• Vicktoria88

    Letrozol, flera?

    Hej på er!

    Jag har precis ätit en enkeldos av Letrozol, var inne på spolning av äggledarna cd 9 men gyn sa då att han inte kunde se att någon blåsa verkade ha växt till sig, så det känns ju rätt hopplöst denna cykel.. Han sa dock att letrozolen kan vara lite lurig och tyckte ändå att jag skulle testa med ägglossningstest och sen öka dosen till två tabletter nästa cykel. Någon som varit med om att äggen börjat växa till sig senare i cykeln? Kände ni av något i äggstockarna?

  • Vicktoria88
    Clemmentina skrev 2019-09-16 11:44:11 följande:

    Jag har fått ägglossning cd15, cd23 och cd15. Så jag fick sen ägglossning en månad. Jag var visserligen inte ul den månaden och vet därför inte hur ägget växte. Håller tummarna för dig!


    Oj cd 23, då kanske det finns hopp för mig också :)

    Tycker att det borde funka eftersom man känner av tabletterna så himla mkt, fortfarande illamående och huvudvärk trots att det var en vecka sen jag tog sista tabletten!
  • Vicktoria88
    Clemmentina skrev 2019-09-17 17:56:48 följande:

    Det borde det kunna göra. Håller tummarna för dig!


    Tack för pepp! Håller tummarna för dig med!

    Har ni försökt länge? Den här väntan gör en ju helt galen, ?skönt? att höra att det är flera i samma situation, känns som vänner och kollegor annars blir gravida på löpande band runt omkring en.
  • Vicktoria88

    Jag är lite förvirrad efter min enkelkur med Letrozol, tänkte att någon här kanske har erfarenhet av samma sak? När jag var på vul på cd 9 så hade det inte hänt något och gyn trodde inte att det skulle bli någon äl denna månaden. Jag testade förstås ändå med äl stickor och fick en liten stegring men inte så att det blev lika starkt som kontrollstrecket direkt. På morgonen cd 21 fick jag äl flytningar och sedan lite blodiga flytningar på kvällen samt på cd 22, dock inga andra äl symptom eller pos äl test. Någon som vet om det är vanligt att få äl flytningar även om ägget inte släpper? Eller ska jag tolka det som äl? Svårt att veta hur länge man ska vänta innan man kan påbörja ny kur med Primolut om det aldrig släppte något ägg!

  • Vicktoria88

    Jag är på cd 25 (dubbeldos letrozole) fick en stegring på cd 18 äl test men vet inte om det var tillräckligt starkt, någon som orkar analysera? :p blir lite galen av att gå och undra! har haft super ont i brösten också från cd 16 ungefär så man hoppas ju såklart!

    hur går det för dig?!

  • Vicktoria88

    Jag kommer också använda digitala nästa månad, har mest inte velat slösa pengar på de dyra innan då läkaren inte trott att det skulle bli någon ägglossning, så då kändes det lite ovärt :)

    Tror mens är på g, lite blödning idag men bara äl +8 (cd 26) måste ha superkort lutealfas. Fast känns rätt fantastiskt ändå att få mens utan Primolut, det tyder ju på att det faktiskt varit äl - iafl ett steg närmre graviditet :)

  • Vicktoria88

    blöder fortfarande bara jättelite, mest brunt, ibland lite ljusrött men behöver knappt trosskydd, blir mest på pappret.. hehe.. borde inte räkna detta som mens än va? borde snarare vara en mellanblödning av något slag? (eller kan det vara nidblödning?! -vågar knappt hoppas)

    svårt att veta om man ska börja om med letrozol imorgon (blir dag tre isåfall om man ska räkna detta som mens), jag har ju ingen aning om hur min ?egna mens? beter sig, har ätit ppiller i tolv år och efter det fått använda primolut :/ hur hade ni gjort? missar man chansen med letrozol för hela cykeln om man inte börjar på dag tre?

  • Vicktoria88
    Clemmentina skrev 2019-11-23 11:24:51 följande:

    Det skulle kunna vara en nidblödning! Ta ett gravtest imorgon och se. Annars går det bra att äta Letrozol dag 5-9 också. Jag har läst (inte minst i USA) att det är vanligt! Kan ge lite senare ägglossning bara.


    Så spännande! Jag får nog göra det, vi ska dock ha hela sambons familj här inatt, kanske får avvakta till måndag! Kommer verkligen inte kunna hålla masken om det skulle visa nått.. Men det verkar ju vara ganska ovanligt med nidblödningar om man läser på olika sidor på nätet. Kan ju ringa till kliniken på måndag och kolla om jag kan köra dag 5-9 istället isåfall som du säger. Så tacksam för dessa trådar så man släppa ut lite av sin förvirring och få råd! :)

    Hoppas det tar sig för er innan ivf! håller tummarna!
  • Vicktoria88
    Clemmentina skrev 2019-11-24 15:19:52 följande:

    Det förstår jag verkligen! Hoppas det var en nidblödning. Jag läste någonstans att var fjärde person får det. Ring kliniken imorgon om du inte får ett plus innan dess. Uppdatera hur det går. :)


    Jasså, då känns det ju inte så himla ovanligt ändå :) Fick dock mer blödning idag och det var rött så det var nog bara lite pre-mens innan tyvärr :( Men men, nya tag, som sagt väldigt glad att slippa lägga 10 dagar extra på Primolut innan man kan börja om! Tänkte höra om man få testa Lutinus nästa gång, det ska väll kunna förlänga lutealfasen om jag förstått rätt. Har du använt den?
  • Vicktoria88
    elsaaas skrev 2020-01-26 23:18:37 följande:

    Hej! Hur går det för alla här i tråden? :)


    Dag 8 med Gonal-F 75 IE för mig idag, hoppas på bättre resultat än Letrozol!

