Inlägg från: snutt |Visa alla inlägg
  • snutt

    Klädsel: Sommarfin. Bröllop. Vad gäller?

    Haha! Vi kanske ska på samma bröllop;)

    Har samma problem med vad jag ska ha på mig men köpte idag en klänning som är enfärgad men lång... säkert helt fel eller rätt. Dock har jag hört att det finns en regel kring bröllop: aldrig shorts.

    Lycka till!

  • snutt
    K Kalle skrev 2019-08-15 14:16:42 följande:

    Alltid jobbigt med hemmasnickrade klädkoder. De enda som kan svara på frågan är faktiskt brudparet - och de borde varit mer tydliga i inbjudan!


    Instämmer. Många tycker att jag är en sorts polis när jag frågar om klädkod på bröllop vi gått på genom åren men sanningen är ju att det är så mycket enklare att komma rätt klädd än att spekulera på forum.

    Frågade brudparet om denna klädkod och deras förklaring var att om det skrev kavaj eller kostym så skulle många av hans släktingar inte komma för de hade nästan alltid bara jeans och t-shirt eller skinnjacka på sig... pratat med en del gäster och en del har mörk kostym av männen, en del chinos och skjorta, någon ska komma i udda kavaj och fluga... damerna har sagt allt från kortkort till lång klänning i sommarfärg. Jag har på mig folkdräkt i kyrkan. Har med en kort och en lång klänning i bilen att byta till middagen med då jag inte vill spilla ned dräkten ( behöver inte vara jag utan en gäst kan råka snubbla med sin tallrik på buffén). Ska tjuvkika i kyrkan å ta det som de flesta andra tolkat in i inbjudan.
Svar på tråden Klädsel: Sommarfin. Bröllop. Vad gäller?