• Anonym (Villr­ådig)
    Thu 5 Sep 2019 13:57
    6006 visningar
    93 svar
    93
    6006

    Prata om tidigare sexerfarenheter?

    Hej!

    Mitt första inlägg här på Familjeliv så ha lite överseende med mig ifall jag inte snappat upp forumkulturen helt ännu. Det blir också ett rätt långt inlägg, så jag har full förståelse för om någon ger upp halvvägs.

    Min fru och jag har varit ihop i över tio år. Vårt sexliv har aldrig varit friktionsfritt (relationsmässigt alltså, fysiskt glider det bra Skrattande) men mer om det kanske kommer i en annan tråd.

    Den här trådens frågeställning gäller samtal om sexuella erfarenheter man haft innan den relation man lever i nu.

    För mig är det en självklarhet att kunna prata om allt när man lever i en fast relation, speciellt om den är långvarig och när båda har intentionen att den ska vara "til death do us part". Jag har inga som helst problem med att berätta för min fru om de sexuella eskapader jag hade innan vi träffades, och jag vill väldigt gärna höra om hennes. För mig är ju erfarenheter tidigare i livet det som format oss, och det som förklarar hur vi är som personer. Detta gäller ju livets alla aspekter så som jobberfarenheter, resor, jobbiga/härliga upplevelser, vänskapsrelationer likväl som kärleksrelationer.

    Min fru är dock av totalt den motsatta uppfattningen när det gäller tidigare sexuella relationer. De är historia och skall icke yppas. De ska inte "dras in i vårt sovrum" som hon uttryckte sig. Framförallt gäller det hennes erfarenheter, men hon inte är heller så intresserad av att höra om mina, även om hon lyssnat lite lojt när jag någon gång nämnt något.

    Jag har frågat henne om det är att hon har tråkiga upplevelser som gör att hon inte vill prata om dem, men det har hon dementerat och jag tror henne.

    Från början trodde jag att hon hade väldigt få erfarenheter (med tanke på hennes sexuella teknik, om jag får uttrycka mig så) och att hon hade komplex för detta då jag berättat att jag varit med ett drygt tjugotal kvinnor. Men för ett par år sedan berättade hon, efter en hel del trugande från min sida, att hon varit med dubbelt så många män som jag varit med kvinnor. Jag blev helt ställd, men också glatt överraskad! Jag är av den starka uppfattningen att det är hälsosamt att ha provat på många, så länge det alltid är ömsesidigt och att man skyddar sig. Det var till och med så att jag blev lite tänd av att höra att hon var så erfaren.

    Tyvärr blev jag också än mer nyfiken på hur det hade varit med dessa män. Var det många ONS, några längre relationer, hur var männen (stora/små/bra/dåliga), vad gjorde den bästa så bra och den sämsta så dålig, var/hur skedde första kontakten och var hade de sex, var det någon/några kvinnor, fler än en person vid något tillfälle, varför blev det så många som det blev (vi träffades iofs rätt sent i livet, så vi hade båda gott om tid att "samla på oss") osv osv.

    Inget av detta vill hon dela med sig av.

    Min fråga nu till forumet är hur är er inställning till att dela med av sånt här till era fasta partners och höra om deras. Att man inte babblar på om detta i dejtingstadiet, eller tidigt i en relation, är väl rätt naturligt...men om man levt ihop många år och tänker sig fortsätta göra det borde man väl kunna prata om det?

    Eller är det jag som har konstig inställning till detta?

  • Svar på tråden Prata om tidigare sexerfarenheter?
  • Knappa­st nu
    Thu 5 Sep 2019 14:03
    #1

    Vill inte veta ett skit om hennes sexuella förflutna. Skiter i om hon jobbat som hora eller är är oskuld.

  • Anonym (Linda­)
    Thu 5 Sep 2019 14:09
    #2
    +3

    Jag kan tycka att det tillhör det mest privata man håller för sig själv, typ som en privat dagbok. Att man nån gång berättar nåt enstaka är okej och ska ske frivilligt men det är mitt privatliv som ingen annan har med att göra.

    Att pressa någon på information är respektlöst och gränslöst. Även om man varit gift halva livet finns det saker som ens partner inte har någon insyn i.

    Man berättar det man vill av fri vilja.