    Hur går det för dig? Har du påbörjat IVF? :)
  • Vicktoria88
    Clemmentina skrev 2020-01-28 18:51:34 följande:

    Spännande! Jag har äggplock imorgon. Har du gjort något ultraljud ännu?


    Men oj vad spännande, vad fort ni kom igång! Håller tummarna för att det går hela vägen för dig nu! Ska ni göra återföring i samma cykel? Har du också använt Gonal F? Du måste uppdatera efter ÄP imorgon! :)

    Jag var på vul idag, en blåsa på 8 mm men ska tillbaka på torsdag och se om det hänt nått mer, ingen ökning av dosen dock pga risken för överstimulering.
  • Vicktoria88
    Clemmentina skrev 2020-01-28 19:23:53 följande:

    Ja, vi valde att gå privat för att komma igång fort. Här är kötiden annars över ett halvår. Förhoppningsvis ska vi göra återföring i samma cykel. Jag har tagit Gonal-F 150 IE och Fyremadel.

    Innebär det att du testar detta som alternativ till Letrozol? Hoppas äggblåsan växer till sig lite tills på torsdag! Du får också uppdatera hur det går. :)


    Okej, jag förstår! Jag hade nog inte heller orkat vänta 1/2 år i kö om det väl blir dags för IVF! Har det gått bra med sprutor för dig? Jag tycker det är så obehagligt, har inte klarat av att ta på mig själv ännu! Vad gör Fyremadel?

    Vet du redan nu hur många ägg som som har vuxit eller får du veta det imorgon? :)

    Ja precis, Letrozolen verkade inte fungera på mig så vi ska testa Gonal-F istället, den verkar vara mkt effektivare, låter som att man fortsätter spruta tills ett ägg har vuxit.
  • Vicktoria88
    Clemmentina skrev 2020-01-29 16:32:48 följande:

    Det har inte alla gått så bra som jag hade hoppats. Äggplock idag men av flera äggblåsor var det bara en som innehöll ett ägg. Nu hoppas jag verkligen att det blir befruktat. I så fall blir det insättning imorgon! Hur mår du nu?Det gick inte alls bra för oss! Blev ett enda ägg av 6 äggblåsor. Läkaren kunde inte säga vad det berodde på. Sprutorna har gått ok, sambon brukar ta dem på mig. Fyremadel används för att äggen inte ska släppa i förtid...man börjar med den några dagar efter den andra sprutan. Håller tummarna för att Gonal-F funkar bra för dig!


    Åh vad tråkigt! Men egentligen är det ju bara ett litet ägg som behövs men jag förstår att det kanske hade känts skönt med några reserver. Kanske ett riktigt bra ägg istället :) Lycka till imorgon!
  • Vicktoria88
    Clemmentina skrev 2020-01-31 09:09:32 följande:

    Tack! Fick tillbaka ägget igår så nu är jag ruvare. :)


    Vad häftigt! Hoppas nu den stannar kvar där :)
  • Vicktoria88

    Usch jag känner mig så besviken, kan inte riktigt hantera det här :( Två vul förra veckan - två äggblåsor som var på g men inte riktigt mogna, fortsatte med gonal f över helgen och nytt vul i måndags. Det var då en blåsa på 18 mm och en på 20 mm samt en treskiktad slemhinna, äntligen mitt första mogna ägg efter 1 år och 3 månaders försök! Sen visar det sig att det finns massa halvstora ägg också vilket gör att risken för överstimulering är för stor för att ta Ovitrelle - så nu ska jag vara vänta och se om det blir någon ägglossning, vilket inte känns speciellt troligt.. På CB digital har den blinkande smileyn visats i 3 dagar men det är antagligen för att äggen producerar östrogen, stickorna visar knappt något streck alls.. Blir så frustrerad, känner ju hur det moler till i äggstocken ibland så det finns ju något där, vill bara ruska ut dem! Har nästan lust att ta Ovitrellen iallafall men känns ju lite riskabelt också om man blir sjuk av det :/ Vill bara lägga mig under en sten och bryta ihop typ.

  • Vicktoria88
    Clemmentina skrev 2020-02-05 09:12:27 följande:

    Åh nej vad tråkigt! Hoppas verkligen på spontan ägglossning i alla fall. Till mig sa gyn att en nästan alltid får det med såpass stora äggblåsor.


    Jaa sjukt tråkigt, så besviken.. Nästa gång ska jag höra om han kan ställa oss i kö för ivf, känns ju som det bara kommer bli samma grej igen gång på gång.. Gyn sa bara att vi ska testa samma sak igen nästa månad.

    Okej, det får ju en att hoppas lite mer iallafall, men undrar hur snabbt äggblåsorna återbildas om de inte släpper? Tänker att den som var 20 mm i måndags redan borde ha släppt, den skulle ju vara typ 26 mm nu isåfall :/

    Men hur går det för dig med ruvningen? Känner du av något speciellt? :)
Svar på tråden Letrozol, flera?