Kverulant67 skrev 2019-08-19 12:13:47 följande:
Jag håller med! Jag föredrar den italienska typen med långkokta körsbärstomater, mycket vitlök och röd chili i. Inte med någon utfyllnad som tex svamp som många har i Sverige.
Kverulant67 skrev 2019-08-19 12:22:15 följande:
Såklart finns det svamprätter även i Italien. Men en vanlig bolognese hittar du knappast någon svamp i Italien. Jag har aldrig sett det i alla fall under mina ca 15 olika besök i olika delar av landet.
Fast det är ju irrelevant eftersom vi pratar om köttfärssås i allmänhet och inte specifikt bolognese. Även i Italien finns ju andra köttfärssåser än just bolognesen.
Och om vi snackar en klassisk bolognese så brukar den inte innehålla vitlök och chili, utan lök, morot, selleri, färs, pancetta, tomater, vin och mjölk (och eventuellt grädde, jag minns faktiskt inte riktigt). Måhända att jag glömt något mer men det brukar i alla fall inte vara vitlök och chili.