• K Kalle

    Vad ska män göra då?

    CFly skrev 2019-09-10 08:32:08 följande:

    Ofta ser man trådar där det diskuteras svårigheten med att vara män och hitta en partner till förhållande eller sex. Kvinnorna väljer och män försöker jaga.

    Men istället för att diskutera det så vill jag vända på det. 

    Vad ska männen göra då för att få det bättre? Vad vill ni att män ska göra för att jämna ut oddsen mellan män och kvinnor?

    Ska män sluta jaga kvinnorna och vänta på att kvinnor tar första steget? Är det inte en väldigt stor risk att ingen får napp då eftersom kvinnorna väntar på att män ska ta första steget och så börjar dem också nu vänta. Eller?

    Vad ska män göra för att lyckas bättre på dejting och nattklubbsfronten? Vad ska de göra rent konkret för att svänga tillbaka vågskålen till ett mer jämställt dejtande där både män och kvinnor känner att de blir valda och får till det?


    Det hade faktiskt varit bättre om kvinnorna hade raggat. Det förutsätter visserligen att de inte riskerar att bli våldtagna av dejten eftersom de då anses få skylla sig själva (det var ju hon som bjöd hem honom, då får hon skylla sig själv...). Det är ju honorna som ska välja den hanne de ska para sig med och de ska då välja hannen med bäst gener.
  • K Kalle
    CFly skrev 2019-09-10 10:20:38 följande:
    Man hör ofta att kvinnor inte ska ändra på sig. De ska få vara som de är och inte nöja sig med mindre än vad de finner attraherade av. 

    Men du förespråkar alltså att män ska ändra på sig själva. Varför är det så att män ska läsa på om kvinnor, ändra på sig själva för att få framgång medans kvinnor inte behöver göra det?
    Kvinnor ändrar redan på sig. Läs valfri tjejtidning/damtidning så får du se. Man ska banta, operera sig, träna så att man får en fast rumpa, äta särskilda dieter för att bli mindre rynkig osv. Män kan bara ta på sig kläderna de känner sig bekväma med och gå ut.

    En kvinna som ska på dejt förbereder sig garanterat en vecka innan: vaxning, frisörbesök, leta upp de perfekta kläderna, tänka på vad man äter så att man inte ser för pluffsig ut vid dejten osv. Män rakar sig och tar på sig sina vanliga kläder...
  • K Kalle
    Kjell2 skrev 2019-09-11 11:21:44 följande:
    Kvinnor raggar!
    Jo, men de borde ragga mer! Jag är själv en kvinna och jag har inte raggat just eftersom jag har varit rädd att råka ragga upp en våldtäktsman. Har säkert missat en massa bra sex pga det.
  • K Kalle
    Kjell2 skrev 2019-09-11 11:56:20 följande:
    Så om en man raggar på dig finns mindre risk för en våldtäktsman?
    Nej, men då blir jag inte liks hårt dömd som jag skulle bli om det var jag som tog första steget. Jag var väldigt försiktig även med de ytterst få män som raggade på mig. Alla kvinnor blir inte raggade på som en del män tror.
  • K Kalle
    CFly skrev 2019-09-16 10:49:59 följande:
    pyssel skrev 2019-09-14 06:35:55 följande:
    Det stämmer inte. Det finns kvinnor som inte väljs och det är en högst verklig sorg att inte "få till det" och också att plocka isär drömmen om att få barn med en partner.
    Det jag menar är det Pyssel beskriver ovan. Att det är en högst verklig sorg att inte "få till det".

    Det tråkiga är bara att det upplevs som att det är en verklig sorg när det kommer till kvinnor som inte får till det. Men när det gäller män som inte får till det så blir attityden istället dömande, man försöker hitta alla fel som finns, han får skylla sig själv attityd osv.

    Liknelsen nedan visar på hur jag upplever samhället.

    Kvinna kommer och säger: Hej, jag har inte lyckats få till det och är 30 år. 
    Svar:  Oj, ja jag förstår hur det kan kännas. Kom hit så kan jag försöka hjälpa dig med några tips så kommer det nog ordna sig ska du se.

