• LuciferIV

    får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist

    Och hur ska han veta att du inte får ett återfall igen?

    Jag förstår honom faktiskt, är uppväxt med en alkoholiserad mamma, det är inget jag skulle riskera att utsätta mina barn för.

    Det är du som har problem här, och du som måste bevisa att du kan hantera ditt missbruk.

  • LuciferIV
    Anonym (förstörd) skrev 2019-08-14 16:58:46 följande:

    Jag vet att det är jag som har problem och tog tag i det för 2 år sen men tog som sagt ett återfall, jag äter antabus och kommer fortsätta att göra det väldigt länge.


    Mitt råd är att faktiskt ta ett steg tillbaka, få ordning på ditt liv och visa att du är redo att axla föräldrarollen igen, men det kommer att ta ett tag för ditt ex att lita på dig igen, så är det bara.

    Åtetfallet har i princip sopat bort de 2 åren, du får börja om ifrån början med att bygga upp det förtroendet igen.

    Förtroende tar lång tid att bygga upp men raseras snabbt.

    Önskar dig all lycka till, men för både dig och dina barns skull så ta INTE det här till domstol, utan försök att prata om det som vuxna människor.
  • LuciferIV
    Anonym (förstörd) skrev 2019-08-14 17:26:06 följande:

    Jag förstår att det kommer ta tid för honom att lita på mig igen och är beredd att göra allt som står i min makt, dels därav att jag lämnar prover och äter antabus.

    Föräldrarollen är jag mer än redo att axla. Om jag på nåt sätt kände att jag inte klarar av det eller att jag är en dålig mamma så hade jag frivilligt låtit dom vara mer hos sin pappa.

    Jag vill inte ta det till domstol utan har försökt flera gånger att prata med honom att vi ska hitta en lösning men han vägrar. Han vill att jag ska skriva över vårdnaden på honom frivilligt och gör jag det så är jag rätt säker på att jag aldrig mer kommer få se barnen.


    Å andra sidan visar du på oerhörd stort ansvarstagande om du gör det, och som nämnts, att skriva över vårdnaden betyder INTE att du inte får träffa dina barn.

    Då har du lagstöd i ryggen om han förvägrar dig att träffa barnen.
  • LuciferIV
    Anonym (förstörd) skrev 2019-08-14 17:46:09 följande:

    Fast skriver jag över vårdnaden på honom utan att då ett skriftligt avtal på umgänge så kommer han inte låta mig träffa barnen. Vilket betyder att jag måste stämma honom i domstol för att få träffa dom.


    Det behövs inget avtal för att få träffa barnen, det behövs ett besöksförbud för att inte få träffa dem.

    Det är jag 99% säker på.
Svar på tråden får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist