• Kverul­ant67
    Sun 18 Aug 2019 02:19
    1992 visningar
    41 svar
    41
    1992

    Champinjoner i Köttfärssås?

    Som älskande av det Italienska köket och har besökt Italien knappt 15 ggr undrar jag en sak.varför har ni champinjoner i eran köttfärssås? Jag tycker det bara förtar smaken. Och jag har aldrig fått champinjoner i en köttfärssås i Italien! Så min fråga varför förstöra med champinjoner?

  • Svar på tråden Champinjoner i Köttfärssås?
  • Sun 18 Aug 2019 19:00
    #11

    Det är gott.

  • Kverul­ant67
    Mon 19 Aug 2019 10:02
    #12
    Limajo skrev 2019-08-18 10:49:41 följande:

    Har man turistat några gånger i landet så kan man så klart allt om deras matlagning. ;)

    blog.giallozafferano.it/cuordinutella/fusilli-al-ragu-di-bolognese-e-funghi/


    Det är klart att det är svamp i den eftersom det är en svamp-pastasås...
  • sextio­talist
    Mon 19 Aug 2019 10:45
    #13
    Kverulant67 skrev 2019-08-19 10:02:02 följande:
    Det är klart att det är svamp i den eftersom det är en svamp-pastasås...
    Fast det finns inget rätt eller fel när det gäller köttfärssås. Italienarna gör sin variant och svenskarna gör sin (sedan finns det säkert miljoner andra sätt att göra det på beroende på vilket land, vad man tycker om).
    Jag har fått veta (vilket jag inte visste förut) att det förekommer att folk har grädde, mjölk eller creme fraishe i sin köttfärssås (inte en chans att jag skulle ha det), vissa använder krossade tomater, andra tomatpuré, vi har passerade tomater.
    En del använder enbart fläskfärs, en del blandfärs, en del bara nötfärs, lammfärs, älgfärs ?. varianterna är många (och även kycklingfärs).
  • Mon 19 Aug 2019 10:50
    #14
    +1
    Kverulant67 skrev 2019-08-19 10:02:02 följande:
    Det är klart att det är svamp i den eftersom det är en svamp-pastasås...
    Men det visar ju att det visst händer att italienare har svamp i sin köttfärssås. 
  • Kverul­ant67
    Mon 19 Aug 2019 12:13
    #15
    sextiotalist skrev 2019-08-19 10:45:43 följande:
    Fast det finns inget rätt eller fel när det gäller köttfärssås. Italienarna gör sin variant och svenskarna gör sin (sedan finns det säkert miljoner andra sätt att göra det på beroende på vilket land, vad man tycker om).
    Jag har fått veta (vilket jag inte visste förut) att det förekommer att folk har grädde, mjölk eller creme fraishe i sin köttfärssås (inte en chans att jag skulle ha det), vissa använder krossade tomater, andra tomatpuré, vi har passerade tomater.
    En del använder enbart fläskfärs, en del blandfärs, en del bara nötfärs, lammfärs, älgfärs ?. varianterna är många (och även kycklingfärs).
    Jag håller med! Jag föredrar den italienska typen med långkokta körsbärstomater, mycket vitlök och röd chili i. Inte med någon utfyllnad som tex svamp som många har i Sverige.
  • Kverul­ant67
    Mon 19 Aug 2019 12:22
    #16
    freja231 skrev 2019-08-19 10:50:05 följande:
    Men det visar ju att det visst händer att italienare har svamp i sin köttfärssås. 
    Såklart finns det svamprätter även i Italien. Men en vanlig bolognese hittar du knappast någon svamp i Italien. Jag har aldrig sett det i alla fall under mina ca 15 olika besök i olika delar av landet.
  • Mon 19 Aug 2019 12:30
    #17
    Jag håller med! Jag föredrar den italienska typen med långkokta körsbärstomater, mycket vitlök och röd chili i. Inte med någon utfyllnad som tex svamp som många har i Sverige.

    Att du föredrar den varianten betyder ju inte alla som gör annorlunda gör fel?
    När min man gör bolognese är det långkok med vin i, lite på "riktigt" som du beskriver det.Om jag gör köttfärssås till min matlåda kan det åka i både champinjoner och grädde bara för att jag tycker att det är gott så och lite utfyllnad passar bra.
  • sextio­talist
    Mon 19 Aug 2019 12:50
    #18
    +1
    Kverulant67 skrev 2019-08-19 12:22:15 följande:
    Såklart finns det svamprätter även i Italien. Men en vanlig bolognese hittar du knappast någon svamp i Italien. Jag har aldrig sett det i alla fall under mina ca 15 olika besök i olika delar av landet.
    Fast var det inte köttfärssås vi diskuterade, inte bolognese. Ungefär som all fisksoppa ska vara en bouillabaisse.

  • Mon 19 Aug 2019 18:21
    #19
    Kverulant67 skrev 2019-08-19 10:02:02 följande:

    Det är klart att det är svamp i den eftersom det är en svamp-pastasås...


    Huh? Det är en italiensk bolognese - med köttfärs och champinjoner. Precis det du sa inte fanns.

    Eller menade du bara att det inte är svamp i de svampfria italienska köttfärssåserna??? ;)
  • Mon 19 Aug 2019 18:27
    #20

    Jag gjorde köttfärssås med champinjoner, morot, gul lök och krossade tomater i dag. Jättegott :)

    I helgen ska vi göra "äkta" italiensk pizza med endast tomatsås, mozzarella och parmesan.

    Att variera sin matlagning lite är inget fel, fusion-food är något av det godaste som finns. Testa saag paneer fast med fetaost istället, helt underbart :)

Svar på tråden Champinjoner i Köttfärssås?