Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond

    Inget preventivmedel?

    Hormonfritt så är det kopparspiral, kondom, pessar, och kvinnlig kondom som gäller.
    Sedan finns ju de mindre tillförlitliga metoderna som avbrutet och "säkra" perioder.
    Och de permanenta versionerna av kvinnlig och manlig sterilisering.

    Bara du vet vad som passar i ditt liv, och vilka risker du är villig att ta.

    Det bästa är väl att du och partnern tar ett gemensamt snack om det här och kommer överens, kanske med en utbildad rådgivare som kan ge dig vetenskapligt baserade riskbedömningar och inte bara "jag gjorde si eller så i 10 år och vi blev aldrig gravida".

  • BurningDiamond
    Anonym (Elina) skrev 2019-08-23 20:26:06 följande:

    Det är inte bara antagande. Jag är ingen forskare eller tillräckligt påläst för att säga vad som är rätt eller fel men enligt min vän som är nutrist så är för mycket koppar inte alls bra för kroppen och i och med att vi redan får i oss massa koppar behöver vi ju inte mer koppar i kroppen. Men visst jag vet inte svaret på det ena eller det andra i och med att jag mår bra nu men symptomen på kopparförgiftning kan vara diffusa och smyga sig på. Så det bästa enligt mig är väl att slippa extra intag av koppar om man kan de, så kroppen kan få vara och fungera som den ska..


    Du, om du nu har en vän som är universitetsutbildad på det härmed kost och näring, varför tar du inte upp dina farhågor ang. kopparspiral med hen? Den personen kan garanterat ge dig vetenskapligt grundad information om riskerna med kopparspiral som vi "vanliga Svenssons" på FL inte har direkt koll på.

    Dessutom så kan du ju begära att de testar dig för just koppar, så du får ett faktiskt medicinskt utlåtande.
Svar på tråden Inget preventivmedel?