    Man kommer och säger: Hej, jag har inte lyckats få till det och är 30 år.
    Svar: Vad är det för fel på dig? Sluta bete som en svin så vill nog tjejer titta på dig. Ta tag i ditt liv. Var inte så obehaglig.

    Lite överdrivet men liknelsen visar på hur jag upplever skillnaden i hur män och kvinnor blir bemötta.

    Finns män som blir fint bemötta men de måste bete sig helt perfekt. De får inte gnälla det minsta på något. Nästan omänskligt då en person är nere och frustrerad. 

    Men för kvinnor så går det bra o gnälla på män och de får medlidande ändå.

    Eller snarare:

    Kvinna kommer och säger: Hej, jag har inte lyckats få till det och är 30 år. 
    Svar:  Oj, med tanke på hur lätt det är för kvinnor att få till det, ni behöver ju bara öppna dörren, så måste det vara nåt väldigt fel på dig. Är du frigid eller? Kanske ultrafeminist?

    Man kommer och säger: Hej, jag har inte lyckats få till det och är 30 år.
    Svar: Jag vet. Kvinnor är så himla kräsna. Bara feminister hela högen. De vill bara ha utlänningar.
  • K Kalle
    KlantSmurfen skrev 2019-09-17 18:17:33 följande:
    Om män inte är selektiva när de väljer partners är det något som är snett.
    Hannar sätter på de honor de får chans att sätta på. Honorna väljer endast de hannar som har bäst gener. Fast nu är vi ju människor...
  • K Kalle
    CFly skrev 2019-09-18 10:21:11 följande:

    Om ni är intresserade att veta så kan jag skriva ett långt inlägg som beskriver min relation med dejting fronten och varför jag har på fötterna att säga att kvinnor inte lägger manken till på samma sätt. 

    Men jag gör det bara om det finns intresse att läsa annars är det waste of time.


    Jo, kvinnor lägger manken till. Om du visste hur mycket pengar och tid vi lägger på att göra oss så attraktiva som möjligt för män! Och äldre kvinnor försöker så gott det går att se yngre ut eftersom män är så utseendefixerade.
  • K Kalle
    Vattumankillen skrev 2019-09-18 13:27:24 följande:
    Det är ju sant men oftast brukar kvinnor ändå hitta någon, så det går inte sjunka lika lågt som männens situation. 
    Plus om det är bara utseendet som räcker så är det nog enklare att ändra sin situation jämfört med männen.
    Och vad är det för nån kvinnorna hittar? Utomjordingar? Det finns massor med ofrivilliga singelkvinnor. Jag var själv ofrivilligt singel i 10 år.
  • K Kalle
    CFly skrev 2019-09-18 15:05:00 följande:
    Hmm, om du lägger upp det så att kvinnorna börjar ta kontakt om du blir mer attraktiv så kan jag hålla med. 

    Men många män gör sig själva attraktiva för att få bättre resultat när de själva fortsätter att jaga och är det på det viset så kommer tjejerna bli ännu mer "bortskämda" genom att fortsätta bli påraggade men av bättre män. 

    Så både ja och nej. Hårfint hur man väljer att lägga upp det. :)
    Precis som om det skulle vara så trevlig att bli raggad på, och precis som om alla kvinnor blir raggade på. Eh...nej!
  • K Kalle
    Kjell2 skrev 2019-09-18 15:52:44 följande:
    För att få det bättra är några tips att:
    Stabilt jobb och sund ekonomi är  en tydlig framgångsfaktor för att som kille få ett fast förhållande. Så utbildning, jobb och undvika trassla till sin ekonomi är nog bra tips.

    Andra saker som hjälper för att hitta ett seriöst förhållande
    Socialt nätverk med vänner, fritidsintressen, bekanta och umgänge där båda könen ingår.
    Ta hand om sitt yttre
    Undvika mala på med sådant som inte ger resultat, skapar bara bitterhet.
    Eget boende i vettigt skick
    Tid för att umgås med en partner
    Dvs samma som gäller för kvinnor alltså, minut utseendehetsen.
Svar på tråden Vad ska män göra då?