  • Anonym (Swing for fun)
    Thu 5 Sep 2019 14:11
    #3

    Man är olika och har olika stort behov av att gräva och rota i tidigare livs historia.

    För min del delar jag hennes uppfattning att historia är historia och fokuserar och lägger energi på den gemensamma framtiden och vad man vill göra och uppleva tillsamnans.

    Det gubben och jag pratar om är lite anekdoter och roliga episoder från tidigare sexuella äventyr som givande kuddmys efter en skön stund men att gräva i detaljer gör vi inte och inte intresserade av att göra.

    Ge henne utrymme att berätta det hon vill berätta och det hon vill ha för sig är hennes privata minnen och erfarenheter.

    Även om man har en relation och avsikten är att det skall vara livet ut så äger man inte varandra och varandras historia utan man har en okränkbar rätt till ett privatliv och en privat historia.

  • Anonym (...)
    Thu 5 Sep 2019 14:19
    #4
    +1

    Vi diskuterar absolut inte hur många vi legat med eller vad vi gjort i sängen.. Det sätter bara igång en jävla massa hjärnspöken, funderingar och dumma tankar. Svartsjukan skulle äta upp oss totalt. Vi lever hellre IDAG och ser ingen vits i att se tillbaka på det som har varit. Väldigt onödigt!

  • Thu 5 Sep 2019 14:29
    #5

    Min exman har berättat om sina ex och tillfälliga ligg, hade varit helt okej om han stannade där. Men han har dessutom pekat ut i byn där vi bor exakt vilka dom är. Tonårskärleken och första förlovningen har jag inget problem att veta om, sånt är gulligt. Eller bara små anekdoter. Men att veta exakt hur mycket sex dom hade och på vilket sätt är sånt jag inte vill veta... "jaha där går Eva som han slickat till 5 orgasmer på första dejten..".. Eller.. "oj, där sa jag hej till Linda som inte kunde få orgasm alls.."... Oerhört respektlöst mot alla parter..

    Jag har inget emot att berätta antal eller mer uppenbara saker men vem som gjorde vad, när och hur är min ensak.

  • Anonym (BBW)
    Thu 5 Sep 2019 14:32
    #6

    Vad finns det att vinna på att rota i varandras historia. För mig känns detta intresse för hennes historia bara som ett sjukligt kontrollbehov.

    Den enda historia jag hade något intresse av när det gäller min mans tidigare sexliv var de övergrepp han i utsattes för som ung. Inte för att snoka men för att förstå varför vissa saker är som dom är och kommer att förbli som dom är.

  • Anonym (Man46­)
    Thu 5 Sep 2019 15:17
    #7

    Själv lever jag, och har levt hela mitt liv, under devisen: Don't kiss and tell...

    Helt och hållet av respekt för min partner och ex-partners, och av egen integritet.

    Ett ex är ett ex är ett ex, och jag ser ingen anledning till att dela med mig av antal, vad man gjort, vilka erfarenheter man har - till sin nya partner. Lika lite är jag intresserad av att höra min partners historia(historik).

    Sen ska jag även säga att jag har nästan aldrig stött på någon kvinna som har frågat mig speciellt mycket kring detta ämne, jag har heller inte stött på någon (i princip) som velat berätta en massa saker kring detta.

    Även i mina kompisgäng så har vi inte heller suttit och "surrat" en massa kring detta. Nog för att man kunnat prata om tjejer och sex, men att sitta och dela med sig av sina historier. Nää, det förkom inte speciellt mycket.

    Och detta gäller inte bara när det kommer till den sexuella relationen. Jag är inte heller så intresserad av att veta vad eventuella ex heter, varför relationen tog slut, huruvida personen hade några bra eller mindre bra kvaliteter. Det är för mig totalt ointressant! 

    Jag och min partner har valt varandra (och därmed valt bort andra, eller blivit bortvalda), vi formar vårt liv tillsammans, vi utvecklas gemensamt. Visst kan man dra lärdom av tidigare relationer, men jag skulle aldrig sitta och prata om dessa i detalj med min partner. Tycker att det skulle vara respektlöst, och jag skulle inte vilja att min partner valde det spåret.

    Gör det dig konstig TS? Nej, det är nog bara att alla är olika när det kommer till detta. 

