• Anonym (G)
    Sun 1 Sep 2019 05:41
    1241 visningar
    17 svar
    17
    1241

    Alla jävla extratjänster på flyget

    Flygbolagen är kommersiella varelser och tar in pengar på vad de vill. Att ett bättre flygsäte med t ex mer benutrymme kostar mer än ett sämre är inte konstigt alls.

    Att ta betalt för en väska jmf med de som reser utan bagage, ja. Mat på flyget? Samma sak där.

    Men som vid köp av vilka tjänster som helst måste man välja leverantör. Blir det strul med t ex Ryanair kan det bli svårt att reda ut det då de knappt har någon personal. Har åkt med den några gånger och det har fungerat, men väljer numera bort dem.

  • Anonym (G)
    Sun 1 Sep 2019 10:20
    #12
    AndreaBD skrev 2019-09-01 09:41:25 följande:

    Det är inte bara bättre flygsäte som kostar mer. Det kan vara förvirrande, när man kan välja var man ska sitta. Vissa flygbolag (eller kanske även vissa flyg) ska man välja plats och det kostar inget. Om man inte vill ha extra benutrymme, som du säger. Men andra tar betalt för att välja plats överhuvudtaget.

    Jag har flera gånger fått backa igen när jag bokat flyg, då jag märkte att de någonstans har lagt till något som kostar extra. Man behöver ibland inte ens välja det, utan måste aktivt välja bort det, annars är det med. Väska brukade vara inklusive (mat egentligen också, men det är okej att det går extra). Jag tycker det är okej att betala 200, högst 300. Men när det går upp till typ 700, då är det överdrivet. 

    Och Ryan Air, där är det inte bara knappt någon personal. Konstigt nog så finns även personal på plats när det gäller att ta betalt för sånt som de inte bör ta betalt för, så som nästan 600,- per person för att inte ha checkat in online (när inte hemsidan fungerade ordentligt). 


    Jag gjorde nyligen en användarbarhetstest på bokningen för ett av våra större charterbolag. En site för paketresor som ska lanseras i höst. Jag hade en hel del synpunkter :).

    Att ta väldigt höga priser för väska gör att hela kabinen blir tokfull med för mycket handbagage. Och vissa bolag styr inte upp det utan låter det bara vara. Ett otyg.
Svar på tråden Alla jävla extratjänster på flyget