• HSOF

    Går ej ner ett endaste gram!!!

    PaulieJ skrev 2019-08-27 18:55:22 följande:

    Har kört på VLCD i 2 veckor nu. Har inte gått ner ett skit. Har istället gått upp 2 kg.

    Vad händer?? Varför går jag inte ner?

    Jag dricker 2-3 l vatten om dagen, dricker 5 shakes men inget händer. Nada!

    Snälla hjälp, vad är felet och vad ska jag göra?

    Har 20 kg övervikt


    Förstår om du har hjärtproblematik, men någon form av lugnare motion kan väl inte vara något problem? Att sitta still och viktuppgång måste vara ett sämre alternativ.

    Jag är ingen stor supporter dietshakes mm men 5 stycken per dag låter lite mycket och varför dricker du 3 liter vatten om dagen. Är drycken baserad på kolhydrater så binder varje gram kolhydrat 4 gram vatten i kroppen så då går du helt klart upp i vikt bara pga det.

    Sedan som tidigare nämnts här ovan så reagerar kroppen på liknade sätt av sötningsmedel som med socker. Den söta smaken kommer trigga insulinpåslaget och ställa om din kropp till fettlagring istället för fettförbränning. Och är dessa shakes kalorifattiga som jag antar så kommer du istället få ett blodsockerfall och känna mer hunger och sug än du annars skulle ha gjort.

    Min rekommendation är att du skippar dessa kemiska drinkar och går över till en kost på mer fett och protein och kombinerar det med 5-2 fasta. Begränsa 2 dagar i veckan till ett mål mat, ca 500 kcal). Kombinera detta med all motion som kan vara möjlig för dig.
Svar på tråden Går ej ner ett endaste gram!!!