Forum Skilsmässa/Separation - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Går det att nöja sig med att stanna för barnens skull?

  Tis 10 sep 08:47 Läst 0 gånger Totalt 49 svar
  Visar endast inlägg av Rudbeckius - Visa alla inlägg
 • Tis 10 sep 08:47 #1 +4

  Kärlek tar slut ofta.

  Skilj er absolut eller ha ett vänskapligt öppet äktenskap.

  Kan ni leva ihop och ha roligt hemma? Barnen ska inte behöva se en ledsen pappa och en ointresserad mamma i sin uppväxt, trots pool och resor.

  Din man förtjänar att ha ömsesidig kärlek i sitt liv. Du kan inte luras, det är inte schysst för nån av er.

  Skilj er schysst, lev fattigare var för sig. Ha växelvis boende och ös kärlek på barnen var för sig. Respektera varandra som expartners och leta efter nya kärlekar eller lev ensamma. Om det handlar om asexualitet så måste den respekteras med. Ingen ska tvingas till intimt samliv men man ska inte tvingas leva utan det heller.

 • Tis 10 sep 10:39 #9
  Anonym (Johanna) skrev 2019-09-10 10:28:17 följande:

  Det finns inget som heter stanna för barnens skull.

  Sätter man barnen främst så finns det inga ursäkter till att inte separera. Man lurar barnen, man lurar sig själv och man lurar sin partner.

  Att din partner inte tar initiativ till skilsmässa beror ju på att hans känslor är kvar, han kan inte relatera till vad du känner och därför är det lite naivt och tro att han skulle vara den som tar beslutet. Här blir det tankevurpa för dig.

  Dina barn skulle utan tvekan offra pool och resor om de förstod att du är olycklig. Underskatta och dumförklara inte barnen. Tillskriv dom inte känslor och tankar som egentligen är dina egna rädslor.

  Våga vara självkritisk här. Vad skulle bli bättre för dig att stanna? Vad i ditt liv skulle fungera bättre om du stannar?

  Du säger ingenting om ert intima liv men jag antar att ni inte ligger med varandra längre. Så nästa kritiska fråga är ju om du tycker att din man inte förtjänar ett sexliv? Förtjänar inte både du och han att vara lycklig?

  Jag stannade kvar för länge i ett liknande förhållande och det slutade med att jag förälskade mig i någon annan och det blev otrohet och katastrof. Skilsmässan blev otroligt mycket värre än om jag gått redan när jag tappade känslorna för min man. Så mitt råd är att sluta vara så naiv. Ta rakryggad konsekvenserna av att du inte längre har känslor än att lura dig själv och riskera att hamna fel senare. Du kan härda ut ett tag. Men sen kommer din kropp och själ att längta efter kärlek och närhet och det kommer äta upp dig.


  Jag håller med dig i sort sett men inte att det inte finns möjligheten att stanna kvar för barnens skull. Det gör nog många, dvs de väntar att separera tills barnen är vuxna.

  Men då behöver man verkligen prata om regler för att träffa andra. Man får se sig som vänner som delar hushåll och söka kärlek utanför hemmet.

  Men även vänskap måste hanteras. Är den ena slö, gnällig, dricker lådvin, spelar på mobilen osv dä fungerar ju inte hushållet över huvud taget. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll