• Avenia

    4-åring inte haft vattkoppor

    Jag är orolig. Hennes avdelning har haft det i omgångar men hon fick det aldrig. Jag spanade efter enstaka koppor men nej, inget. Nu har hon börjat storbarnsavdelning och där har "alla" haft det. Det går aldrig koppor på 4-5-årsavdelningarna.

    Koppor är farligt om man får dem sent, varför jag är jätteorolig. Nån mer?

  • Svar på tråden 4-åring inte haft vattkoppor
  • Glinda från Oz
    Anonym (vaccin) skrev 2019-09-08 13:39:02 följande:

    Det är en myt att vattkoppor inte är farligt för små barn.... man bör vaccinera helt enkelt. 


    Ett ytterst fåtal får allvarliga komplikationer precis som att ett fåtal nästan stryker med av en förkylning.
  • Avenia
    Barbro45 skrev 2019-09-08 11:50:46 följande:

    Man kan testa om man har antikroppar mot varicella-zoster-virus, hör med BVC om du är orolig. Vissa barn kan få det väldigt lindrigt med endast några röda prickar som knappt märks. Men förstår att du vill få klart besked om läget.


    Vill inte sticka henne i onödan. Hoppas att hon ska få det snart.
  • Anonym (Vaccinera)

    Vi har vaccinerat bägge barn vid ca 4 års ålder. Jag ser ingen anledning att de skall tvingas igenom ett par veckor av outhärdlig klåda, och ev ärr lite här och där, samt i värsta fall en allvarlig komplikation.

  • Avenia
    Anonym (vaccin) skrev 2019-09-08 13:39:02 följande:

    Det är en myt att vattkoppor inte är farligt för små barn.... man bör vaccinera helt enkelt. 


    En av 100.000 barn får svåra komplikationer. Skräckpropaganda från vaccintillverkare.
  • Anonym (vaccin)
    Avenia skrev 2019-09-08 15:30:24 följande:
    En av 100.000 barn får svåra komplikationer. Skräckpropaganda från vaccintillverkare.
    Kom tillbaka när du haft att göra med barn som fått skador av Vattkoppor. Vaccintillverkare håller inte på med skräckpropaganda. De enda som säger saker för att skrämma och vilseleda personer är anti-vaxxers. Och de hamnar i samma fack som flat earthers och övriga personer utan intelligens för kritiskt tänkande. 
  • Anonym (vaccin)
    Avenia skrev 2019-09-08 15:28:45 följande:
    Vill inte sticka henne i onödan. Hoppas att hon ska få det snart.
    Hoppas ditt barn slipper få utvecklings nedsättningar eller vad som är värre för att du inte tror på forskning. Och hoppas vid gud att det bara är för detta du inte lyssnat på vetenskapen utan att du iallafall vaccinerat alla andra vaccin som man skall samt att du inte tror att du kan bota barnsjukdomar med homeopati (Läste bara idag om föräldrar som försökt bota sitt barns öroninflammation med kamomillate på hänvisning av en homeopat trotts att barnet hade vätska som rann ut örat och hög feber som inte gick ner. Barnet dog och föräldrarna har nu dömts till fängelse och den 24 får vi veta om homeopaten gör dem sällskap... 

     
  • Anonym (Vaccinera mera)

    Jag fick vattkoppor när jag var 25, det var så jävligt att det knappt går att beskriva.
    Vaccinera för allt i världen!!!

  • Lustablong

    Vaccinerade mina barn vid 7 och 10 år. Fick dock bekosta det själv och det gick väl på 2,500kr totalt för de ska ha två doser.

  • Anonym (?)

    Vattkoppor är ju våldsamt smittsamt, och smittar långt innan det brutit ut. Så om det ar gått några gånger på hennes avdelning utan att hon har fått det så kan ni ju vara ganska trygga i att hon är immun.

  • Anonym (vattkoppor)

    Min son var 5 år när han fick vattkoppor och det klarade han bra. Problemet var att han smittade sin pappa som är 47 år och aldrig har haft det! Jag var så orolig, men det finns bra bromsmediciner nu för tiden. Eftersom han tog sig till vårdcentralen inom 8 timmar efter första prickarna hade kommit, så kunde de stoppa vattkopporna väldigt bra. Han blev förstås fruktansvärt prickig, men läkarna sade att det hade inte alls blivit bra om han inte hade varit så snabb att ta sig till läkare.

Svar på tråden 4-åring inte haft vattkoppor