    Ska man dock dra någon slutsats kring detta ämne, och den mängd diskussionstrådar som finns (här och på andra ställen), så skulle jag säga att det kan många gånger bli lite av en pandoras ask - risken finns att det kan skapa konstiga känslor, eller att man inte riktigt vet hur man skall hantera informationen eller vetskapen. 

    Du verkar ju förvisso kunna hantera den, kanske rent av är den något som föder din sexuella fantasi. Men somliga, kanske många, och kanske främst män (!) skulle kanske drabbas av lite hjärnspöken och hamna i grubblerier och tvivel, kanske främst kring sig själv.

  • Anonym (Priva­t)
    Thu 5 Sep 2019 15:35
    #8

    Nej, det är inget jag pratar om, eller skulle uppskatta om en partner pratade om. För mig handlar det om respekt och integritet.

  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Thu 5 Sep 2019 15:43
    #9

    Tack för svaren!

    Dock verkar de flesta totalt missuppfattat mitt intresse i det här. Jag är nyfiken och intresserad, på samma sätt som jag är nyfiken och intresserad av att höra om min frus resor, arbetsplatser, vänner och andra erfarenheter i livet före oss.

    För mig känns det som en otrolig osäkerhet om man känner att man måste hålla saker hemligt för den person som ska stå en allra närmast. Jag har 100% tillit till min fru och hennes kärlek till mig, så varför skulle jag inte kunna berätta allt? Det jag gjort tidigare i livet kan jag inte ändra på och jag står för det. Det finns ju liksom inget att förlora på att berätta för min bästa vän och livspartner likväl som det inte finns något att förlora på att höra hennes erfarenheter. Tvärt om, jag vill hellre veta nu (eller snarare för tio år sedan) om något konstigt döljs. Det skulle ju inte vara så kul att leva ett helt liv med någon som på dödsbädden säger: "Förresten...det är en sak jag aldrig berättat men som jag måste få ur mig när tid finns..."

    Sen är det klart att det finns ett fåtal saker som jag inte själv skulle ta initiativ att prata om, men jag har verkligen försökt tänka efter om det är något jag aldrig skulle berätta för min fru...men har inte kommit på något. Jag kanske helt enkelt har levt ett rättfärdigt liv!


    Anonym (...) skrev 2019-09-05 14:19:11 följande:

    Vi diskuterar absolut inte hur många vi legat med eller vad vi gjort i sängen.. Det sätter bara igång en jävla massa hjärnspöken, funderingar och dumma tankar. Svartsjukan skulle äta upp oss totalt. Vi lever hellre IDAG och ser ingen vits i att se tillbaka på det som har varit. Väldigt onödigt!


    Det finns ingen svartsjuka alls i vårt förhållande, så hjärnspöken och sånt finns det ingen risk för...åtminstone från min sida. Skulle min fru vara orolig för att få hjärnspöken behöver jag ju inte berätta något för henne.
    Anonym (BBW) skrev 2019-09-05 14:32:34 följande:

    Vad finns det att vinna på att rota i varandras historia. För mig känns detta intresse för hennes historia bara som ett sjukligt kontrollbehov. 

    Den enda historia jag hade något intresse av när det gäller min mans tidigare sexliv var de övergrepp han i utsattes för som ung. Inte för att snoka men för att förstå varför vissa saker är som dom är och kommer att förbli som dom är.


    Intressant att du kan dra de slutsatserna av mitt ursprungsinlägg. Du har ingen aning om hur vårt förhållande ser ut och att då börja prata om sjukligt kontrollbehov är ganska oförskämt. 

    Att be någon dela med sig av erfarenheter är inte att rota, det är för att man bättre vill förstå varför man är som man är.

    Det är lite intressant att just ämnet sex är så otroligt laddat för många (de flesta?) människor. Vi kan berätta om allt annat vi varit med om i livet, men just sex...det är tabu.
  • Anonym (Villr­ådig) Trådstartaren
    Thu 5 Sep 2019 15:44
    #10
    Anonym (Privat) skrev 2019-09-05 15:35:42 följande:

    Nej, det är inget jag pratar om, eller skulle uppskatta om en partner pratade om. För mig handlar det om respekt och integritet.


    Hur skulle det vara respektlöst och integritetskränkande att prata om tidigare sexerfarenheter om båda är med på det?
Svar på tråden Prata om tidigare sexerfarenheter?