• Pilsner

    Att dejta någon från en annan kultur (anonyma)

    Elviram skrev 2019-08-13 21:58:07 följande:

    Hej!

    Jag undrar om det är någon här som dejtar eller har dejtat en person från en annan kultur? Kanske fortfarande är i förhållande med personen. Vilka motgångar stötte ni på och hur löste ni dem? Jag tänker främst att de har kommit till Sverige i vuxen ålder.

    Jag är tillsamman med en kille från Mellanöstern och märker så klart våra olikheter. Han är inte muslim eller strikt religiös. Jag vet inte om olikheterna beror på att vi har olika preferenser från uppväxten eller om det är språket som hindrar. Känns som han missförstår mig ofta eller jag honom. Han verkar heller inte så van vid förhållanden iaf inte så som vi har i Sverige. Vill kunna bygga upp en bra kommunikation men hur? Några som har bra tips? Känns mest som vi pratar ytligt och inte så djupt som jag är van vid. Vi hade ett "snack" om en sak för några veckor sedan men han sa inte så mycket om hur han tänkte och kände. Han är jättebra på att visa känslor och ge närhet men inte så mycket att prata om det.


    Svensk tjej och kille från mellanöstern är nog en av de sämsta kombinationerna. Det kan fungera, jag känner sådana par, men allt för ofta är det svenska kvinnan som får finna sig i tusen år gamla värderingar och regler som efter hand tar över relationen. Det som börjar så snällt och förstående blir ofta något helt annat efter några år.

Svar på tråden Att dejta någon från en annan kultur (anonyma)