• abcmamma

    min sambo är kaos, varför dras jag till detta

    ska alltid "rädda" folk. sjukt beteende som ofta slutar med att jag blir besviken på mig själv eftersom jag vet om mönstret som i korthet ser ut som såhär:

    ????jag anstränger mig massor för en människa som har någon typ av problem jag jag ska "hjälpa" dem med

    ????relationen byggs upp i obalans

    ????jag blir besviken när jag själv inte får samma respons om jag sedan har problem

    ????jag ledsnar på relationen.

    nu var jag ju väl medveten om detta mönster när jag gick in i min relation med min nuvarande sambo. projektet var väl dömt att misslyckas från start, men det blundade jag självklart för då. killen hade skulder hos kronofogden, betalningsanmärkningar, självmedicinerade cannabis osv osv. idiotiskt på pappret men drömkillen irl ????, då hade han ju såklart fina egenskaper som kärleksfull, omtänksam, passion osv.

    det var kärlek vid första ögonkastet helt enkelt, så jag hade överseende med alla dessa( och fler )saker.

    ja, så börjar mönstret då upprepa sig, fokus på att fixa hans ekonomi etc etc. grabben får flytta in hos mig osv.

    så bestämmer vi oss för att skaffa barn, relationen blir sjukt ojämnställd, vilket den egentligen alltid varit ju, eftersom jag ställt upp på att engagera mig i all hans skit. började må psykiskt dåligt av detta under föräldraledigheten. Fick jag något stöd av honom då? Nej självklart inte. Där och då ruttnar jag och efter det är jag av mot honom och inget han gör, i princip, är längre bra. orkar inte curla när jag ser att man inte får samma tillbaka..

    Så, frågan lyder:

    Varför dras man alltid till denna typ av relationer när man till och med känner igen mönstret? vad ska jag göra för att livet inte ska fortsätta såhär med mina relationer ända tills jag blir pensionär?

    help a woman out!

  • Svar på tråden min sambo är kaos, varför dras jag till detta
  • t1000

    Att det skulle sluta sådär borde du ha redan kunnat räknat ut från början.

    Många lever i nuet och är väldigt spontana Det kan ju vara bra. Men ibland kanske bör tänka på framtiden också...

    Dvs, du använder mer din känslosamma del av hjärnan än din logiska. Jag använder nog min logiska mer innan jag kärrar ner mig .

    Så kan man säga helt enkelt att det är ett personlighetsdraf du har... Svårt att ändra på.

  • abcmamma

    tack, vilket fint svar. ja, jag satt ju redan med facit, så jag förstod ju. men tänkte ändå att jag testar.. jag är ju inte ensam om det, jag har en vän som är exakt lika , vi diskuterar mycket om det, men kommer inte in på djupet till dessa mekanismer.

  • Anonym (Sluta)

    Tänker att det handlar om att du har lärt dig att det är så du behöver göra för att bli omtyckt och älskad. Du tror inte att du är tillräcklig genom att vara vara. Du vill känna dig duktig och osjälvisk och tror att du bilder personen till dig genom att vara räddaren. Undermedvetet alltså.

    Tänker att det ligger dålig självkänsla bakom detta, du tror inte riktigt du är värd någon riktigt bra eller så vill du, undermedvetet, ha ett slags överläge mot den du dejtar där du är den som kan, vet och fixar.

    Bryt beteendet genom att dejta personer som inte behöver räddas, även om det känns ovärt i början. Våga vara den svaga och låt den andre hålla i taktpinnen ibland. Efter ett tag kommer du börja uppskatta att den du dejtar kan ta hand om dig själv och ni kan njuta av livet istället för att ständigt lösa problem.

    Har själv varit sån men kommit ur det. Män med koll på sitt liv är så mycket mer attraktiva än de som bara strular och skapar problem för sig själva!

  • Smörjsmurfen

    Därför att kvinnor i första hand är känslostyrda, och då väger det sunda förnuftet lätt...

    Du och din kompis är knappast ensamma, det här beteendet ser man om och om igen i olika sammanhang.

    Kvinnor som lever med en kille som på papperet är klockren, dvs bra ekonomi, stabil, snäll osv, honom tröttnar ni på efter några år, tappar den sexuella dragningen, men losers som din kille faller ni pladask för...

    Har slutat att ens försöka förstå det, är numera mest fascinerad över fenomenet.

    Generaliserar lite, ALLA kvinnor är inte sådana, men tillräckligt många för att man ska se ett tydligt samband.

    De män som lever upp till den nya mansrollen 2019, är inte samma man som kvinnor blir kåta på, då är det direkt in i gamla könsroller...

  • Anonym (Gubben 56)
    abcmamma skrev 2019-09-07 21:54:38 följande:

     
    Så, frågan lyder:

    Varför dras man alltid till denna typ av relationer när man till och med känner igen mönstret? vad ska jag göra för att livet inte ska fortsätta såhär med mina relationer ända tills jag blir pensionär?

    help a woman out!


    Titta tillbaka på din egna uppväxt så har du svaret. Hur var dina föräldrar egentligen och hur ska du kunna välja något anant än vad du är van vid?
  • Fröken Rabarber

    Hejhej, mitt förslag är att du bestämmer dig för att det kommande året(minst 1 år om inte 2) vara singel och utveckla dig som person. Vem är du när du inte räddar någon? Vad tycker du om att göra i ditt liv? Vad har du för åsikter och smak? Och vad skulle du vilja ha ut av ett förhållande? Bli stark i dig själv innan du försöker göra andra starka.

  • Anonym (Hehe)

    Kvinnlig logik.
    En kvinna är aldrig nöjd. Därför ska hon försöka forma honom, så han blir som hon vill.
    Kvinnor dras till spännande män, vill ha action. Ibland blir det mer än hon klarar av.

Svar på tråden min sambo är kaos, varför dras jag till detta