårt med orken
  • Anonym (eo)
    Anonym (Styvmorsan) skrev 2019-08-13 14:30:04 följande:
    Då är det bättre att lite snyggt boka in ett annat tillfälle då det enbart passar de egna barnbarnen att komma, jag tror att ts barn skulle bli väldigt sårad och agera defensivt ifall det tjurigt ska markeras att partnerns barn är bannlysta från besök. Även fast hon har all rätt i världen till att göra detta och bjuda in vilka hon vill i sitt eget hem men är det värt det?

    Jag har en heeeeeelt annan förståelse för bonusfamiljproblematik och den finns också i min egen familj jag lever i men tack och lov så slipper jag att mina egna föräldrar också ska in och demonstrera sina ståndpunkter.
    Men hon kommer ju snart att se ett mönster, där jag endast bjuder henne och barnen. är man känslig kanske det också tas som en bannlysning?
  • Anonym (eo)
    Sharper skrev 2019-08-13 14:36:00 följande:

    Alltså blir vi bjudna till föräldrarna räknar vi med att min mans barn är bjudna också. Även om det blir mer stim så att säga. Skulle det vara något särskilt som bara gäller mina barn (vad det nu skulle vara) skulle de givetvis meddela det, men det har aldrig hänt. Vi är en familj thats it. Nu har vi tyvärr inte barnen samma helger en period så blir vi bjudna till föräldrarna ät det bara mina som kommer.


    ok
  • Anonym (eo)
    Anonym (Anna) skrev 2019-08-13 16:26:01 följande:

    Tråkigt när TS inte deltar i sin egen tråd.

    Men, men, jag vet ju inte hur du tänker. Men om mitt barn hade en partner med barn från ett tidigare förhållande, och jag bjuder hem dom, då får naturligtvis barnen också följa med. Jag hade tycket det var taskigt mot mitt barn att säga att delar av dennes familj inte får komma. Stökigt? Ja, jag tar för givet att föräldrarna tar hand om sina barn.


    Sorry att det dröjde
    Nja det är inte riktigt min erfarenhet att de ser efter barnen
Svar på tråden Måste man bjuda hem bonus-barnbarnen?