• Sat 7 Sep 2019 08:25
    1372 visningar
    25 svar
    25
    1372

    Hyra ut i andra hand..

    Drottningen1970 skrev 2019-09-07 07:27:52 följande:

    Och det är det jag tror att folk kommer att göra och då förbättras ju inte bostadsbristen.

    Själv tycker jag det är rimligare med 50% i påslag.

    Bara för sakens skull måste jag väl påpeka att jag själv inte har några planer på att hyra ut så jag talar inte i egen sak utan rent generellt.


    Vi har en reglerad hyresmarknad som innebär att din hyresvärd inte får välja hur hög hyra som helst för din lägenhet. Varför i hela fridens namn skulle då du som hyresgäst få hyra ut i andrahand och höja hyran med 50%!?

    Vi hyrde en liten etta (omöblerad) i Gbg och fick punga ut 9000kr för den. Hyresvärden själv får enligt lag inte hyra ut den för mer än 4500. Om han fått lov att ta 9000kr hade han ju hyrt ut den för det från början.

    Folk älskar reglerad hyresmarknad när de ska betala hyran, not so much när de ska hyra ut i andrahand. Då hyr man själv ut till ockerhyra.

    Ett tips om man har en lägenhet som man inte bor i är ju att SÄGA UPP DEN, så att någon annan kan få hyreskontraktet och en stadig bostad.

    Om i princip fri hyressättning vid andrahandsuthyrning skulle vara bra för bostadsbristen kan man ju vara konsekvent och anse att det ska gälla för såväl förstahandsuthyrare som andrahandsuthyrare.
Svar på tråden Hyra ut i andra hand..