• Sun 8 Sep 2019 17:38
    312 visningar
    13 svar
    13
    312

    Köpa ut eller inte?

    Finansen7 skrev 2019-09-08 06:48:04 följande:
    Det går inte att skänka den ena sin del för att slippa skatt, det räknad som försäljning ändå.
    När ni löser ut varandra dras skatten av från det värde den ena köper ut den andre. Är det du som blir utköpt får du alltså mindre än om skatten inte funnits.
    Det finns massor att googla på kring hur detta går till.
    Att på något kreativt sätt smita från skatten vid husförsäljning känner inte jag till. Man kan tycka vad man vill om skatten vid försäljning av hus men förhoppningsvis har ni väl gjort några ränteavdrag medan ni ägt huset och fått ett skatteavdrag där. En klen tröst kanske men alltid något.
    Det är klart man skänka bort en fastighet om man vill och då blir det ingen skatt. Den nya ägaren får när han säljer fastigheten använda den första ägarens anskaffningsvärde. Det finns lite regler om hur gåvan ska ske men exakt hur och vilka rekvisit som ska var uppfyllda kan man läsa sig till på Skatteverket så några kreativa lösningar behövs inte.
    Vid en bodelning kan det inte bli någon skatt för den som blir utlöst eftersom det inte är försäljning, däremot kommer ju värdet som man ska lösas ut med att beräknas med avdrag för den fiktiva skatten


  • Sun 8 Sep 2019 18:13
    #8
    Finansen7 skrev 2019-09-08 17:53:58 följande:
    Ja, men nu pratar vi bodelning eller hur?
    Ja och vad skrev jag om bodelning? Ett tips, läs de sista raderna

    Det övriga om gåva av fastighet var ett svar till dig på ditt kategoriska svar att det behövs kreativ lösningar för att undvika skatt vid gåva
Svar på tråden Köpa ut eller inte?